Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet… www.samat.kynnys.fi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet… www.samat.kynnys.fi."— Esityksen transkriptio:

1 SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…

2 SAMAT-toiminta jakautuu kahteen osa-alueeseen; perhetoimintaan ja seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämistyöhön. Toiminnan perustana on Samanlainen erilainen vanhemmuus SAMAT -projekti ( RAY), jonka aikana kehitettiin toimintamalleja, jotka tukevat vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden vanhemmuutta ja perhe-elämää sekä edistävät vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden seksuaali- ja lisääntymisterveyttä. Toimii nyt Stea:n AK-toimintana

3 Perhetoiminnassa tarjoamme tietoa, tukea ja toimintaa perheille, joissa toisella tai molemmilla vanhemmista on vamma tai pitkäaikaissairaus. Lähtökohtanamme on huomioida koko perhe.

4 Perhetapaaminen liikuntakeskus Pompussa

5 Seksuaalineuvonta kohdentuu vammaisen ja pitkäaikaissairaan henkilön seksuaaliongelmien selvittelyyn ja ratkaisujen etsimiseen. Seksuaalineuvonta on vuorovaikutukseen perustuvaa sekä yksilöllisten neuvojen antamista henkilön seksuaaliongelmissa ja sukupuoleen liittyvissä kysymyksissä. Seksuaalineuvonta ei pidä sisällään terapiaa. Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa keskusteluaika. Yhteystiedot: Tanja Roth Erityistason  seksuaaliterapeutti (NACS) Seksuaalikasvattaja (SSS) seksuaalineuvoja (SSS) Kuntoutuksen ohjaaja AMK, kouluttaja - Kynnys ry p tanja.roth(at)samat.kynnys.fi

6 Perhetoiminnassa tarjoamme tietoa, tukea ja toimintaa perheille, joissa toisella tai molemmilla vanhemmista on vamma tai pitkäaikaissairaus. Lähtökohtanamme on huomioida koko perhe. Perhetoiminnan osa-alueita ovat vanhemmuuden tukeminen, lapsiperheen sujuva arki, vertaistuki, neuvonta ja ohjaus. Perhetoimintaamme ovat esim. vertaisperhetapaamiset, kahvilatoiminta, äitien vertaisryhmä SisuSiskot sekä IhaNaiset-ryhmä. Järjestämme säännöllisesti erilaista ryhmätoimintaa sekä aikuisille että lapsille. Yhteystiedot Ulla Sauvola, sosiaaliohjaaja, kouluttaja HumAMK Perhetoiminnan koordinaattori p ulla.sauvola(at)samat.kynnys.fi

7 Palveluohjaus on koordinointityötä, jolla pyritään ratkaisemaan palvelujärjestelmän yhteistyöongelmia yksittäisen asiakkaan tai perheen elämäntilanteesta ja heidän tarvitsemistaan palveluista lähtien. Palveluohjaus sisältää mm. neuvontaa, ohjausta ja palvelujen tarpeen arviointia. Ohjauksessa korostetaan asiakkaan etua ja siihen liittyy myös asiakkaan omien voimavarojen kartoitusta. Palveluohjausta voi tarvita erilaisissa elämäntilanteen muutoksissa (esim. sairastuminen, perheen kriisit). 

8 Palvelemme myös netissä.
Puhutaan henkilökohtaisesta avusta Chat toimii osoitteessa. Toteutamme neuvonta chattia yhteistyössä Kynnys ry:n Assistentti infon kanssa. Tämä chatti palvelee nimenomaan henkilökohtaisen avun kysymyksissä ja siellä asiakkaille on vastaamassa lakimies. Samanlainen erilainen vanhemmuus Chat toimii osoitteessa. Tässä chatissa keskustellaan vanhemmuudesta, arjen sujumisesta ja siitä, mitä tukimuotoja tarvitaan, mitkä tukimuodot toimivat ja mitkä eivät. Tässä chatissa keskustelemassa ovat ammattilaisen kaverina koulutetut vertaisohjaajat. Chattien toteutusajat löytyvät kotisivulta, kohdasta ajankohtaista.

9 Materiaalit Vanhemmuus Lapsiperheen sujuva arki Vammainen henkilö vanhempana Tutkimustietoa vammaisten henkilöiden vanhemmuudesta Perhesuunnittelu Vanhempien oppimiseen liittyvät vaikeudet ja vanhemmuus Perheen sujuva arki Seksuaalisuus Materiaalit löytyvät kotisivulta

10

11 SAMAT-toiminnan henkilöstö antaa apua eri tavoin vammaisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille:
Tarvitsetko apua vanhemmuuteen ja arkielämän hallintaan? Kaipaatko vertaistukea? Tarvitsetko neuvoja käytännön tilanteiden ratkaisemiseksi esimerkiksi kodissa, ympäristössä ja palveluverkostoissa? Pohditko seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyviä asioita?  Ota yhteyttä, yhdessä voimme tehdä monesta asiasta helpomman, etsiä ratkaisuja ja parantaa siten elämän laatua ja perheen tyytyväisyyttä elämäänsä.


Lataa ppt "SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet… www.samat.kynnys.fi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google