Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuraattorit ja psykologit toisella asteella

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuraattorit ja psykologit toisella asteella"— Esityksen transkriptio:

1 Kuraattorit ja psykologit toisella asteella

2 Kuraattori Tehtävänä on tukea opiskelijan psyykkistä
ja sosiaalista hyvinvointia sekä opintojen etenemistä. Työn painopiste on ennaltaehkäisevässä työssä opiskelijaryhmien ja oppilaitoksen henkilökunnan kanssa. Kuraattorin palvelut ovat luottamuksellisia ja vapaaehtoisia.

3 Kuraattori Osallistuu oppilaitoksen yhteisöllisen työn suunnitteluun ja toteutukseen esim. tukemalla opiskelijoiden ryhmäytymistä edistämällä työrauhaa ja hyvää ilmapiiriä järjestämällä erilaisia pienryhmiä ja kursseja opiskelijoille Yhteisöllinen työ on tavoite- ja voimavarakeskeistä.

4 Kuraattori Yksilöohjausajalla voidaan käsitellä mm. seuraavia teemoja:
opinnoissa jaksaminen, ilmapiiri ja työrauha talouden ja elämänhallinta, itsenäistyminen, ajankäyttö voimavarojen ja itsetunnon vahvistaminen sosiaaliset suhteet Yksilötyö vastaa opiskelijan omiin tarpeisiin.

5 Psykologi Arvioi ja selvittelee mielenterveyteen,
oppimiseen ja persoonallisuuteen liittyviä haasteita. Tekee ennaltaehkäisevää koko oppilaitosta tukevaa opiskelijoiden hyvinvointia edistävää työtä. Palvelut ovat luottamuksellisia ja vapaaehtoisia.

6 Psykologi Osallistuu oppilaitoksen yhteisöllisen työn suunnitteluun ja toteutukseen esim. antamalla tietoa ja tukea hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa tukemalla opiskelijoiden ryhmäytymistä järjestämällä erilaisia pienryhmiä opiskelijoille Yhteisöllinen työ on tavoite- ja voimavarakeskeistä.

7 Psykologi Yksilötyössä voidaan käsitellä mm. seuraavia teemoja:
opinnoissa jaksaminen, ilmapiiri ja työrauha elämän muutokset ja stressinhallinta voimavarojen ja itsetunnon vahvistaminen sosiaaliset suhteet Yksilötyö vastaa opiskelijan omiin tarpeisiin.

8 Kuraattori ja psykologi toimivat usein työparina
Työskentelevät samojen aiheiden parissa, mutta erilaisilla työotteilla ja painotuksilla. Kuuluvat oppilaitoksen opiskeluhuoltoryhmään, jossa suunnitellaan ja koordinoidaan erilaisia hyvinvointiin liittyviä tapahtumia. Lisäksi opiskeluhuoltoryhmässä keskustellaan oppilaitoksessa esiin nousseista ilmiöistä ja kehitetään toimintamalleja niihin puuttumiseen. Kuraattorit ja psykologit osallistuvat myös muihin oppilaitoksen sekä ammattialojensa työryhmiin, tekevät tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa sekä kehittävät jatkuvasti omaa ammattitaitoaan.

9 www.toisenasteenyhteys.fi Tietoja ja vinkkejä opiskelun tueksi
Seuraa myös Instagram, Facebook ja Twitter Opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvää tietoa, hyödyllisiä linkkejä sekä kuraattorien, psykologien ja etsivän nuorisotyön yhteystiedot. Ylläpitäjinä toisella asteella työskentelevät kuraattorit ja psykologit.

10 Kuraattori Maija Meikäläinen
Psykologi Mikko Mielonen Paikalla maanantaisin ja tiistaisin puh: tai myös WhatsApp käytössä Paikalla keskiviikkoisin ja torstaisin puh: tai myös WhatsApp käytössä


Lataa ppt "Kuraattorit ja psykologit toisella asteella"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google