YMPÄRISTÖTAIDE PUBLIC ART YHTEISÖTAIDE OSALLISTAVA TAIDE

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Mediakasvatus MLL:ssa
Tiija Malmi Virolahden kunta Vellamo
PROSENTTI TAIDETTA RAKENTAMISEEN –
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja Anne Laajaniemi Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Tunturialueen taikaa leirikoulussa Taikatunturin leirikoulu.
Nykytaide -Mitä se on?.
Käytännön työkaluja globaalikasvatuksen tueksi
Emolan asukaskyselyn tulokset
YMPÄRISTÖTAIDE ”Taidetta siihen paikkaan ja siitä paikasta, johon teos sijoittuu.” (Kaija Hannula, 1995) Ilmiö, teos tai tapahtuma, joka käyttää ympäröivää.
Valtteri Suominen Deviantart.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
1. kysymys  Ikäjakauma vuotta  Teemahaastatteluun vastanneista on:  Miehiä 60%, naisia 40%  Työssäkäyviä 55%, opiskelijoita 45%  Tampereella.
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Tekijänoikeudet koulun arjessa
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
Kulttuuri ja hyvinvointi kulttuuripolitiikan näkökulmasta Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmässä Esa Pirnes.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
JOENSUU OHJAAJAKOULUTTAJA- TYÖRYHMÄ. 1.1 OHJAAJAKOULUTUKSET A koulukohtaisesti: moduuli 1 B yksiköiden välisessä yhteistyössä: moduuli 2 (Jyväskylä,
Titta Kostjukova PRO GRADU-TUTKIELMA Marraskuu 2006
Annika Hongisto/ Turun normaalikoulu Kehityskeskustelun lähtökohdat:  Kodin ja koulun yhteistyön monipuolistaminen ja uusien yhteistyömuotojen etsiminen.
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Prosessin analysointi ja töiden viimeistely
Prosessin analysointi ja töiden viimeistely
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 II Uusien sukupolvien vastaanotto; ja yhteisyyssuhteet Loving I Elannon.
Päivi Luoma - VIRTA -hanke VIRTA = Virtuaaliset Alueresurssit Virta vie kohti virtuaalimaailmaa.
Creative Commons ja yhteisöttömän aineiston lumo Tietoisku Jari Sarja Otavan Opisto.
Tekijänoikeudet ”Tekijänoikeudella tarkoitetaan laissa säädettyjä määräämisoikeuksia, jotka kuuluvat luovan työn tekijälle.” Lähde:
Tiia Hämäläinen Emmi Kankaanpää Sanna-Mari Pulkkinen
Hankkeiden hyvät käytännöt ja erilailla tekeminen toimintakulttuuriksi Keväinen kv-koulutuspäivä Tampereella Tiina Sarisalmi.
Katajanokka oppimisympäristönä Osallistavaa ja monipuolista opetusta omassa kaupunginosassa Tavoitteena on hyödyntää Katajanokkaa oppimisympäristönä monipuolisesti.
TEUVAN LUKION COMENIUS-HANKE ”EVERY HUMAN IS UNIQUE” Teuvan lukion Comenius-hanke käynnistyi vuonna 2011 ja kumppanimaitamme ovat Portugal, Mallorca ja.
APE-opinnot: 7. lähipäivä
Sairaalakoulu osana Kellokosken nuorisopsykiatrista hoitopolkua
Johtamiskorkeakoulu Tay
Ammatin esittely Digitarina Pohjankartanon lisäluokkien opetuksessa.
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
Miksi tietokannattMyn1 Miksi tietokannat Esim. kirjastossa oli kortisto, joka koostui käsin täytettävistä arkistokorteista. Kortit oli järjestetty tekijän.
ToMuT-hanke Visiotyökirja Pasi Silander ToMuT-hanke Mitä pitää kyetä näkemään tulevaisuuden visioita varten? Millaista näkemystä tarvitaan? Mitä.
Kulttuurin ja taiteen välittyminen II Toiminnalliset ja osallistavat menetelmät museokasvatuksessa Sirpa Turpeinen 2008.
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Vaatteiden kierrätys Inka Leskelä. Sisällys Korjaa Tuunaa Myy kirpputorilla Vaihda Kaverin kanssa Lahjoita hyväntekeväisyyteen Vie tekstiilikeräykseen.
Tervetuloa, oppilaat! Opettajan nimi – X. luokka.
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä rakentamassa
Kokemuksia pilottikouluista
II Luonnonuskonnot Pyhä, mana ja tabu
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Tekijänoikeudet.
PDG Maija-Liisa Heikkilä
ROSKATUTKIMUS.
Vierailu Viron kansallismuseoon
SISÄILMAONGELMAT JA TAIDETEOKSET
Abiturientin ohje syksy 2017
Opin ja opetan tekijänoikeuksia Opettajan kolme roolia
Mitä taide on? Sari Toivakka, Kauhavan lukio.
Yhteistyö elinkeinoelämän kanssa: Opettajien kehittämiä malleja
Aarrepolku ekosysteemipalveluista
Tee uusi kuva satavuotiaasta Suomesta!
Tulevaisuus on nuorten! Millainen olisi hyvä opettaja?
Kotitalouden kurssit lukiossa
Cern-tiedeopetusprojekti Vieremän Lukiossa
TEKIJÄNOIKEUDET Veera 9B.
Videokuvaaminen Jokela Henkka tlpt15B.
KUVATAIDE Kuvataideopetuksen tarkoituksena on kehittää opiskelijan ymmärrystä yhteiskunnan ja ympäristön visuaalisista ilmiöistä ja niiden merkityksistä.
Petroskoin keskikoulu № 46
Vapaa aika, ulkoiset uhat ja muut esiin tulleet asiat
Esityksen transkriptio:

