Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme."— Esityksen transkriptio:

0 Nuorison parasta tässä harrastetaan.
Hanna Laitinen / Student Life Opiskelijatutoreiden koulutuspäivä

1

2 Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme opiskelijat Tehtävänä on luoda opiskelijoille suunnattu malli, joka kattaa opiskelijuuden eri osa-alueet ja tukee sen tärkeissä, joskus kriittisissä vaiheissa (kokonaisvaltaisuus, tarvelähtöisyys)

3 Miksi? Yhteinen tavoite: sujuva opiskelu
Vastuu: opiskeluedellytysten kehittämisvastuu on yliopistolla Student Life -työn tavoite: “tavoitteena on luoda optimaaliset edellytykset akateemiselle opiskelulle ja siinä tapahtuvalle oppimiselle sekä tukea myös muilla tavoin opiskelijoiden kehittymistä ja kasvua hyvinvoiviksi ja eheiksi yksilöiksi sekä monipuolisiksi osaajiksi.” Miksi?

4 Miten? - on prosessi - on resursoitu - vuorovaikutuksellista - verkostomaista - tehdään sekä yhdessä että itse - olemassa oleviin toimiin tukeutuvaa - kehittämistä siellä missä tarvitaan

5

6 HYVIS –toimintamalli: Mistä se koostuu?
Hyvikset eli opiskelijoiden hyvinvointineuvoja ”Jokaisella ainelaitoksella on vähintään yksi HYVIS” Tällä hetkellä yhteensä 36 hyvistä, syksystä 2014 alkaen Hyvis myös kielikeskuksessa, Kokkolan Chydenius Instituutissa sekä 10 KV-hyvistä 2)HYVY001 Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä ”Jatkossa 100% aloittavista perustutkinto-opiskelijoista suorittaa HYVY001-kurssin” Lukuvuonna yhteensä 10 ryhmää 3)Opiskelijan Kompassi – hyvinvointiohjelma verkossa Kaikille JY perustutkinto-opiskelijoille

7 Mistä HYVIS-ohjauksessa on kyse?
Matalan kynnyksen ohjausmalli, jossa opiskelijaa tuetaan hyvinvointiin liittyvissä asioissa. - saatavuus (lähellä opiskeluyhteisöä) - ajoissa - ajankohtainen tieto Kyse ei ole terapia- tai asiakassuhteesta, vaan hyvis on ns. opiskelijoiden tukihenkilö opiskelijan hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Luottamuksellisuus! - ohjaa asiantuntijoille - opiskelija tulee kuulluksi - esittää vaihtoehtoja - rakentaa siltoja, sekä antaa neuvoja kuin toivoakin Minusta tuntui, että asioistani oikeasti välitetään.

8 Hyviksen kanssa voi jutella esimerkiksi (mihin opiskelijat ovat hakeneet tukea)
opiskeluissa jaksamisen vaikeuksista ajan- ja arjenhallintaan liittyvistä kysymyksistä itsetuntoa nakertavista asioista motivaatio-ongelmista ongelmista yksityiselämässä terveyteen liittyvistä huolista opiskeluun liittyvistä haasteista (esim. oppimisvaikeudet)

9 Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä: Kurssin lähtökohdat

10 Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä: Sisällöt
Kurssi ei tuntunut pakkopullalta, vaan tärkeältä oman itseni kannalta.

11 Opiskelijan Kompassi – hyvinvointiohjelma verkossa
Tavoitteena on edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja itsetuntemusta sekä erityisesti lievittää stressiä, ahdistusta ja masennusta Tarjoaa eväitä ja työkaluja jaksamiseen ja erilaisiin ongelmiin, joita opiskelija opintojensa aikana kohtaa Arvo-, hyväksyntä- ja mindfulness-pohjainen ohjelma Opiskelijalla on mahdollisuus valita itsenäinen tai tuettu polku lue lisää linkki -symboli

12 Kampuspiknik Ja yksi juttu vielä…
Agoran nurtsilla ja rannassa, Mattilanniemi   kello 15:30 – 18:00 Talo tarjoaa musaa ja murkinaa. Mukaan tarvitset vain kevyttä mieltä, kavereita ja peffanalusen

13 Lisää tietoa jyu.fi/studentlife
Te teette hyvää työtä hyvällä meiningillä. Se kompensoi noita muita ongelmia todella paljon.


Lataa ppt "Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google