Kokemuksia ammatillisen koulutuksen koulutusreformista Kokemuksia ammatillisen koulutuksen koulutusreformista. Miten toimii oppilaitosten ja ruokapalveluorganisaatioiden välinen yhteistyö ja opiskelijoiden työssäoppiminen?
Riikka-Kaisa Nuolioja Kuka olen? Riikka-Kaisa Nuolioja Suurtalouskokki 2005 ( Catering-alan perustutkinto, Haapaveden ammattiopisto) Restonomi AMK 2008 ( Palvelujen tuottamisen – ja johtamisen koulutusohjelma, Pirkanmaan ammattikorkeakoulu) Kasvatustieteiden appro 2013 ( Jyväskylän avoin yliopisto) Opettajan pedagogiset opinnot 2013 ( Oulun ammatillinen opettajakorkeakoulu) Näyttötutkintomestari 2014 ( JAMK) Restonomi YAMK ( Matkailualan koulutusohjelma, Kajaanin amk) 2017 Tiskari, blokkari, Fast food-myyjä, tarjoilija, kokki, emäntä, vuoropäällikkö, ravintolaesimies, ammatillinen opettaja, koulutuspäällikkö
Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Koulutuskeskus Jedu Enemmän yhdessä JEDU on yksi suurimmista vankilakoulutuksen järjestäjistä Suomessa.
JEDU TOIMII Haapajärvi Haapavesi Kalajoki Nivala Oulainen Siikalatva, Piippola Ylivieska Aikuiskoulutus- ja oppisopimus-palvelut/työelämäpalvelut Yhtymäpalvelut
VISIO 2025 Tulevaisuuden osaamista ja hyvinvointia yksilöille ja yhteiskunnalle.
ARVOT AVOIMUUS Toimintamme on keskustelevaa, kannustavaa ja vuorovaikutteista. Toimintamme edistää luottamuksen ja kehittävän ilmapiirin syntymistä kuntayhtymässä ja sidosryhmien kanssa sekä työ- ja elinkeinoelämässä.
ARVOT VASTUULLISUUS Toimimme vastuullisesti yksin ja yhdessä. Hoidamme työtehtävämme sovitusti ja kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti.
KOULUTUSTARJONTA Humanistiset ja taidealat Kauppa, hallinto ja oikeustieteet sekä tietojenkäsittely ja tietoliikenne Maa- ja metsätalousalat sekä luonnontieteet Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja hyvinvointialat Valmentavat koulutukset TELMA, Valmaer ja Valma
AVAINLUKUJA Henkilöstöä noin 360 Järjestämislupapäätöksen mukaan Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän opiskelijavuosien vähimmäismäärä on 3008. Tämä sisältää vaativan erityisen tuen koulutusta enintään 18 opiskelijavuotta.
#Amisreformi
Ruokapalvelut Jedussa Ravitsemus- ja laitoshuoltopäällikkö Avainlukuja: 8 valmistuskeittiötä Ravitsemishenkilöstöä 20 hlöä Laitoshuoltohenkilöstöä 20 hlöä 2 keittiötä ulkoistettu
Ruokapalveluopetusta Haapavesi, Nivala, Oulainen Haapavesi: Opinoksa, Opinpuu, ammattikeittiöitä 2 kpl Nivala: Catra, ammattikeittiö Oulainen: Herkkuvakka, ammattikeittiö
Opettajien työelämä- ja yrityskontaktit merkittävässä roolissa - Työssäoppimispaikkojen tarjonta - Mahdollisuudet eri opintojaksojen ja osaamiskokonaisuuksien oppimiseen eri työpaikoilla
Työssäoppijan tarpeiden ja jo olemassa olevan osaamisen Jokaisen opiskelijan henkilökohtaisten vahvuuksien hyödyntäminen työssäoppimisessa.
Mitä työssäoppimispaikalta odotetaan? Tiiviimpää yhteistyötä Halua ymmärtää reformin tuomat muutokset Henkilöstön kouluttamista työpaikkaohjaajan rooliin Tavoitteet auki Onko resurssia?
Reformi voi onnistuessaan vastata alalla olevaan työvoimapulaan Kouluttaa juuri yrityksen tarpeisiin pitkäaikaisenkin työntekijän Yhteystyöelämään muodostuu entistä aikaisemmin Opiskelijan olemassa olevan osaamisen hyödyntäminen
Yhteistyö tiivistyy Opettajat enemmän työelämäjaksoille Opetus voi tapahtua ryhmäopetuksena yrityksissä Opettajan rooli enemmän ohjaamista Muuttuvat tilanteet ovat arkipäivää
Mitä ammattikeittiön esimiesten ja henkilöstön tulisi tietää reformin mukana tuomista uudistuksista? Millä toimenpiteillä saamme reformin onnistumaan? Ammattikeittiöosaajien toiveet koulutuksen järjestäjille? Kuinka monen paikallaolijan työyhteisö ottaa vastaan työssäoppijoita?
Mitä pohjaosaamista työssäoppijalla tulisi mielestänne olla ennen ensimmäistä työssäoppimisjaksoa?
Menestyminen ei ole avain onnellisuuteen Menestyminen ei ole avain onnellisuuteen. Onnellisuus on avain menestymiseen. Jos pidät siitä mitä teet, onnistut varmasti. — Herman Cain
Kiitos