YMPÄRISTÖTAIDE PUBLIC ART YHTEISÖTAIDE OSALLISTAVA TAIDE

YMPÄRISTÖTAIDE, LUONNON ARVOSTAMINEN JA LAILLISUUS -teoksia, jotka tehdään luontoon tai kaupunkitilaan (ei esimerkiksi patsaat), kutsutaan yleensä ympäristötaiteeksi. -kierteleminen kirpputoreilla, löytöjen tekeminen katujen varsilta, joutomailta, muutoista, ullakoilta, roskiksista ja omasta kodista ovat hyviä keinoja saada materiaalia ja ideoita teoksia varten. -luontoa arvostava asenne on hyvä muistaa luontoon tehtävissä töissä: ! esimerkiksi materiaaleja valitessa tulee miettiä, mikä ei roskaa ja saastuta luontoa. -laillisuus on otettava huomioon: ! Ympäristöön vietävistä töistä kysyttävä lupa joko yleisiltä tai yksityisiltä tahoilta. ! Kuvaamisesta julkisilla paikoilla, kuten ostoskeskuksissa kiellettyä ilman lupaa. ! Tarrojen, maalausten, graffitien tekeminen kiellettyä ilman lupaa.

YMPÄRISTÖTAIDETTA Annika Saarinen, Inka Saarinen ja Elina Ojanperä Lampi, ympäristötaideteos Moostessa, Virossa vuonna 2003. Tekijät Annika Saarinen, Inka Saarinen ja Elina Ojanperä

Juhlat, ympäristötaideteos Tartossa,Virossa vuonna 2003 Juhlat, ympäristötaideteos Tartossa,Virossa vuonna 2003. Tekijät Annika Saarinen, Inka Saarinen ja Elina Ojanperä Ympäristötaideteoksia Prahassa Letna-puistossa (deKartografie-projekti) vuonna 2003. Tekijät: Hanna Uotinen ja Anna Saarelainen

PUBLIC ART Suom. ”julkinen taide” Public art –teoksesta puhuttaessa ei tarkoiteta mitä tahansa julkista taidetta, joka on galleriassa tai museossa. - Public art on kohdistettu yleisillä paikoilla, kuten kaduilla, ostoskeskuksissa, puistoissa jne. kulkeville ihmisille, jotka voivat kohdata public art -teoksen arkipäivässään. Myös netti toimii hyvänä public art -paikkana. Esimerkkejä: Lasinaluset Lentolehtiset Painopaita Laukku, jossa painokuva Flyeri Leima, jonka leimaa ihmisten käteen tai kirjeisiin (logo) Pääsyliput Postilaatikko Kengänpohjan kuvio jne. Hiukset Graffitit Tarrat Tatuoinnit Performanssit Teatteriesitykset Verkkojulkaisut jne.

YHTEISÖTAIDE JA OSALLISTAVA TAIDE -Taideprojektekteja, jotka tehdään erilaisissa yhteisöissä tai julkisissa tiloissa ihmisille, joiden ei tarvitse olla taiteilijoita ammatiltaan, kutsutaan yhteisötaiteeksi. -kohteita: koulu, kylä, sairaala, kaupunginosa, ostoskeskus jne. -Taideprojekteja, joissa tarkoituksena on vuorovaikutus taideteoksen tekijän/tekijöiden ja muiden ihmisten kanssa ja halutaan ihmisten osallistua taiteeseen, kutsutaan osallistavaksi taiteeksi. Esimerkiksi: Lasinaluset Lentolehtiset Painopaita Laukku, jossa painokuva Flyeri Leima, jonka leimaa ihmisten käteen tai kirjeisiin (logo) Pääsyliput Postilaatikko Performanssit Verkkojulkaisut

PUBLIC ART, OSALLISTAVA TAIDE JA YHTEISÖTAIDE Työmaakoppi (Liikkuva, julkinen taidetila Tampereella, tarkoituksena, että kaikki saisivat osallistua taiteeseen.), Tampere vuonna 2003. Tekijät: Vappu Jalonen ja Johanna Rossi (ent. Johanna Borgman) Jyväskylän Normaalikoulun lukion abien osallistavaa yhteisötaidetta alakoulun oppilaille Muotoilukurssilla vuonna 2006, opettajana Annika Saarinen

Jyväskylän Normaalikoulun lukion abien ympäristötaidetta, osallistavaa taidetta ja yhteisötaidetta Jyväskylässä puistossa Muotoilukurssilla vuonna 2006, opettajana Annika Saarinen

Jyväskylän Normaalikoulun lukion abien ympäristötaidetta Jyväsjärven jäälle Muotoilukurssilla vuonna 2006, opettajana Annika Saarinen

deKartografie-projekti -Yhteisötaide -public art -osallistava taide -ympäristötaide http://www.dekartografie.fcca.cz/

OSALLISTAVA PERFORMANSSI TAIDEMUSEOSSA Silhuetti, performanssi Turussa vuonna 2005, tekijä: Inka Saarinen

TEHTÄVÄ -kolmen oppilaan ryhmät -teos/installaatio/mobile, jonka viette lopulta yleiselle paikalle -tavoitteena saada ihmisiä osallistumaan teokseen eli VUOROVAIKUTUS tärkeää! -jokainen ryhmäläinen ottaa hylätyn esineen kotoaan, jota ei enää jostain syystä tarvitse, esim. vaate, joka on jäänyt pieneksi tai nappi, joka on vailla käyttötarkoitusta. Kotoa löytyneet esineet liitetään jollain tavalla teokseen.