Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

Lyhyesti kasvun ja oppimisen tuesta esiopetuksessa
Liikunnan perus- ja täydennyskoulutus oppilaitoksissa
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Oppia ja elämyksiä maalla - Maatila tulevaisuuden oppimisympäristönä?
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
usala.swf LASTENTARHANOPETTAJA usala.swf.
Liikkuminen oppimisen ja yhteisöllisyyden tukijana peruskoulussa
Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille.
LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU Paimiossa
Suositusopas ladattavissa osoitteesta:
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Tutustumispäivä  8.00 aamukahvi  8.05 tervetuloa kouluun, rehtori Vesa Malin  8.10 Kuparivuoren koulussa opiskelusta, Vesa Malin  8.40 oppilaan.
Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä.
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
Tutustumispäivä  8.30 aamukahvi  8.35 tervetuloa kouluun, rehtori Vesa Malin  8.50 ekaluokkalaisten arkea, 1a:n opettaja Sofia Jääskeläinen.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Ops seminaari Askola.
1-3-vuotiaan vuorovaikutus
Esiopetuksen vanhempainilta Kirkkojärven koululla
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
LASTENNEUROLOGIA poliklinikka ja päiväsairaala rakennus 45 TERVETULOA.
Kunnan vastuu terveyden edistämisessä - Lasten ja perheiden terveyden edistäminen kunnan päätöksenteossa Sakari Möttönen Kehitysjohtaja, dosentti Jyväskylä.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Näkövammaisen lapsen vuorovaikutuksen ja puheenkehityksen tukeminen NKL Lasten kuntoutus Riitta Laakso Maria-Liisa Punkari
KOULUIKÄ PS2 LAJM. TEHTÄVÄ Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästä? Jos et itse muista paljoa, niin kysy vanhemmiltasi asiaa.
Tervetuloa Kuparivuoren kouluun TUTUSTUMISPÄIVÄ
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
PERHEEN TUKEMINEN Anitta Huotari, Porstua ry.. PERHEEN KRIISI KAIKKI OSAPUOLET TARVITSEVAT TUKEA, KAIKKI REAGOIVAT KRIISIIN KRIISI MUUTTAA, RAJOITTAA.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Näkyykö valoa, löytyykö iloa?
Lapsiperheraati Varkaudessa Marja-Liisa Honkanen
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle?
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Perusliikuntataitokoulu ja lajikokeilu
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Yhdenvertaisuus koulussa
OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali- ja terveysasiat
Monipalveluasiakkaan palvelujen tiedolla johtaminen
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 4. Taloudellinen toimeentulo
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Kustannusvaikuttavuuden vertaissparraus - Sähköinen työkirja
Lasten kuntoutus Katja Hietaniemi Miia Kääntö Minja Liuska
Läheisen ohjaus terapiatyössä
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Tuloksellisuuden mittaaminen
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
PSYA11 Kandidaatintutkielma
Kokemuksia valmistavan inklusiivisesta mallista meidän koulussa
Opiskeluhuollon palvelut
OPPIMISTA OHJAAMAAN - Oppimistaidot ja ohjaava opetus
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Kustannusvaikuttavuuden vertaissparraus - Sähköinen työkirja
Indikaattorit – mitä ne kertovat vaikuttavuudesta?
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa terveyttä edistävän kansalaistoiminnan, sosiaali- ja terveysalan palveluntuotannon sekä tutkimuksen. Folkhälsan perustettiin vuonna 1921, ja järjestön alkuperäiset näkemykset tutkimuksen ja käytännön toiminnan yhdistämisestä ja kansan terveyden edistämisestä ovat edelleenkin ajankohtaisia.

Folkhälsanin organisaato Folkhälsans förbund haluaa rohkaista ihmisiä huolehtimaan omasta ja muiden terveydestä. Folkhälsans förbund:in vastuualue organisaatiossa on terveyden edistäminen.

FHILLE - ohjelma FHille on kouluvalmiuksien tukemiseen kehitetty ohjelma. Ohjelmaa tarjotaan perheille, joiden ajatellaan hyötyvän valmistautumisesta koulun aloittamiseen liittyviin haasteisiin. Lähtökohtana on lapsen kouluvalmiuksien, sosiaalisten taitojen ja positiivisen minäkuvan vahvistaminen sekä vanhemmuuden tukeminen. Perheiden rekrytointi tapahtuu päivähoidon/esikoulun kautta. Ohjelma kestää 30 viikkoa ja siihen kuuluu toimintoja, joita vanhemmat toteuttavat yhdessä lastensa kanssa. Toimintoja ohjaavat FHille-koordinaattori ja FHille-ohjaajat. Lisäksi ohjelmaan kuuluu materiaalipaketti sekä ryhmätoimintaa.

Tieto tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta FHILLE perustuu Hippy-ohjelmaan (Home Instruction Program for Preschool Youngsters), mutta siihen on tehty muutoksia ja siten tiedot vaikuttavuudesta ei ole suoraan verrattavissa. Lisätieto: http://kasvuntuki.fi/tyomenetelmat/fhille-ohjelma/ Nyt olevassa piloottivaihessa on käynnissä arvio tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta joka perustuu pelkästään ohjelmaan osallistuvien vanhempien ja ohjaajien (erikoislastentarhanopettajia, lastentarhanopettajia) arvioon, eikä RCT-asetelman avulla. Koska ohjelman tavoite on tukea taitoja ja kykyjä laajasti (esim. kielen kehitys, motorinen kehitys, sosiaaliset taidot, kokemukset myönteisestä vuorovaikutuksesta) myös vaikuttavuuden osoittaminen on haastava. Eri osa-alueiden tuloksellisuus on kuitenkin mahdollista määritellä tulevaisuudessa.

Kustannusvaikuttavuuden osoittaminen Helpoin tapa lähestyä kustannusvaikuttavuus on ajatella että FHILLE täydentää muita interventioita ja siten vähentää niiden tarve. Tarkastelun kohde ei silloin ole elinkaarikustannus (esim. lapsen parempaa koulumenestys, marginalisoimisriskin väheneminen yms.) tai aikaisen intervention vaikutus myöhempään interventioiden tarpeen. Interventiokustannuksien vertailussa on seuraavat haasteet: Määritellä FHILLEN kustannukset Mitkä ovat vaihtoehdot (eli muut interventiot) ja mitä on niiden kustannukset? Onko FHILLE:ssä ja muissa interventioissa myönteiset tai negatiiviset sivuvaikutukset jotka pitäisi ottaa huomioon? Minkä verran FHILLE vähentää muiden interventioiden tarve? Käytettäisiinkö ylipäänsä muita interventioita vai jäisikö ne käyttämättä resurssipuutteen vuoksi?