Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opinnot ja harjoittelu ulkomailla

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opinnot ja harjoittelu ulkomailla"— Esityksen transkriptio:

1 Opinnot ja harjoittelu ulkomailla 23.3.2018
Opintotuki Opinnot ja harjoittelu ulkomailla

2 Voit saada opintotukea ulkomaanopintoihin, jos
opinnot tai harjoittelu hyväksytään osaksi suorittamaasi tutkintoa. opintojen tai harjoittelun suorittaminen edellyttää ulkomailla oleskelua.

3 Opintojen edistyminen
Opintojen tulee edistyä keskimäärin 5 op nostettua tukikuukautta kohden. Opintopisteiden kertymistä seurataan normaalisti syksyn edistymisenseurannassa. Jos opintosi eivät syystä tai toisesta etene vaihdossa, ota yhteyttä opintojen ohjaajaasi / kv-yhdyshenkilöön HAMKissa. Verkko-opintojen suorittaminen Opintotukikuukausien peruminen Vaihdon keskeyttäminen Olosuhdemuutos Kelaan

4 Opintotuen määrä (1/2) Opintoraha on saman suuruinen kuin Suomeen maksettava opintoraha. Yleensä 250,28€/kk Lainatakaus 800€/kk (Suomessa 650€/kk) Neuvottele ennen ulkomaille lähtöä pankin kanssa opintolainan nostamiseen ja maksamiseen liittyvistä yksityiskohdista.

5 Opintotuen määrä (2/2) Asumislisää voidaan maksaa ulkomaan opintoihin
210 €/kk HUOM. alhaisen vuokratason maat Slovakia, Unkari, Latvia, Liettua, Puola, Tšekki, Ukraina, Valko- Venäjä, Venäjä, Viro, Bulgaria, Romania, Slovenia Voit saada ulkomaan vuokra-asuntoon asumislisää. Jos asut yksin ja saat yleistä asumistukea Suomen asuntoosi, voit saada asumislisää, kun aloitat opintojakson ulkomailla, mutta Suomen asuntosi asumistuki lakkautetaan viimeistään neljännen kuukauden alusta alkaen.

6 Omat tulot Tulonasi otetaan huomioon
tuloverolain mukaiset veronalaiset ansio- ja pääomatulot toimeentulon turvaamiseen tarkoitetut apurahat ja ulkomailta saadut tulot kalenterivuoden ajalta, jos vastaavanlainen tulo Suomessa saatuna olisi veronalainen. Tulorajat ovat samat kuin Suomessa opiskelevalla. Ulkomaan opiskelijavaihtoon tarkoitettuja apurahoja ei tarvitse ilmoittaa. Matka-avustus Lukukausimaksu

7 Hakeminen (1/2) Jos saat jo opintotukea, tee opintotuen muutosilmoitus. Jos et ole tuensaaja, hae normaalisti opintotukea ja täytä myös hakemuksen ulkomaanopintoja koskeva osio. Voit hakea tukea tai tehdä muutosilmoituksen joko verkossa Kelan asiointipalvelussa tai paperilomakkeella

8 Hakeminen (2/2) Liitteeksi tarvitaan HAMKin todistus ulkomaan opinnoista Lähetettyäsi hakemuksesi, Kela pyytää liitettä suoraa kv- yhdyshenkilöltä Toimi ajoissa, jotta saat tuen heti ulkomaanjakson alettua ja voit antaa tarvittavat lisäselvitykset ollessasi vielä Suomessa. Opintotukea voidaan myöntää aikaisintaan hakemiskuukauden alusta alkaen. Olisi hyvä, jos valtuuttaisit jonkun henkilön hoitamaan opintotukiasioitasi Suomessa.

9 Vaihdon jälkeen Tee opintojen hyväksilukuhakemus/raportti harjoittelusta. Huolehdi, että vaihdossa suorittamasi opinnot tai harjoittelu näkyvät opintosuoritusotteellasi oikealla lukuvuodella.

10 Lisätietoa www.kela.fi/opiskelijat
Kela antaa henkilökohtaista neuvontaa opintotukeen liittyen HAMKin opintotukineuvonta Yleisluontoista neuvontaa


Lataa ppt "Opinnot ja harjoittelu ulkomailla"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google