Opiskelijatutoreiden välitapaaminen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) Keskiviikkona 11.9.2013 Ylioppilastalo Ilokivi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Varainhankinnan uusi aikakausi!
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Tohtoriopinnot CMT:ssä Pekka Isotalus Kaikki kuuluvat •Tampereen yliopiston tutkijakoulu •Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelma •Oppiaineet:
UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Eero Tourunen 2003 Projektin johtaminen -opintojakso Yliopiston ja yritysten projektiyhteistyö.
Kevään 2010 aloitus Edutool-opinnot Maanantain ohjelma • klo Edutool-opintojen kevät ja muistellaan myös syksyä/ Niina • klo
Seurafoorumi Sivistystoimi Liikuntapalvelut.
Laatija / käsittelijä 1 Itämeri-viestijöiden yhteistyöverkosto Aira Saloniemi Verkkopäätoimittaja, Suomen ympäristökeskus SYKE, viestijäverkoston.
Toimintaohjeet opelle
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Epilepsia: erillaista tositarinaa -kampanja.
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Elämäntaparyhmien organisointi Helmen malli
Matti Sipponen 1 Power taitoilta Kilpailun jälkeen – Pohdinta ja oppiminen.
Tervetuloa! Tutoreiden koulutuspäivä Susanna Koistinen ja Jenna Anttonen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
Kandiseminaarin ryhmätyöskentely Kevätlukukausi 2007.
Nuorten peliohjelmointi 2011
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
, Vantaa TE-KESKUSTEN JA TOIMINTARYHMIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ Toimintaryhmien ja TE-keskusten hyviä käytäntöjä Koulutus Manner-Suomen maaseutuohjelman.
Preppaus ENA 4.
Kliinisten opintojen ohjauksen kehittäminen logopedian oppiaineessa
Lähipäivä T Business process development methods 1.
OHJAAJATUUTOROINTI MATEMATIIKAN JA TILASTOTIETEEN LAITOS.
Palaute 2010 Maisterivaiheen opinnot. ka. 3,7 1. Maisterivaiheen pedagogiset opinnot (35op) ovat vastanneet tarkoitustaan. %
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
Tervetuloa! Tutoreiden koulutuspäivä Susanna Koistinen ja Iiro Korhonen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta KuVa-valiokunnan kokous klo 16 - Akvaario Skål!
Kiinni tupakkaan Tupakointi vie elinvoimaa * Keskustelunaiheita
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Taabor 2013 NU12. Arviointi  Mikä oli tämän ryhmän vahvuus tässä tapahtumassa?  Missä ryhmällä olisi ollut eniten kehittämistä?  Miten yhteistyö Nurmijärven.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Kesäharjoittelu Johan Tuominen Kausi
Opettajatuutori (Laurea/ Leppävaara /marata)
Palaute elämää diabeteksen ja diabeetikon kanssa päivästä Lauantai
Lukiolaisen opintopolut
Työpaikkaohjaaja- koulutus Oppiminen ja Ohjaaminen Palaute ja arviointi Helena Rajalinna.
Vinkkejä, välineitä ja aikatauluja tutorointiin Tutoreiden koulutuspäivä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY)
Atk-infot tutorryhmille Atk-keskus / Hannele Rajaniemi.
KANDIRYHMÄ KEMIAN LAITOKSELLA Johanna Kärkkäinen Mentori: Leena Kaila Opintori
TUHA-verkoston tapaaminen
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta KuVa-valiokunnan kokous klo 16 - Akvaario Skål!
Miehen kohtaaminen Miehen tapa viestiä Miestyön foorumi III Ounasvaaran pirtit, Rovaniemi Ira Virtanen, FM, nuorempi tutkija.
LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.
Kotiin – Behind the Scenes
Toimintaohjeet opelle
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Informaatioteknologian tiedekunta Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus IT-tiedekunnan.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa
Tutoroinnin ja alkuohjauksen kehittäminen JY:ssa
Työpaja 2: Uudistunut Finna.fi viestintäkanavana
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Työelämän tekstejä sähköposti.
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Koponeuvosto 5.0 Inari ja Joni
Volitioprosessi, tahdon!
Tähän sopiva otsikkoteksti
Maksuttomia materiaaleja opetukseen, työnohjaukseen
Esityksen transkriptio:

Opiskelijatutoreiden välitapaaminen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) Keskiviikkona Ylioppilastalo Ilokivi

Välitapaamisen tavoitteet • Vertaistuen tarjoaminen tutoreiden kesken – Kokemusten jakaminen – Ongelmien selvittely yhdessä • Mahdollisuus suunnitella yhteistyötä • Tutoroinnin loppuvaiheiden ja päättämisen suunnittelu

Tapaamisen suunnitelma • Jakaudutaan n. 5 hengen ryhmiin – Ei oman oppiaineen tutoreiden kanssa samaan ryhmää • Keskustellaan eri aihepiireistä ryhmissä – Kunkin aiheen käsittelyn jälkeen käydään yhdessä läpi • Ryhmätyöskentelyn jälkeen – Mahdollisuus kysyä neuvoa ongelmatilanteisiin – Ohjeita tutoroinnin loppuun viemiseen ja tutorraportin kirjoittamiseen

