Kelan palvelukanavat Neuvontapalvelupäivät, Paasitorni

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Verkkoasioinnin uudistaminen – suuntaviivoja
Advertisements

TE-TOIMISTON PALVELUT LÄHELLÄ KOTIKUNTASI YHTEISPALVELUPISTEESSÄ
Nuorten tieto- ja neuvontapiste yESBOx, Espoon kaupunki.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Projektipäällikkö Heli Sillanmikko
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Yhteispalvelupisteet vapaaehtoistoiminnan tiedottamisen ja vapaaehtoisten tukemisen paikkoina? Sirpa Sulku & Anu Kari
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
Yhteinen asiakaspalvelu
ASPA2014 Pilottikunta Anna-Marja Tamminen
TYÖHAKEMUS.
KANSALAISEN ASIOINTITILI SOSIAALIASIAMIESPALVELUSSA.
Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi
Vaikeasti puhevammaisten tulkkipalvelu
Laajennettu työssäoppiminen TOP LAAJA Verkostotapaaminen
Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia.
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Hyrrä Sähköinen asiointi hanke-, yritys- ja rakennetuissa
Työssäoppiminen eli TOP
Käyttöohje: Kuinka löytää toimintaryhmä. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelut Katja Savolainen
Mikä HYRRÄ ? Anne Heikintalo, ProAgria Länsi-Suomi
Käyttöohje: Kuinka löytää osasto/piiri. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Sosiaalipalvelujen neuvonta X.X.2012Matti Meikäläinen.
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
VALTIOVARAINMINISTERIÖ HKO, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Julkishallinnon sähköisen asioinnin rakenneosat Kehitettävät yhteiset alustat,
Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2011 Kevään yhteishaku Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet: Jos hakutoiveissa.
MILLAISEEN METROPOLIIN? Matinkylä Matti Vatilo Kuntajakoselvittäjä.
VERKKOKAUPAT T-TK-1-2 Sara Rocco, Jaana Malm, Miko Pukkinen.
Tekesin Asiointipalvelut. Miksi Asiointiin?  Asioinnissa annetut tiedot tallentuvat suoraan Tekesin tietokantaan, mikä vähentää virheiden mahdollisuutta.
Kelan eläke-etuudet Eläketurva Työeläkelaitokset: työeläkkeet Työkyvyttömyyseläke/ Kuntoutustuki Osatyökyvyttömyyseläke Vanhuuseläke Varhennettu.
Mikä muuttuu, kun perustoimeentulotuki siirtyy Kelaan? Kelan ja Kuntaliiton Kela-siirron alueinfot hankepäällikkö Heli Kauhanen, Kela lakimies Maria Porko,
CHAT-PILOTIN KOKEMUKSET PILOTTI 9.4. –
Kuinka teen perhe- etuutta koskevan maksuvaatimuksen Kelalle? Päivitetty 05/2016.
2016. Verokortista näkyy veroprosenttisi Vie verokortti töihin ja seuraa tuloja sekä ennakonpidätyksen määrää Ilman verokorttia palkastasi pidätetään.
UUDENMAAN TE-TOIMISTO TE-toimiston rekrytointipalvelut yrityksille ja työnantajille
Kansalaisneuvonta neuvoo oikeaan julkiseen palveluun ja neuvoo palveluiden käytössä. Kansalaisneuvonnassa ei voi saada vireille viranomaisasioita – sen.
Tietoja muuttoliikkeestä. Nettomuutto Vantaan suuralueille PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki, Kauniainen KUUMA = Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi,
Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin alkaen
Ohjeita sähköisestä liittymisestä
Varsinais-Suomen ELY-keskus/Sirkka Rantala
Kuva C. Hoidon ja laskutuksen kulku tapauksessa, jossa kunta ohjaa potilaan hoitoon erikoishammasteknikolle tai muulle proteettista hoitoa antamaan hyväksytylle.
Oirekartoitin Asiakkaan käyttöohje.
Työelämän tekstejä sähköposti.
Kelan palvelut nuorille Nuorten palveluiden työseminaari
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
Esityksen lopussa: Osoita päättäjälle!!!
Perhevapaakorvaus työnantajalle
Kelan vakuuttamispäätökset
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Suomen verotus selkokielellä
Verokortti verkossa.
Ajovarman tuotteiden ennakkomaksu netissä mahdollista alkaen
Elämässä mukana – muutoksissa tukena
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Aikuissosiaalityön nuorten palvelut
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
Tulkit välitysjärjestelmän käyttäjinä
Opintotuki ulkomaanjaksolle
”Suomen LVI-liitto SuLVI on LVI-alan ammattilaisten verkosto, jonka jäsenenä saat uusimmat uutiset ja vaikutat alaasi. Jäsenyhdistyksen jäsenenä tutustut.
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Sosiaali- ja terveyspalveluinfo
Terveyspalvelut ulkomaalaisille Helsingin kaupungissa Pia Tuovinen 07
VIA, vastaanotto ilman ajanvarausta, keskiviikkoisin päihdeklinikalla
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
RAI Espoossa
Kehittäjätyöntekijä Ellinoora Mantere, Rovaniemen kaupunki
Tunnetko jo talous- ja velkaneuvonnan palvelut?
Esityksen transkriptio:

