Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin."— Esityksen transkriptio:

1 Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Ääni ILMAN oikeutta? Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.

2 TASAUS 2017 Naiset tietävät paljon elämästä konfliktien keskellä, mutta rauhanprosesseissa heitä ei haluta kuulla. Lahjoittamalla Tasaukseen autat konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin!

3 Naiset VAILLA ÄÄNTÄ Monissa maissa naisten paikka on ollut perinteisesti kodin piirissä, ei yhteiskunnallisten asioiden hoitamisessa. Esimerkiksi naisten alhainen koulutustaso vaikeuttaa heidän osallistumistaan yhteisöjen päätöksentekoon.

4 KESTÄVÄÄ RAUHAA Kun myös naiset osallistuvat rauhanprosesseihin, on tutkitusti 35 % todennäköisempää, että rauhansopimus on kestävä.

5 Naiset rauhantekijöinä
Kestävää rauhaa ja rauhanomaisia yhteisöjä rakennetaan parhaiten ruohonjuuritasolla. Jotta naiset voivat osallistua rauhan rakentamiseen ja konfliktien ratkaisemiseen, heidän asemaansa yhteisöissään täytyy vahvistaa. Koulutus ja vertaistuki antavat naisille mahdollisuuden osallistua perhepiirinsä, kylänsä tai laajemman yhteisönsä ongelmien ratkomiseen.

6 NEPAL Lähetysseura tukee nepalilaisten naisten ryhmiä, joissa naiset kohtaavat toisiaan ja ratkovat yhteisönsä ongelmia ja konfliktitilanteita.

7 NEPAL Koulutuksen avulla naiset oppivat oikeuksistaan ja
rohkaistuvat myös laittamaan omat tyttärensä kouluun.

8 NEPAL Naisryhmien toiminnan ansiosta uskontoryhmien väliset
ennakkoluulot ovat hälvenneet ja naiset mm. viettävät yhdessä eri uskontoryhmien juhlia

9 ETELÄ-AFRIKKA Etelä-Afrikassa apartheidin perintö, maakonfliktit ja muukalaisvihamielisyys varjostavat yhä ihmisten elämää.

10 ETELÄ-AFRIKKA Lähetysseuran tuella mm. järjestetään keskusteluja, jossa naiset voivat käsitellä henkilökohtaisia ja yhteisöjensä kipeitä kysymyksiä.

11 ETELÄ-AFRIKKA Lähetysseuran tuella naiset kouluttautuvat fasilitaattoreiksi ja oppivat toimimaan rauhan ja sovinnon lähettiläinä yhteisöissään.

12 KOLUMBIA Kolumbiassa Lähetysseura vahvistaa naisten roolia rauhansopimuksen jälkeisen ajan rauhanrakennuksessa.

13 SYYRIA Syyrian rauhantyössä Lähetysseura tukee syyrialaisia naisryhmiä ja -organisaatioita. Lähetysseura tekee vaikuttamistyötä, jotta naisten rooli rauhanprosesseissa vahvistuisi.

14 MITEN OSALLISTUA? Sinun seurakuntasi voi osallistua Tasaukseen juuri teille sopivalla tavalla! Perinteisiä keräystapoja ovat esimerkiksi lipaskeräys, markkinat ja myyjäiset sekä kirkkokahvit ja kolehdit Tasauksen hyväksi Voitte myös luoda juuri teille sopivan tapahtuman Tänä vuonna Lähetysseura on luonut myös Tasaus-teemaan sopivia jumalanpalvelusmateriaaleja seurakuntien käyttöön

15 MATERIAALIT Lähetysseuralta saat tarvittavat lippaat, listat ja keräysliivit sekä ilmapallot – tilaa osoitteesta Muista tilata materiaalit ajoissa! Osoitteesta löydät ladattavina ja tulostettavina materiaaleina mm. arvontalomakkeen, hartausmateriaalit, materiaalit Tasaus-jumalanpalvelusta varten jne Tasaus-kampanjan kuvia voit ladata käyttöösi osoitteesta

16 Tekstiviestillä TASAUS5 ( 5 euroa) TASAUS10 (10 euroa) numeroon 16155
LAHJOITA! Tekstiviestillä TASAUS5 ( 5 euroa) TASAUS10 (10 euroa) numeroon 16155

17 Kiitos, että olette mukana tasaamassa!

18


Lataa ppt "Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google