Student Life - Hyvinvointisi tueksi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
SIVUAINEKURSSIT TIEDEKUNTIEN OPINTO-OPPAAT • PAINETUT OPPAAT → student center, kirjasto, tiedekuntien palvelupisteet • PAINETTUJEN OPPAIDEN.
Ammattiosaajan työkykypassi ja ALPO.fi
Tervetuloa! Tutoreiden koulutuspäivä Susanna Koistinen ja Jenna Anttonen Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
RYHMÄT SYKSY 2013 RYHMÄTOIMINTA ON MAKSUTONTA KUNTOSALIHARJOITTELUN ABC Fysioterapeutin ohjaamat kuntosaliharjoittelun ABC-kurssit Atalpassa ja TamppiAreenalla.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Hops Sibelius-Akatemiassa Hannele Ketomäki.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu.
Opiskelua tukevien toimintojen kehittämisestähän tässä on kyse? Suvi Eriksson Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Minä oppijana 1 ov..
Ammattiosaajan työkykypassi Esimerkki toteuttamisesta Kone- ja metalliala.
YLIOPISTO-OPISKELUSTA JA OPISKELIJA-KULTTUURISTA
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
TavoiteToteutusesimerkkiMilloin suoritetaanSeuranta ja arviointi Tavoitteena on edistää liikunnan avulla terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Tavoitteena.
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
SARANA Oppimisen tukemisen keskus Koulutuskeskus Agricolassa 2012 Pirkko Naukkarinen Tehostetun ohjauksen Sarana- malli.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 5 VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Annina Korpela, tiedottaja Kehittämisyksikkö.
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
OPPI-kysely Opiskelijoiden lähestymistavat ja kokemukset oppimisympäristöistään Helsingin yliopistossa Sari Lindblom-Ylänne & Anna Parpala Yliopistopedagogiikan.
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Informaatioteknologian tiedekunta Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus IT-tiedekunnan.
ESTEETÖN OPISKELU Matti Uusitupa Rehtorien neuvosto
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
KTEP001 Terveystieteiden asiantuntijuus I - fysioterapia Korniloff, Sjögren Syksy 2015.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
HYVY001 – Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä Syksy 2012 (2 op.)
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Infoa uusille opiskelijoille, syksy 2014 Opinto- ja opetuspalvelut Ura- ja ohjauspalvelut.
Opintopsykologipalvelut Aalto- yliopistossa Orientaatiopäivät Opintopsykologi Minna Nevala.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Aikalisä!-palvelu Kuva: Ruotuväki 1. Tuntuuko tutulta? ” Tarttisin neuvoja opiskeluun, työnhakuun, asumiseen ja rahojen riittämiseen” ”Mun pitäisi ryhdistäytyä.
Uusien opiskelijoiden info Kirsi Pakkanen-Kilpiä Ensimmäinen vuosi opetellaan menestymään yliopistossa, muut vuodet opetellaan menestymään työelämässä.
Yksilöllisten polkujen toteutuminen
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
Uudelle opiskelijalle
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
Opettajasta/kouluttajasta (oppimisen) ohjaajaksi
RYHMÄT KEVÄT 2016 ELÄMÄNTAITO- kurssi keväällä 2016
ePortfolio ohjauksen apuvälineenä
Koe korkeakoulu jo nyt! Tutustu eri aloihin, löydät ehkä tulevaisuutesi.
Opintopsykologipalvelut Aalto-yliopistossa
Nyyti ry – mielen hyvinvointia ja elämänhallintaa opiskelijoille
LOKOMO- Laatua opinto-ohjaukseen kohdennetusti moniverkostoissa
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Opintopsykologipalvelut Aalto-yliopistossa
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu
Maahanmuuttajien korkeakoulutus
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Fysioterapeutti (AMK), 210 op
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Hanna Laitinen Hyvinvointisuunnittelija Psykologian laitos / JY
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
PÄHEE OTE Satu Laakoli Kela.
HyMinä – hyvinvoiva minä Porukalla hyvinvointia?
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Kehittäjätyöntekijä Ellinoora Mantere, Rovaniemen kaupunki
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

Student Life - Hyvinvointisi tueksi

Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä Opiskelukyky vaikuttaa siihen, miten opintosi sujuvat ja miten jaksat. Aina opiskelukyky ei tunnu riittävältä. Voi tuntua, että ei pysty keskittymään opiskeluun, ei saa mitään aikaiseksi eikä ”päähän jää mitään”.

Ota elämä haltuun ja voi paremmin! Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? Tökkiikö opiskelu? Pohditko kehen ottaa yhteyttä tai mistä etsiä apua? Tarvitsetko sinä tai ystäväsi keskusteluapua? Tarvitsetko vinkkejä arjenhallintaan, ajankäyttöön, stressinhallintaan tai opiskelutaitoihin? Onko Student Lifen hyvinvointitoiminta sinulle jo tuttua? Oletko kuullut Hyviksistä, Opiskelijan kompassista, Opiskelun taitokartasta, HYVY-kurssista, Opiskelijoiden päihdeohjelmasta, kiusaamisen ja häirinnän ehkäisymallista tai Esteettömyys suosituksista? Tiedätkö, että sinulla on myös mahdollisuus hakea apua oman yliopistosi psykologian, erityispedagogiikan, terveyden edistämisen ja ohjauksen asiantuntijoilta?

