Tiedolla johtaminen - työryhmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Prosessiosaaminen - prosessiosaajaksi
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
Café 2: Tietoarkkitehtuuri, hankehallinta, hallintamalli
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
W w w. h a m k. f i Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmän Sinikka Luokkanen Valmisteluryhmän pj
1 Hannu Pirkola, kaupunginjohtaja, Saarijärvi MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Ajankohtaista – seutusivistys
Julkisen hallinnon yhteinen tuki- ja ylläpitotehtävien eAMS-malli Christian Jämsen
Yhdistyshuoltamo VISIO Pohjois-Karjalan yhdistyshuoltamo 2017 tukee, auttaa ja kehittää yhteistyössä maakunnan yhdistystoimintaa. Yhdistyshuoltamo kokoaa.
Mervi Väisänen OPINNÄYTETYÖSUUNNITELMAN ESITYS JA OPPONOINTI.
Projektin tilannekatsaus
Strategia ja SHVK aikajanalla 
Tutkimuksen viitearkkitehtuuri – Tutkimuksen tuen ja hallinnan näkökulma Mari Riipinen Turun yliopisto.
HT Eero Laesterä – KTM Tuomas Hanhela – KTM Katja Pesonen
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta
Maakuntauudistus Pohjois-Karjalassa
Yhteenvetoa Selvitys asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Finnish Enterprise Architecture Research
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
RUOTSIN KIELEN OPETUKSEN KEHITTÄMINEN KORKEAKOULUISSA (=ROKK-HANKE): Työskentely lv Heidi Rontu, FT, dos. (Aalto) & Taina Juurakko-Paavola, FT,
Sataedun osuuden väliraportointi
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
Pirkanmaan sote- ja maakunta uudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (kolmas tapaaminen)
THL:n asiakkuustyön ja CRMn vaikuttamissuunnitelma
Nimi: Järjestelmien ja palvelujen siirto: TORI / TOSI, liite 8
Ikääntyneiden ja vammaisten palvelut - työryhmä
AVIen asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen
Sote-keskuspalvelut Väliraportointi
Seuraavat kokoukset ovat 24.5., ja
Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmä
Projektin tilannekatsaus
Digityökalujen valmistelu järjestämistehtävää varten
Maakunta- ja soteuudistuksen ajankohtaiskatsaus Asko Peltola
Sote tietojen toissijaisen käytön KA:n työpaja
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Aikuissosiaalityön integroiminen teemaryhmän.
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 22. 2
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Taloussuunnittelu ja tiedolla johtaminen: tiedotettavat asiat
Pelastustoimi ja varautuminen - teemaryhmä
HYTE -hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Työpaja: Järjestäjän digityövälineet ja Sote-tietojohtamisen tietojärjestelmäpalvelut AKUSTI-kesäseminaari ICT-projektijohtaja Timo Hakala (Uusimaa)
Nimi: Hankinnan periaatteet, liite 5
Palveluverkko, kiinteistöt ja tilat
Väliraportti – taloussuunnittelu työryhmä
Tukipalvelujen ohjaus
ICMT-työryhmä Väliraportointi
Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI)
Ohjaus ja valvonta (Ohjava) - teemaryhmä
Strateginen hankinta ja valinnanvapauden mallit: tiedotettavat asiat
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Maakunnan konsernirakenne ja palvelutuotannon.
Pirkanmaa viestintäryhmä
Ammattilainen ja palvelujärjestelmä kori
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
Asiantuntevia ohjelmistoratkaisuja
Pelastustoimi ja varautuminen: tiedotettavat asiat
ALUE-työryhmän kokous
HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU
Esittäjän nimi ja päivämäärä
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Airi Partanen (THL) esitteli päihdetyön.
Alueen kehittäminen - työryhmä
CRM esiselvitys Hankkeen esittely
Hallinto ja laki -työryhmä: Tiedotettavat asiat
SOTE-Koordinaatioryhmälle informoitavat asiat /HYTE työryhmä
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
Esityksen transkriptio:

Tiedolla johtaminen - työryhmä Väliraportointi 28.2.2018 11.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi

Sisällysluettelo Työryhmän työn vaihe (dia 3) Riskienhallinta (dia 4) Muut huomiot ja terveiset uudistusvalmistelulle (dia 5) 11.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi

1. Työryhmän työn vaihe Taloussuunnittelu ja tiedolla johtamisen työryhmä kokoontui kolme kertaa vuonna 2017 ja kerran yhdistetyllä kokoonpanolla tammikuussa 2018 Tammikuussa 2018 Taloussuunnittelu ja tiedolla johtamisen ryhmä päätettiin jakaa kahdeksi erilliseksi ryhmäksi eikä tiedolla johtamisen ryhmän työstä raportoida Taloussuunnitteluryhmälle vaan yhteisesti taloussuunnittelun kanssa johtoryhmälle Tiedolla johtamisen alatyöryhmän kokoukset ja työpaja on aikataulutettu 31.5.2018 saakka ja ryhmä on aloittanut työnsä 8.2.2018 järjestäytymällä. Kokouksiin on sovittu teemat Ryhmän toimeenpanosuunnitelma on ajantasaistettu siltä osin, että yhteisen kirjaamisen projektia ei aloiteta työn tässä vaiheessa. Tarve katsotaan vuoden 2018 loppuun mennessä. Tietojärjestelmien kilpailutukseen liittyvät toimet ovat erityisesti ICMT-ryhmien tiekartalla Tiedolla johtamisen teemassa on seurattu ja osallistuttu kansallisen tason valmistelutyöhön jo syksyllä yhdistetyssä taloussuunnittelu ja tiedolla johtamisen ryhmässä sekä rakennettu 2018 vuoden alusta alkaen projektipäällikön toimesta Pirkanmaan tiedolla johtamisen kokonaisuutta suhteessa kansalliseen valmisteluun Työryhmä on lähtenyt työssään liikkeelle järjestäjän tietojohtamisen kokonaisuuden kuvaamisesta ja tärkein tehtävä on kyetä rakentamaan maakunnalle tietojohtamisen kokonaisprosessin huomioiva malli, joka mahdollistaa vahvan järjestäjän ja kilpailukykyisen tuottajan välisen yhteistyön ja vuoropuhelun sekä tiedon hyödyntämiseen pohjautuvan päätöksenteon 11.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi

2. Riskienhallinta Taloussuunnittelu ja tiedolla johtamisen ryhmän riskienhallinta valmisteltiin kokouksessa marraskuussa pienryhmätyöskentelynä Tiedolla johtamisen alatyöryhmä tekee huhtikuun aikana päivitetyn riskianalyysin. Prosessia ei ole erikseen sovittu työryhmässä. Ryhmän riskianalyysin koordinaatiosta vastaa projektipäällikkö Strategisista riskeistä suurin ja merkittävin on ettei tiedolla johtamiselle asetettuja tavoitteita saavuteta asetetussa aikataulussa. Riskin todennäköisyys on arvioitu todennäköiseksi ja vaikutuksiltaan merkittäväksi. Resurssiriskinä on tunnistettu todennäköisenä ja vaikutuksiltaan merkittävänä aikataulun tiukkuus työmäärään nähden, koska ryhmissä tehtävä työ tehdään oman toimen ohella Tiedolla johtamisen ryhmän eriyttäminen omaksi ryhmäkseen tuo mahdollisuuden keskittyä paremmin tiedolla johtamisen teemaan kaikissa kokouksissa ja samoin ryhmään oli mahdollista linkittää laajasti asiantuntijoita uudistuksen kohteena olevista organisaatioista. Tämän voidaan olettaa edistävän tavoitteen saavuttamista ja pienentävän molempia yllä mainittuja riskejä 11.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi

3. Muut huomiot ja terveiset uudistusvalmistelulle Tiedolla johtamisen kokonaisuus ei ole irrallinen prosessi tai toiminto, vaan kiinteä osa johtamismallia ja organisaation toimintakykyä. Haasteena järjestämisen tietojohtamisen kokonaisuuden kehittämiselle on ollut vielä keskeneräinen johtamisjärjestelmä ja muu rakenne. Tietojärjestelmien kehitys ja niiden mukanaan tuomat mahdollisuudet/esteet etenevät omassa aikataulussaan Kansallisen tason valmistelussa näyttäisi olevan päällekkäisyyttä ja useita hankkeita tiedolla johtamiseen liittyen, joiden aikataulusta ja lopputuotoksista ei saada maakuntavalmisteluun tietoa (viesti kansallisen tason valmisteluun) Jatkovalmistelussa on huomioitava, että tietojohtaminen on sisällä kaikessa maakunnan tulevassa tekemisessä ja tietojohtamisen näkökulmasta maku- ja sote- valmistelu toisiinsa pitäisi tiiviisti yhdistää 11.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi