Työsuhde, toimeksianto vai yritystoiminta?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Copyright © Sopima Due Diligence materiaalin vieminen Sopimaan • Näillä ohjeilla saat Due Diligence materiaalin jaettua prosessiosallisille.
Advertisements

Työaikalain soveltaminen, ylityö ja sen korvaaminen
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
Työnantajavelvoitteista
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
Palkat kirjanpidossa.
Poronhoitajien sijaisapu MELA. Alkaa kokeilulla • korvausta sijaisen järjestämisestä, kun poronhoitaja sairastuu • vuonna 2010 korvataan enintään.
Turun yliopiston ylioppilaskunta Taina Vakkuri
Terveyspalvelualan uusi palkkausjärjestelmä alkaen
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Näkökulmia vapaaehtoistoiminnan verotukseen Matti Merisalo Verohallinto
TYÖSOPIMUS.
TEK Mikä muuttuu? Virkasuhteesta työsuhteeseen Tampereen teknillinen yliopisto Pia Hiltunen Asiamies, TEK.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Läheltä piti -tilanteet
Työvoiman vuokraukseen liittyvät velvollisuudet
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
Virkamiehestä työsopimussuhteiseksi – Mikä muuttuu?
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Sairaanhoitajaliitto Terveydenhuoltohenkilöstö ja työtehtävien siirto ja vastuu Joensuu Katriina Laaksonen Suomen sairaanhoitajaliitto.
Kirjanpito, tilinpäätös ja verotus
Yksityisen elinkeinonharjoittajan tuloverotus Verohallinto.
Verotuksen perusteet VI Verotusmenettelyn perusteet Apulaisprof. Tomi Viitala.
. Osakeyhtiö; Erillinen verotus = yhteisövero 20 % verotettavasta tuloksesta Henkilöyhtiöt; Yksityisliike, AY, KY Tulo verotetaan omistajien tulona Osa.
Vero-osion rakenne AiheMateriaaliTehtävät Välittömän verotuksen periaatteet s Yksityisliikkeen verotus Elinkeinotoiminnan verotettavan tulon laskenta.
Yritysverotus – Yritystuloa vai palkkaa OTK / OTM Ilkka Lahti 2015.
Uuden yrityksen verotus Verohallinto. 2 Sisältö Määritelmiä Yritysmuodon valinta Yritystoiminnan aloittaminen Verohallinnon rekisterit Ennakkoperintärekisteri.
PALVELUTEHTÄVISSÄ TOIMIMINEN Mitä näytössä näytetään.
Hallituksen valiokunnat  OYL:ssa ei säännöksiä  Valmistelevat asioita hallituksen käsiteltäväksi  Hallitus valitsee valiokuntiin jäsenet keskuudestaan.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Vero-osaston näkökulmia vapaaehtoistyön kannusteisiin ja kustannusten korvauksiin/henkilöverolain muutostarpeisiin Eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmä:
P ROJEKTIN TULOKSET Tavoitteet: Henkilökohtaisen avun keskuksen toimintamallin luominen Henkilökohtaisten avustajien ja työnantajien kouluttaminen ja tukeminen.
YRITTÄMINEN PUUTARHA-ALALLA 50 otp TUTKINNON OSAN RAKENNE JA SISÄLTÖ.
Omaluottamusmies Sivusto, joka tuo luottamusmiehen palvelut kaikille Tietopankki työelämän kysymyksistä Käyttäjäystävällinen toteutus.
Pienen yhdistyksen toiminnan rahoitus Tulo- ja verolain (TVL) 22.1 § mukaan yhteisö on yleishyödyllinen, jos: –se toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi.
Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön tuloverotus Verohallinto.
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Julkisyhteisön vastuuvakuutus Nokia Julkisyhteisön vastuuvakuutus/Nokian kaupunki Vakuutusmäärä euroa Vakuutusturva korvaa vakuutuksenottajana.
”TOP 5 työsuhdeongelmat” YTN Summit Anna Lavikkala Lakiryhmän puheenjohtaja, YTN ry Lakiyksikön johtaja, SEFE ry.
Työhyvinvointikyselyjen tuloksia
Työsuhteen päättyminen Onko siihen laillinen peruste?
Työntekijän palkkaaminen
Työsuhde pähkinänkuoressa
7 Palkasta maksetaan veroa s
Erotuomaripalkkiot ja kustannustenkorvaukset yleishyödylliseltä yhteisöltä Tiivistelmä Lentopalloliiton infopaketista 2015.
Työn sujuvuus, työprosessin hallinta Koulutuksessa on syytä huomioida työn tehokkuus vaatimuksia, jotka työpaikoilla ovat itsestään selvyys.
Yritysverotus – Yritystuloa vai palkkaa
Tutkielman teko-ohjeet
Yritysverotus – Työpanososinko
Elinkeinoverolaki tiivistelmä /ks
HENKILÖYHTIÖT Laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä (AKL)
Työhyvinvointikyselyjen tuloksia
Yritysverotus – Yritystuloa vai palkkaa
Yhdistysten verotusasiat
Personal trainerin verotus
Koskee tiedotetun Reshape –ohjelman vaikutuksia Suomessa
Aina kannattaa yrittää!
Infotilaisuus välityömarkkinatoimijoille Muutoksia 2018 työttömyysturva, liikkuvuusavustus, aktiivimalli.
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Työsuhteen käsite Työoikeudellisen sääntelyn perusperiaatteet
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Työsuhteen käsite Työoikeudellisen sääntelyn perusperiaatteet
Vero-osion rakenne Aihe Materiaali Tehtävät
Sisäinen laskentatoimi
Vero-osion rakenne Aihe Materiaali Tehtävät
Vero-osion rakenne 1. lähiopetustunti 2. etänä 3. lähiopetustunti
Ennakkovero-lippumiehet
Esityksen transkriptio:

Työsuhde, toimeksianto vai yritystoiminta?

Työsuhde vai toimeksianto Kokonaisarvioinnissa huomioon otettavat tunnusmerkit Jos on epäselvää, onko kyseessä työ- vai toimeksiantosuhde, ratkaisu sopimussuhteen luonteesta tehdään erilaisten tunnusmerkkien kokonaisarvioinnin perusteella. Nämä työ- ja toimeksiantosuhteen rajanvedossa huomioon otettavat tunnusmerkit voidaan ryhmitellä muodollisiin ja tosiasiallisiin tunnusmerkkeihin. Muodolliset tunnusmerkit liittyvät erilaisiin yritystoiminnan aloittamiseen ja yrittäjänä toimimiseen liittyvien velvoitteiden täyttämiseen. Tosiasialliset tunnusmerkit liittyvät maksajan ja saajan välisen sopimussuhteen mukaisten velvoitteiden sisältöön sekä todellisiin työskentelyolosuhteisiin ja -ehtoihin.

Työkorvaus Ennakkoperintälain 25 §:n 1 momentin 1 kohdan perusteella työkorvausta on työstä, tehtävästä tai palveluksesta muuna kuin palkkana saatu korvaus. Työkorvauksen saajan verotusta toimitettaessa työkorvaus on pääsääntöisesti saajansa elinkeinotoiminnan tuloa. Jos työkorvauksen saajan ansiotoiminta on hyvin pienimuotoista, työkorvaus on saajansa henkilökohtaista ansiotuloa. Tällöin on kyse yleensä yksittäisistä ja satunnaisista työsuorituksista, joiden tekijä ei harjoita yritystoimintaa, mutta ei ole myöskään työsuhteessa työn teettäjään. Esimerkiksi, jos työsuhteessa oleva juristi laatii naapurilleen perukirjan tai laskentatoimen opettaja hoitaa shakkikerhon kirjanpidon, tällaisesta työstä tekijälle maksettu korvaus on kyseisen henkilön ansiotulona verotettavaa työkorvausta.

Muodollisia tunnusmerkkejä ovat mm. Toiminimellä tai yhtiömuodossa toimiminen Pakollisten sosiaalivakuutusten ottaminen Ennakkoperintärekisteriin kuuluminen Muihin rekistereihin kuuluminen Lakisääteisten ilmoitusten tekeminen Toimilupa.

Aineellisia (tosiasiallisia olosuhteita osoittavia) tunnusmerkkejä Työsopimuksen tai toimeksiantosopimuksen sisältö Työn suorittamisen henkilökohtaisuus tai itsenäisyys Työskentely toisen tai omaan lukuun Työn johto- ja valvontaoikeus Työvälineet, tarvikkeet ja materiaalit Työskentelyn ajankohta Työskentelypaikka Vastikkeen määräytyminen Työn suorittamisesta aiheutuneiden kustannusten korvaaminen Vastuut, takuut ja vakuutukset Irtisanomisen ehdot Toimeksiantojen rajoittaminen, kilpailukielto ja salassapito.

Muut kuin maksajan havaitsemat seikat Toiminnan laajuus Toiminnan yleisyys ja julkisuus Toiminnan itsenäisyys Liikeorganisaatio Taloudellinen riski Ansiotarkoitus.