Opiskelijan hyvinvoinnin tukena

HYVY –kurssit (esim. HYVY001) MITÄ? Hyvinvointia ja akateemista opiskelukykyä tukevat kurssit Hyvy001-kurssi on tarkoitettu ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille osana orientoivia opintoja. Kursseilla käsitellään mm. akateemisia opiskelutaitoja, ajankäyttöä ja stressinhallintaa. Opintojakson avulla opiskelijat voivat oppia tunnistamaan haasteellisia tilanteita ennalta, panostamaan palautumiseen ja löytämään omat vahvuutensa sekä voimavaransa.  KUKA? Opetuksesta ja ohjauksesta vastaa yliopiston asiantuntijat Ilmoittaudu kurssille tästä!

Opiskelun Taitokartta MITÄ? Omien vahvuuksien ja kehittämisen kohteiden tunnistaminen on tärkeää, jotta voisit menestyä opinnoissasi parhaalla mahdollisella tavalla. Opiskelun taitokartta on tätä varten kehitetty itsearviointityökalu, joka tarjoaa sinulle palautteen lisäksi vinkkejä lukemisen sujuvoittamiseksi ja kirjoittamistaitojen kehittämiseksi. Kartoituksen pohjalta sinulla on mahdollisuus osallistua akateemisten opiskelutaitojen yksilölliseen ohjaukseen. KUKA? Ohjausta tarjoavat erityispedagogiikan opiskelijat ja asiantuntijat. Lisätietoja tästä

Hyvikset Mitä? Keskusteluapua mieltä askarruttaviin asioihin ja tietoa opiskelukykyä edistävistä vaihtoehdoista. Kuka? Tutkinto-ohjelmien henkilökuntaa, jotka ovat saaneet koulutuksen hyvinvoinnin tukemiseen. Oman laitoksesi hyvinvointineuvojat eli hyvis-ohjaajat löydät Student Lifen sivustolta.

Opiskelijan Kompassi (OK) Mikä? OK on tutkitusti toimiva verkkopohjainen hyvinvointi- ja elämäntaito-ohjelma. Tarkoituksena on tarjota konkreettisia työkaluja elämänhallinnan haasteisiin, motivaatiokysymyksiin ja hyvän mielenterveyden ylläpitämiseen. Opiskelija voi käyttää Kompassia itsenäisesti TAI Ohjatusti hyvinvointivalmentajan tuella, jolloin siihen sisältyy myös henkilökohtaisia tapaamisia ja kirjallista palautetta netin kautta. Henkilökohtaisen tuen ilmoittautumisaika syksyllä: 17.09.-8.10.18 TULOSSA SYKSYLLÄ ’18: Ryhmämuotoinen tuki

Hyvinvointia edistävät ohjelmat Mitä? Tukea moninaisiin haastaviin tilanteisiin: Päihdeohjelma: voit ottaa yhteyttä yliopiston hyvinvointisuunnittelijaan, mikäli päihteiden käyttö herättää huolta ja toivot siihen neuvoja ja tukea. Kiusaamisen ja häirinnän ehkäisy- ja puuttumismallin tavoitteena on ehkäistä ennalta kiusaamista ja häirintää.  Jos itse kiusaat tai koet, että sinua tai kaveriasi kiusataan, puhu asiasta esim. Hyviksille tai ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilölle tilanteen ratkaisemiseksi tai yliopiston hyvinvointisuunnittelijalle Esteettömyys. Mikäli sinulla on opiskelua haittaava tai estävä tekijä (esim. sairaus, vamma, oppimisvaikeus), voit hakea yksilöllisiä opiskelujärjestelyjä

Opiskelijoiden opiskelukykyä tukevan ohjauksen eri muodot Erilaisilla ohjauksen muodoilla pyritään vastaamaan heterogeenisen opiskelijajoukon erilaisiin ohjaustarpeisiin Ohjauksen kolme tasoa: Perusohjausta (ryhmäohjaus, opetus ja HYVY001-kurssit) tarjotaan laajalle opiskelijajoukolle. Mikäli perusohjaus ei riitä opiskelijan ohjaustarpeisiin, hänellä on mahdollisuus hakea täydentävää ohjausta (hyvikset, YTHS+muu ohjausverkosto, Opiskelijan kompassi ja Opiskelun taitokartta). Näihin hakeudutaan joko suoraan opiskelijan omasta aloitteesta tai vaihtoehtoisesti ohjaustoimijan tukemana. Tehostettu ohjaus on tarkoitettu niille, jos opiskelija tarvitsee erityisohjausta. Tehostettua ohjausta antavat opiskelijoiden hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn tukemiseen erikoistuneet asiantuntijat. Opiskelija voi hakeutua tehostettuun ohjakseen hyviksen, esteettömyysyhdyshenkilön, YTHS:n tai Opiskelijan kompassin tukihenkilön ohjaamana 

Lisätietoa Student Lifen hyvinvointitoiminnasta: https://www.jyu.fi/studentlife/hyvinvointi https://www.facebook.com/jyustudentlife/ Tai ottamalla yhteyttä: Hanna Laitinen Hyvinvointisuunnittelija (TtM, Opo) Psykologian laitos/ Jyväskylän yliopisto Sähköposti: hanna.r.laitinen@jyu.fi Panajiota Räsänen Projektitutkija (PsM) Sähköposti: panajiota.rasanen@jyu.fi