YKSOTE-kuormitus 2017–18 -hankkeen koordinaattori

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Hyvää työpäivää!.
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
Hallituksen esitys 67/ / Pirkko Mäkelä-Pusa.
HEKMI OY/ PALVELUKESKUS KASKI
Tarkastaja Raija Jääskelä Työsuojelun vastuualue Julkishallinnon ryhmä p Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Turvallisuuskulttuuri, työmetodit ja ohjeistus
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
Työpaikkakiusaamisesta ja työsuojelun viranomaisvalvonnasta
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
X:t ja Y:t toimituksissa
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Työsuojeluvastuut.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki Sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto Pirkko Mäkelä-Pusa Kuntoutussäätiö.
Työpaikkaohjaajan rooli. Opeta, näytä, selosta, kysy ja perustele; toimi hyvänä esimerkkinä Selvitä mitä, miksi ja miten työ tehdään; kerro työstäsi Rohkaise.
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
TEAM työsuojeluviikko
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
UUSI TYÖTURVALLISUUS- LAKI 2003
Tarkastaja Ulla Riikonen
TALOUDEN TASAPAINOTTAMIS- JA TUOTTAVUUSOHJELMA Vuosille
Työstressi ja kuormitus haltuun - Keskeistä lainsäädäntöä
Työnohjauksen hallinta
Työajat työsuojeluvalvonnassa
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
Työssä selviytymisen malli Itella konsernissa
Päiviönsaaren koulun yleiset ja yhteiset käyttäytymisen odotukset
Työsuojelu Suomessa.
Akavan tavoitteita työsuojelun piirihallinnolle ja työsuojelulautakuntien toiminnalle Valtakunnallinen työsuojelupiirien työsuojelulautakuntien.
OSAAVA PÄRJÄÄ HSAK:n ja sen jäsenliittojen valtakunnallinen projekti osana Nostetta Htehtävänä –tiedottaa Noste-ohjelmasta –aktivoida työyhteisöjä kouluttautumiseen.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
Nuoren työntekijän/harjoittelijan työpaikkaohjaajille Etsivä työ ja JOPO.
Työsuojelun toimintaohjelma
Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous Hämeenlinna Kirsti Aalto.
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Fysioterapia työterveyshuollossa Työn psykososiaalinen kuormitus.
Oppisopimusnuoren ohjaaminen työssä Helena Rajalinna.
Työolosuhteet ja ilmapiiri Tiedot koottu Essin sivuilta.
Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry Hyvinkään kaupunki Lohjan Kaupunki Porvoon kaupunki Nuorisotutkimusseura Monialaisten yhteistyöverkostojen kehittämishanke.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Uusi, Innostava, Oivalluksia Synnyttävä VÄLINE TYÖYHTEISÖILLE MYÖNTEISEN TYÖHYVINVOINNIN VAHVISTAMISEEN: Voimaa työhön -lautapeli Mindgame.
Kuntoutusyhteistyö työterveyshuollon korvaamisen näkökulmasta Leila Koskela Suunnittelija, Terveydenhuoltoetuuksien osaamiskeskus
Työhaastattelu ja työnhaku Tehtäviä. Keskustelua Onko joku ollut jo työhaastattelussa? Millaisia kokemuksia siitä on? Mitä asioita kannattaa laittaa hyvään.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
ORGANISOINNIN PERUSTEET
Puhelinkäyttäytyminen työnhakutilanteessa
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Vaalit
Määräys käyttöoikeuksien perusteista
Ammatinkuvaus Etunimi Sukunimi.
Vertais-auditointi-sparraus
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
Työhyvinvointi …turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset työntekijät ja työyhteisöt tekevät hyvin johdetussa organisaatiossa.
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Työssä olevan työ- ja toimintakyvyn arviointi työterveyshuollossa
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
TYÖTURVALLISUUS.
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
Miten tunnistan psykososiaaliset kuormitustekijät?
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

YKSOTE-kuormitus 2017–18 -hankkeen koordinaattori Työsuojeluhallinnon kaksivuotinen sosiaali- ja terveystoimialojen yksityisiin työnantajiin kohdistuva valvonta- ja viestintähanke haitallisesta työkuormituksesta aiheutuvien terveysvaarojen ehkäisemiseksi. Marja Tereska FM, tarkastaja Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue YKSOTE-kuormitus 2017–18 -hankkeen koordinaattori Marja Tereska 29.5.2018

Haitallista työkuormitusta havaittu Hankkeessa on tähän mennessä tehty noin 1200 työsuojelutarkastusta yksityisille sosiaali- ja terveydenhuollon työpaikoille Hankevalvonnan havaintoja: Yritysten pitää parantaa omaa turvallisuusjohtamistaan ja työsuojelun yhteistoimintaa työpaikoilla Työn fyysiset ja psykososiaaliset kuormitustekijät sekä väkivallan uhkatekijät pitää tunnistaa ja arvioida järjestelmällisemmin. Haitallista työkuormitusta pitää ryhtyä vähentämään tehokkaasti ja oikein kohdennetuilla toimilla. Haitallisen työkuormituksen ehkäisemisessä kannattaisi enemmän hyödyntää yhteistyötä työterveyshuollon kanssa. Marja Tereska 29.5.2018

Parempi yhteistyö työssä – mitä voin itse tehdä organisaation kaikilla tasoilla Käyttäydyn asiallisesti työpaikalla Hoidan oman työtehtäväni hyvin ja otan vastuun tekemisistäni Noudatan sovittuja toimintatapoja Olen aktiivinen, kyselen, otan selvää asioista ja jaan tietoa Autan ja neuvon muita tarvittaessa Luotan siihen, että muut tekevät oman työnsä, en puutu tarpeettomasti toisten työhön Nostan esiin työn tekemisessä ja työyhteisössä havaitsemani ongelmat niiden kanssa, jotka voivat asiaan vaikuttaa Arvostan vuorovaikutusta kaikkien kanssa (kuuntelen rauhassa, olen kiinnostunut, perustelen näkemyksiäni) Annan sekä myönteistä että korjaavaa palautetta nätisti suoraan asianosaiselle Vastaanotan ja hyödynnän saamani palautteen Olen valmis kehittämään omaa toimintatapaani, käyttäytymistäni ja asenteitani En arvioi muita tai puhu pahaa selän takana Erotan henkilökohtaisen elämän ja työajan. Valitsen itse mitä kerron yksityiselämästäni työpaikalla. Yhteistyössä Marja Tereska 29.5.2018

Marja Tereska 29.5.2018