Kelan palvelukanavat Neuvontapalvelupäivät, Paasitorni 12.10.2017 Kela, Pääkaupunkiseudun asiakaspalveluyksikkö, Sanna-Kaisa Koivistoinen

Verkkopalvelut: helposti ja nopeasti

Kela.fi – Tietoa henkilöasiakkaille Henkilöasiakkaille tietoa Elämäntilanteittain ja etuuksittain Ajankohtaisia asioita Tutkimustietoa Tietoa palvelukanavista Laskureita Lomakkeita Asiointipalvelu Suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja viittomakielellä

Kela.fi - Asiointipalvelu Kelan asiointipalveluihin (www.kela.fi/asiointi) kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Mitä asiointipalvelussa voi tehdä? Asiakas voi täyttää etuushakemuksen tai –ilmoituksen ilmoittaa muutoksista ja lakkauttaa tuen toimittaa liitteet (skannatut tai kuvatut) muuttaa tilinumeroa ilmoittaa yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköposti) katsoa omista etuustiedoistaan mm. onko hakemus ratkaistu ja onko etuus myönnetty etuuden seuraavan maksupäivän ja maksuerän maksutiedot kuluvan vuoden ja kahden viimeisen vuoden ajalta Kelan lähettämät päätökset ja kirjeet lähettää ja vastaanottaa viestejä suojatusti (esim. lisäselvitys vireillä olevaan hakemukseen)

Ajanvarauksella asiat kuntoon

Asiointi ajanvarauksella Varattavissa puhelin- ja toimistoaikoja. Ajanvarauksen voi tehdä verkossa (henkilötunnus ja puhelinnumero) puhelimitse Kelan palveluneuvoja tai etuuskäsittelijä voi ehdottaa asiakkaalle ajan varaamista. Puhelinajanvarauksessa Kelan palveluneuvoja soittaa asiakkaalle sovittuna ajankohtana. Puhelu tulee tuntemattomasta numerosta. Jos asiakas tarvitsee asioimiseen tulkin, aika täytyy aika varata ottamalla yhteyttä Kelaan Ajanvaraukseen kannattaa valmistautua ottamalla mukaan/esille kaikki aiheeseen liittyvät tiedot ja dokumentit.

Milloin ajanvaraus on ajankohtainen? Asiakkaalle suositellaan ajanvarausta, mikäli Palvelutilanne vaatii laaja-alaista perehtymistä asiakkaan elämäntilanteeseen Palvelutilanne tulisi kestämään ajallisesti niin pitkään, että sen hoitaminen hidastaisi toimiston asiakaspalvelun sujuvuutta Asiakkaan asia ei ole hoidettavissa käytettävissä olevien työvälineiden tai taustatuen avulla -> vaatii mahdollisesti selvittelyä etuusosaajan kanssa Asiakkaalla ja palveluneuvojalla ei ole yhteistä asiointikieltä -> Tulkkiajanvaraus Kela voi ottaa vastaan myös suullisen hakemuksen. Kelan palveluneuvoja tekee asiointipalvelussa hakemuksen asiakkaan suullisesti antamien tietojen pohjalta. Hyödynnetään erityisesti puhelinajanvarauksessa. Palveluneuvoja perehtyy asiakkaan tilanteeseen ennen ajanvarausta. Kerralla kuntoon -periaate korostuu ajanvarauksilla.

Ajanvarauksen tekeminen verkossa

Ajanvarauksen tekeminen verkossa

Ajanvarauksen tekeminen verkossa

Puhelinpalvelu

Henkilöasiakkaiden puhelinpalvelu Kelassa on käytössä valtakunnalliset palvelunumerot. Puhelinpalvelussa vastataan asiakkaiden kysymyksiin elämäntilanteittain Ma–pe klo 8–17. Puhelu Kelan palvelunumeroon maksaa paikallisverkkomaksun (pvm) tai matkapuhelinmaksun (mpm). http://www.kela.fi/palvelunumerot Maksupäivät: numerosta 020 634 0210 asiakas voi kuunnella nauhalta 24/7 lapsilisän, lastenhoidon tuen, eläke- ja vammaisetuuksien, asumistukien, opintotuen ja sotilasavustuksen maksupäivät.

Asiointi palvelupisteessä

Palvelupisteasiointi Asiakas voi asioida missä tahansa Kelan toimistossa ympäri Suomea. Kelan palvelupisteiden, sivuvastaanottojen ja yhteispalvelupisteiden yhteystiedot ja aukioloajat löytää helpoiten palvelupisteen haulla kela.fi-sivuilta. Palvelupisteessä saa palveluneuvojalta kaikkiin Kelan etuuksiin liittyvää henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta. Palvelupisteissä on lisäksi palveluopastajat, jotka auttavat asiakasta löytämään itselleen sopivan palvelukanavan.

Pääkaupunkiseudun palvelupisteet HELSINGISSÄ Kamppi InTo Finland Käpylä Hakaniemi Malmi Itäkeskus Vuosaari ESPOOSSA Leppävaara Espoon keskus Matinkylä-Olari (palvelutorilla) VANTAALLA Hakunila Korso Tikkurila Myyrmäki Jonotustilanne toimistoissa Näet tältä sivulta tiedon siitä, kuinka pitkä jono Kelan toimistossa on. Ajantasainen tieto jonon pituudesta saadaan noin 40 toimistosta arkisin klo 9–16.

KIITOS!