Aihepiirit 1) Tunnelmia, fiiliksiä, kuulumisia 2) Minä, tutor 3) Pienryhmäni on... 4) Parantamisen varaa?  Kuhunkin aihepiiriin ryhmissä n. 5 min keskustelua, jonka jälkeen läpikäynti

1. Tunnelmia, fiiliksiä, kuulumisia  Miten on yleisesti sujunut? – Miltä ryhmän ohjaaminen on tuntunut? Miten ensimmäiset tapaamiset sujuivat? Mitä olette ryhmän kanssa tehneet?  Mitkä ovat olleet parhaita onnistumisia? – Hyviä ryhmätapaamisia tai tapahtumia, hyvää palautetta,...  Mitkä ovat olleet suurimpia ongelmia? – Vaikeuksia yhteydenpidossa, haastavia ryhmäläisiä, vaikeuksia motivoinnissa,... – Miten ratkaisit ongelmia?

2. Minä, tutor  Onko tutorointi vastannut odotuksiasi? – Onko tapaamisia, yhteydenottoja ja työtä ollut enemmän / vähemmän kuin ajattelit?  Vertaa itseäsi tutorleirillä JYT:n osuudessa olleisiin tutoreihin, millainen tutor itse olet ollut?  Mikä tutorina toimimisessa on ollut parasta ja mikä ikävintä?  Millaiselta ryhmän johtaminen on tuntunut?

3. Pienryhmäni on...  Onko ryhmäytyminen onnistunut? – Miten tutustumisvaihe sujui? Millainen ryhmähenki on ollut? Mikä helpotti / vaikeutti ryhmäyttämistä?  Onko ryhmä yhtenäinen? – Onko ryhmäläisillä paljon erilaisia tarpeita? Onko ryhmässä erilaisia rooleja (puheliaita, vetäytyviä, johtajia...)? Miten huomioitte erilaisuuden?  Onko joku jäänyt ulkopuoliseksi? – Jos on, miten olet toiminut  Onko ryhmäsi sopivan kokoinen?  Luuletko, että saat ryhmäläisistä uusia kavereita?

4. Parantamisen varaa • Mitä kehittämistä opiskelijatutoroinnissa yliopistolla ja oppiaineessanne yleisesti on? • Onko tutorkoulutus palvellut tutorointia? – Missä on parannettavaa? Mitä tietoa tai taitoja olet kaivannut? • Onko yhteistyö sujunut eri tahojen kanssa? – Esimerkiksi laitoksen, opettajatutorin, muiden tutoreiden ja ainejärjestön kanssa? • Mitä tekisit seuraavalla kerralla itse toisin?

Kysyttävää?  Onko ollut tilanteita, joissa ei ole tiennyt vastausta?  Saa kysyä mistä vain, mietitään yhdessä

Tutoroinnin päättäminen • Tutorointia saa jatkaa vaikka keväälle saakka – Mielellään ainakin loka/marraskuuhun – Varmistakaa ettei ole jäänyt asioita epäselväksi • Suositellaan mukavan lopputilaisuuden pitämistä – Kannattaa kerätä palautetta omasta toiminnasta esim. palautekeskustelu tai kirjallinen palaute • Viikolla 46 tai 47 – Sitä ennen Korpissa palautekysely • Keväällä jaetaan tutordiplomit (pyynnöstä)

Tutorin loppuraportti  Raportti on 2-3 sivun selvitys koko tutorprosessista – Osallistuitko tutorkoulutukseen ja millaista se oli – Miten itse tutorointi sujui – Mitä opit tutoroinnista – Mitkä olivat parhaita kokemuksia ja onnistumisia – Mitä ongelmia ilmeni ja miten ratkaisit ongelmat – Mitä hyötyä kokemuksesta itselle – Ideoita tutoroinnin ja tutorkoulutuksen kehittämiseen  Vapaata kirjoittamista, ei tarkkaa kaavaa

Tutorin loppuraportin palauttaminen • Raportti palautetaan tiedekunnan opintoasiainpäällikölle marraskuussa • Opintopisteet (yleensä 2 op) saa, kun... – On osallistunut tutorkoulutukseen – On ohjannut pienryhmää – Laatinut ja palauttanut raportin tutoroinnista

Palkkionmaksulomake  Palautetaan omalle laitokselle mennessä – Jos ei ole laitoksia → tiedekuntaan – to/palkkiolasku  Kannattaa palauttaa samaan aikaan tutorraportin kanssa  Rahapalkkio on 13 euroa / tunti – Korvattavien tuntien enimmäismäärä on 15 tuntia

Muita juttuja muistutuksena  Lainattavia tavaroita saa hakea pienryhmäkäyttöön kopo- ja soposihteereiltä sekä KVATilta – Tarjolla mm. mölkky ja muita pihapelejä, tikkataulu, lautapelejä, ainejärjestösudoku, astioita, pilkkivehkeet, vene,... – Muistakaa myös JYYn tilat! – Projekti- ja liikunta-avustuksia voi hakea milloin vaan Muistakaa edustajistovaalit! ja ennakkoäänestys

KIITOS!  Ensi vuonna saattaisi olla tarvetta muutamalle reippaalle senioritutorille MUKAVAA SYKSYN JATKOA KAIKILLE!