Varhaiskasvatussuunnitelma Toijan päiväkoti

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

Mediakasvatus MLL:ssa
Kasvatuskumppanuus kannattelee lasta suhteena prosessina
HALSUAN VASU -avain kasvuun
Meillä täällä Keskustan päiväkodissa on tavoitteena hyvinvoiva lapsi, joka leikkii, tutkii ja havainnoi ympäröivää maailmaa ja itseään suhteessa siihen.
TOMMOLA-TALON VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA
Uskontodialogia monikulttuurisen päiväkodin arjessa
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Lyhyesti kasvun ja oppimisen tuesta esiopetuksessa
Työparityöskentely päiväkodissa
. Rauman freinetkoulu.
Kaustarin Pienten lasten koulu
Harvialan koulu ja päiväkoti
Päiväkoti Myllytontun ja palvelutalo Ursulan yhteistyö
Vetelin kunta 2006.
Kainaston ryhmiksen Varhaiskasvatussuunnitelma Ryhmis aloitti toimintansa elokuussa Tiloissa toimii kaksi ryhmää, Kissankellot ja Kehäkukat. Molemmissa.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
LAPSEN HYVÄN KASVUN JA KEHITYKSEN ARVIOINNIN NÄKÖKULMAT OPASKIRJASSA
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
ja miten sitä voi yrittää tavoittaa tutkimuksen keinoin?
T IETOKONE OSANA ESIOPETUKSEN JA VARHAISKASVATUKSEN OPPIMISYMPÄRISTÖÄ H YVINKÄÄLLÄ Anne-Marie Knape.
Tervetuloa esiopetusiltaan!
VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA
Terapeuttinen hevostoiminta voimaantumisen mahdollistajana Tietoisku Mielenterveysmessuilla Ilo Elää Hyvinvointipalvelut
Esteettömyys päiväkodeissa koulutuspäivä
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
LASTEN OSALLISUUS MUKSUTEEKIN PÄIVÄKODISSA PYHÄJÄRVELLÄ
Sosiaalinen kehitys lapsuudessa
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
1-3-vuotiaan vuorovaikutus
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
Esiopetuksen vanhempainilta Kirkkojärven koululla
Killon päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Killon päiväkoti Tällä paikalla on avattu Killon lastenseimi toukokuussa 1950 Killon uusi päiväkoti valmistui.
TURVALLINEN HOITOYMPÄRISTÖ 0-6 VUOTIAAT. 0-6 v. lapsille  ei pieniä esineitä, koska lapsi voi tukehtua  ulkona aidat, ettei lapsi karkaa  luotettavat.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
Hauho Hanna Nordström WWF Ilolla opittu ei unohdu Kurkistus lapsen ja ympäristökasvatuksen maailmaan Kuvat © WWF
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
Koululaisena Lastentalossa Mari Orkola, Seminaarin koulu 2015.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
 Tiilimäen päiväkodin toiminta-ajatuksena on luoda turvallinen, lämmin sekä kodinomainen ilmapiiri. Haluamme luoda lapsen itsetunnon myönteistä kehitystä.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
Lasten havainnoimisesta Ruut Ruokonen Näistä lähtökohdista… Yksilöllisyys =kehitys etenee määrätyssä järjestyksessä, mutta lapset saavuttavat näitä.
OPAS MEDIAKASVATTAJALLE Mediakasvatus esi- ja alkuopetusikäisten lasten arjessa Hanna Martinviita, Saara Pasanen ja Anna Ristaniemi.
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
ME-hengen kehittäminen
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
LAUKAAN KUNTA Varhaiskasvatussuunnitelma
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja pedagogiikka varhaiskasvatuksessa Tiina Kulmala
TIETOISKU ESIOPETUKSEN OPS-PROSESSISTA
Vasuterveiset Mänttä-Vilppulasta - Merja Leppämäki & Sanna Nieminen –
Huoltajien, henkilöstön ja yhteistyökumppanien ajatuksia yhteistyöstä varhaiskasvatuksessa Luottamus huoltajien ja henkilöstön välisessä yhteistyössä on.
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Digitaalinen kasvun kansio kasvatuskumppanuuden edistämisessä
VARHAISKASVATTAJA LUO TURVALLISEN KASVU- JA OPPIMISYMPÄRISTÖN
Sisältöalueet esiopetuksessa
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Yksikön toimintasuunnitelma
Yhdessä opettaen -PIENTEN LASTEN KOULU TERVETULOA KOULUTUKSEEN!
Yksikön toimintasuunnitelma
Kortepohjan päiväkotikoulu
Vihreä lippu & vasu Kuinka Vihreä lippu -toiminta tukee valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman toteutusta?
Esityksen transkriptio:

Varhaiskasvatussuunnitelma Toijan päiväkoti Yhteystiedot: Salon varhaiskasvatus/Kiskontien alue Toijan päiväkoti Vilikkalantie 7B 25460 Kisko Varhaiskasvatusyksikönjohtaja: Nancy Sirkiä p.044-777909/ nancy.sirkia@salo.fi Ryhmä: Kuusenkävyt>> tiimit: Leppäkertut, Ampiaiset, Sudenkorennot, Perhoset kuusenkavyt@salo.fi Lastentarhanopettaja/varajohtaja Minna Lihr p.044-778 7910/ minna.lihr@salo.fi Hoitajat: Anu Troberg p.044-778 7915 Lastentarhanopettaja: Tuija Hietanen p.044-7787913/ tuija.hietanen@salo.fi Hoitaja: Arja Turunen-Vainio Varahoitaja: Aija Norva (Kisko-Muurla) Aluevastaava: Tiina Mustonen/Torikadun päiväkoti p.044-778 7896/ tiina.mustonen@salo.fi

