Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia."— Esityksen transkriptio:

1

2 Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia (www.suomi.fi), toimii myös suorassa osoitteessa https://asiointitili.suomi.fi. Käyttö on kansalaiselle vapaaehtoista ja maksutonta. Perustuu kansalaisen antamaan suostumukseen. Kansalainen tunnistautuu asiointitilille mobiilivarmenteella, omilla pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

3 Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Tietoturvan ja tietosuojan näkökulmasta varmistettu palvelu. Asiointitilin kautta kansalaiset voivat vastaanottaa viranomaisten lähettämiä tiedoksiantoja, päätöksiä ja muita asiakirjoja sähköisesti turvallisesti yhdestä paikasta. Palvelu mahdollistaa sekä tavallisen että todisteellisen tiedoksiannon toimittamisen kansalaiselle. Palvelun ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa valtiovarainministeriön toimeksiannosta Valtiokonttorissa toimiva Valtion IT-palvelukeskus.

4 Kansalaisen asiointitili viranomaisen näkökulmasta Asiakas voi laittaa asiansa vireille aivan samaan tapaan kuin ennenkin eli käyttämällä sähköistä asiointipalvelua, lähettämällä hakemuksen postitse tai asioimalla viraston palvelupisteessä. Asiakas tekee hakemuksen ja antaa tarvittaessa suostumuksen viranomaisen palvelussa viestien ja asiakirjojen toimittamiseksi asiointitilille. Kun viranomainen on käsitellyt asiakkaan vireille paneman asian, voidaan päätös tai tiedoksianto lähettää sähköisesti suoraan asiointitilille.

5 …tai pääsy asiointitilille voi löytyä viranomaisen palvelusta (esim. asiointitilin leijuke) Asiointitili löytyy Suomi.fi-portaalista….

6 Näin kansalainen ottaa asiointitilin käyttöönsä

7 Vahva tunnistautuminen (mobiilivarmenne, pankkitunnukset tai sähköinen henkilökortti)

8 Omat tiedot ja muistutukset Annettujen yhteys- tietojen perusteella lähetetään viesti asiointitilin uusista tapahtumista. Viesti sisältää vain tiedon tapahtumasta, mutta ei sen sisältöä.

9 Asiointitilin etusivu – saapuneet viestit KANSALAINEN KALLE 1.1.1980 Viranomaisten viestit turvallisesti yhdestä paikasta.

10 Palvelun näkyminen Suomi.fi- portaalissa Viranomaisten viestit turvallisesti yhdestä paikasta. Asiointitili näkyy myös Suomi.fissä liitetyn palvelun kohdalla.


Lataa ppt "Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google