Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SISÄILMAONGELMAT JA TAIDETEOKSET

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SISÄILMAONGELMAT JA TAIDETEOKSET"— Esityksen transkriptio:

1 SISÄILMAONGELMAT JA TAIDETEOKSET
Taina Myllyharju Tampereen taidemuseo

2 Helsingin Sanomat ”Arviolta suomalaista altistuu päivittäin homeesta johtuville sisäilman epäpuhtauksille” Yli suomalaista on vailla kotia, koska on sairastunut homeesta tai huonosta sisäilmasta.”

3

4 Sisäilmaongelma Sisäilmaperäiset terveydelliset haitat ja viihtyvyyshaitat allerginen nuha astma homepölykeuhko silmätulehdus päänsärky Lähde:

5 Taideteokset: syyttömiä kunnes toisin todistetaan?
Tampereen kaupungin hallinnoimassa taidekokoelmassa on noin teosta. Teokset kulkevat Museoiden kokoelmakeskuksen kautta, tarvittaessa menevät karanteeniin ja huputetaan mikäli on syytä epäillä esim. homevaurioita.

6 Homepölysiivousta Imuroinnissa käytetään mikro- tai hienosuodattimilla varustettua pölynimuria (Nilfisk IVB 3 H), joka on varustettu turvapölypussilla = hyväksytty vaarallisten aineiden imurointiin. Huom. myös työntekijän hengitysuojain ja suojahansikkaat (estettävä homeelle altistuminen) Tilat siivottava perusteellisesti sen jälkeen kun niissä käsitelty altistuneita materiaaleja. Kansallisarkisto on paneutunut asiaan: yttaeminen/ohjeet-homeisen-aineiston- kaesittelyyn

7 Irrotettavat osat Saastuneista teoksista poistetaan vaihtokehykset ja kaikki muutkin irrotettavat osat. Mitä tehdä kehyksille - vaihdetaanko, korvataanko, poistetaanko?

8 Ilmanpuhdistuslaite Genano 4500 Medical Air Purifier

9 Miten jatkossa? Saastuneet (tai epäillyt) teokset karanteeniin
Tehdään oma erillinen alipaineistettu tila, johon käynti suoraan ulkoa Viedään uusia teoksia uusiin tiloihin - ei siirretä ongelmaa! Poistetaan? Kaikissa näissä kustannusvaikutus suuri: Vaatii erikoistiloja, taloteknisiä muutoksia, muutoksia työprosesseissa. Sisäilmaongelmaisen materiaalin käsittely huomioitava kun uusia tiloja suunnitellaan, toimiva yhteistyö työterveyshuollon/ työsuojeluviranomaisten kanssa avainasemassa.

10 Ks. lisää http://www.tampere.fi/ tilakeskus/ kiinteistonpito/
sisailmaolosuhteet


Lataa ppt "SISÄILMAONGELMAT JA TAIDETEOKSET"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google