Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koponeuvosto 5.0 Inari ja Joni 5.12.2017.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koponeuvosto 5.0 Inari ja Joni 5.12.2017."— Esityksen transkriptio:

1 Koponeuvosto 5.0 Inari ja Joni

2 Ohjelma Kuulumiset (20 min) Eriytetty osuus (45 min)
TYYn kuulumiset Järjestöjen kuulumiset Eriytetty osuus (45 min) Seuraajan perehdyttäminen Perehtyminen Yhteenveto (20 min) Palautetta koponeuvostosta (5 min)

3 Seuraa näitä! Järjestökopojen sähköpostilista (nimilista kiertää)
TYYn kopotoimijat – Facebook-ryhmä TYY: Kolmas kanta -Facebook-ryhmä TYYn verkkosivut tyy.fi TYYn uutiskirje TYYn edunvalvontauutiset #edunvalvonnanarki-nostot (instagram, twitter, facebook)

4 Kuulumiset Opintojohtosääntö Hallopedit valittu! Uusi hallitus valittu
Perehdytys: klo 16 Turku-salissa Uusi hallitus valittu Opetussuunnitelmien päivitys?

5 TYYn koulutuspolitiikka vuonna 2018
Valtakunnan tason teemoja Paikallinen toiminta Tiivistä yhteistyötä yliopiston kanssa: työryhmiä ja kokouksia! Muiden kopojen tapaamisia! Järjestökopot, koponeuvostot, halloped- koordinaattorit, SYL…. Toimintasuunnitelma 2018: Opiskelijoiden ohjauksen parantaminen Digitalisaatio, joustava opiskelu Suhteiden luominen aloittavaan yliopiston hallitukseen Korkeakouluvisio 2030 Vision pohjalta laaditaan konkreettiset toimenpiteet Visiossa ehdotettu mm. korkekoulujen määrän vähentämistä Opiskelijavalinta Opetus- ja kulttuuriministeriö toivoo, että tulevaisuudessa valtaosa valitaan korkeakouluihin yo-todistuksella Keskustelua ainakin valtakunnallisesta todistusten pisteytystyökalusta

6 Järjestöjen kuulumiset
Keskeisimpänä: Opetussuunnitelmatyö käynnissä ja opiskelijat vaikuttaisivat päässeen siihen mukaan

7 Osittain eriytyvä ohjelma
Perehtyminen (uudet toimijat) Perehdyttäminen (vanhat toimijat) n. 45 min

8 Perehdyttäminen 1/3 Aloitus: Miksi perehdyttäminen on tärkeää? (5-10min) Pienryhmäkeskustelut (20 min): A: Miten perehdytykset on hoidettu/tulisi hoitaa? B: Mitä odottaa ensi vuodelta? Itsenäistä työskentelyä: Alustava perehdytyksen suunnittelu (15-20 min)

9 Perehdyttäminen 2/3 Pienryhmäkeskustelu A:
Miten yhdistyksessäsi on perehdytetty seuraajia? Millaista perehdytystä kaipaat/olisit kaivannut omalta edeltäjältäsi? Miten TYY voi tukea toiminnan jatkuvuutta? Pienryhmäkeskustelu B: Mitä odotat vuodelta? Mikä on oma tavoitteesi? Mitä asioita ajattelet tekeväsi ensi vuonna? Mistä haluaisit lisää tietoa? Tai mikä jännittää/mietityttää eniten?

10 Perehdyttäminen 3/3 Väliyhteenveto: Mitä tavoitteita ensi vuodelle
Hyviä käytäntöjä seuraajan perehdytyksestä Pystyä vaikuttamaan ja olla hyödyksi Tehdä asiat vähintään yhtä hyvin kuin ennen Kirjallista ja suullista ohjeistusta; yhdessä toimista; uuden kopon ja henkilökunnan tutustuttamista Saada homma rullaamaan Millaista perehdytystä olisi pitänyt olla Olla henkilö, johon voi olla aina yhteydessä Mitä odotuksia ensi vuoden toiminnasta Pidemmän aikajakson näkemysten välittyminen Miten TYY voisi auttaa Toivottavasti vanhat kopot tavoitettavissa Henkilöstöön tutustuminen Koponeuvoston jatkaminen, tammikuun alun koulutuspäivä Jännittää uudet asiat Kohdennettua koulutusta tiedekunta- ja laitostasolla (yhdessä tiedekuntajärjestöjen kanssa) Mistä asioista tarvitsee lisää tietoa Perehdytysmuistilista nettisivuille Miten vaikuttaa Omien velvollisuuksien ja tehtävien tietäminen Tietoa siitä miten yliopiston hallinto toimii

11 Hyviä perehdytyskäytäntöjä
1. Vanhan hallituksen on oltava aloitteellinen perehdytyksessä. 2. Tee kirjallinen testamentti kansioon, muistitikulle tai Wikiin. 3. Vuosikello, mitä tapahtuu ja koska 4. Perehdytä kasvotusten koko uuden ja vanhan hallituksen kesken, mutta myös kahden kesken seuraajan kanssa. Vaihtobileet tai perehdytysmökkeily ovat hauskoja rituaaleja. 5. Kirjaa ylös kesken jääneet projektit. 6. Kerro, millaisia henkilöitä oppiaineessa on ja mitä mieltä he ovat asioista. Älä kuitenkaan siirrä omia ennakkokäsityksiäsi eteenpäin! 7. Neuvo kääntymään ongelmatilanteissa TYYn, edeltäjän, muun hallituksen tai tiedekuntajärjestöjen puoleen.

12 Esimerkki vuosikellosta

13 Perehdyttämisen suunnittelu (itsenäistä työskentelyä)
Pohdi ja kirjaa ylös mitkä ovat tärkeimpiä asioita, joita seuraajan pitää tietää tai mitä projekteja on jäänyt kesken Luonnostele näiden pohjalta testamentin runko, vuosikello tai perehdytyssuunnitelma Pohdi mitä toivoisit perehdyttäjältä

14 Kopon ensisijainen tehtävä on varmistaa, että opiskelijoilla on edellytykset opiskella

15 Palautetta koponeuvostosta
Mikä oli hyvää? Mitä olisi pitänyt tehdä toisin? Toiveita ensi vuodelle (esim. aiheiden suhteen)? Muita huomioita

16 Ota yhteyttä! Kysyä saa aina
Inari Harjuniemi ( asti) Hallituksen koulutuspoliittinen vastaava Joni Kajander Koulutuspoliittinen asiantuntija


Lataa ppt "Koponeuvosto 5.0 Inari ja Joni 5.12.2017."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google