Päiväkodin käytäntöjä Varaathan lapsellesi hoitoon varavaatteet ja vuodenajoista riippuen tarvittavat varusteet reippaaseen ulkoiluun. Nimikoithan kaikki vaatteet, käsineet ja jalkineet! Lapsesi varsinainen hoito alkaa siitä kun hän ensimmäisen kerran jää ilman vanhempia/huoltajia päiväkotiin. Täytättehän myös hoidon aloittamisen kaavakkeen (miten hoidonaloitus/perehdytys onnistui kohdaltanne) Hygienia: Huolehdithan lapsesi käsien pesusta aamulla tuodessasi hänet hoitoon! Infektiokierteiden ennaltaehkäisemiseksi pidämme yllä hyvää hygieniaa. Luovutathan lapsesi aamulla aina työntekijälle. Hoitopäivän päätyttyä lapset keräävät omat lelunsa, annetaan käsiheipat ja muistattehan, että vain aikuinen avaa portin!  Vuorohoidollisissa tarpeissa (ilta/yöhoitotarpeet, jotka aiheutuvat vanhempien työajoista, teemme yhteistyötä Salon keskustan alueen vuorohoitoyksikköjen kanssa. Kasvatuskumppanuus on yhteistä huolehtimista lapsesi kasvusta ja hyvinvoinnista. Tavoitteenamme on luottamuksellinen ja lämminhenkinen vuorovaikutussuhde vanhempien ja työntekijöiden välillä. Varhaiskasvatussuunnitelma lapsellesi tehdään noin 1 -2 kk:n kuluttua hoidonaloituksesta. Lapsesi oma lastentarhanopettaja varaa kanssanne ajan keskustelun käymiseen ( kodin ja päivähoidon havainnot). Kotona täytettävät vasun osa-alueet saatte kotiin noin 2 viikkoa ennen varsinaista keskustelua. Lomakkeet palautuvat vähintään viikkoa ennen takaisin päivähoitoon, jotta henkilökunta voi kirjata siihen omat havaintonsa yhteistä keskustelua varten.

Päiväkodin henkilökunta arvot ja visio Päiväkotimme sijaitsee vehreässä, luonnonläheisessä ympäristössä Salossa Kiskon alueella. Toimimme kahdessa ryhmässä: Kuusenkävyt (3-5v) ja esiopetus ( 6-v ) lapsen ja lapsuuden arvostus leikki hellyys ja huumori turvallisuus ja vastuullisuus luonnon kunnioittaminen toisten arvostaminen ja suvaitsevaisuus Kuusenkäpyjen ryhmä on jaettu 4 pienempään tiimiin, joissa lapset saavat päivittäin rauhan toimia omien päivähoidon aikuisten kanssa. Päiväkodin henkilökunta ”Annamme mahdollisuuden onnelliseen lapsuuteen ja lämpimiin ihmissuhteisiin, oppimiseniloon sekä kestäviin elämän eväisiin.” (Salon kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma)

Kieli ja vuorovaikutus Matematiikka Etiikka Uskonto ja elämänkatsomus Päiväkotimme toiminta-ajatuksen keskiössä on hyvinvoiva lapsi, jolla on turvallinen, luonnonläheinen, monipuolinen ja iloinen oppimisympäristö. Lapsen luontaiset tavat oppia ovat leikkiminen, tutkiminen, liikkuminen ja kokeileminen (esim.taiteellinen) Kieli ja vuorovaikutus Matematiikka Etiikka Uskonto ja elämänkatsomus Luonto ja ympäristö ( Hyvän elämän ohjelma, kestäväkehitys) Terveys Fyysinen ja motorinen kehitys Taide ja kulttuuri Mediakasvatus Sosiaaliset taidot Päivähoidon toiminnan tavoitteena on mahdollistaa lapsille sellaiset välineet ja valmiudet, joiden avulla hän vähitellen voi perehtyä, ymmärtää ja kokea ympäröivän maailman monimuotoisia ilmiöitä. Joustava ja rakentava kasvatuskumppanuus vanhempien ja hoitohenkilökunnan välillä. Vanhemmat ovat oman lapsensa asiantuntijoita. Kuuntelu, kunnioitus, ja dialogi

Varhaiskasvatussuunnitelma Työskentelyrauha luodaan jakamalla lapset leikkimään ja toimimaan pienempiin tiimeihin. Satuhieronta Pajatoiminta Hyvän elämän ohjelma (sosiaalinen, kulttuurinen, ekologinen ja taloudellinen ulottuvuus) Ekologiselta puolelta teemme mm. aktiivista kierrätystä lasten kanssa) Askeleittain-ohjelma Viskarikerho Varhaiskasvatussuunnitelma Lapsenne oltua hoidossa noin 1-2 kuukautta, laaditaan hänelle varhaiskasvatussuunnitelma (VASU) kirjaten yhteiset hänen kehitystään vastaavat tavoitteet. Vasua päivitetään 1-2 kertaa toimintakauden aikana. Kasvunkansio Lapselle kerätään päiväkodissa oma kasvunkansio, joka sisältää lapsen omia töitä ja muita mukavia päiväkotimuistoja. Tämä portfolio eli kasvunkansio kuvaa lapsen omaa ainutlaatuisuutta eli hänen omaa kasvuaan, kehitystään, oppimistaan ja kiinnostuksenkohteitaan. Sen avulla voidaan tarkastella lapsen persoonallista kehitystä.