Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuopion maaseutuohjelma
Advertisements

KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Miten kunnassa toteutetaan yhteisöllisyyttä
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
- mahdollisuus kehittämiseen -
Kv-strategian jalkautus Vahvuutena kansainvälisyys Osa CIMO Lauri Tuomi Lauri Tuomi 2011.
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Kuntien Tiera Oy – Jokilaaksojen kuntien yhteisen tietohallinnon käynnistäminen © Copyright Kuntien Tiera Oy.
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
Strategia 2010 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
Päihdetyön kehittäminen kunnissa ja seutukunnissa Orivesi Matti Mäkelä Pikassos Oy.
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Nokian kaupungin strategia
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Tervetuloa LADECiin Tomi Tura. LADEC lyhyesti Tukee Lahden kaupunkiseudun elinkeinoelämän uusiutumista ja kasvua Syntyi vuoden 2013 alussa Lahden tiede-
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Viestintäsuunnitelma
Pohjois- Suomen Kompassi Pohjois-Suomen strategia, s. 35: ”Lapin ja Oulun yliopistojen yhteistyöllä, verkottumalla myös Kainuuseen ja Keski-Pohjanmaalle,
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja Johan Storgård, teaterchef Svenska.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
1.Keskusta haluaa turvata kuntalaisille lähipalvelut kaikkialla Suomessa, niin että ne ovat saavutettavissa kohtuullisen matkan päässä ja kohtuullisessa.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
Yritysoston strateginen johtaminen Erkki Petäjä. Sisältö Tausta ja tarkoitus Strategia yritysoston lähtökohtana Yritysoston johtaminen Yritysoston strategisen.
MIKSI KUNTASTRATEGIA? Joutsan kuntastrategia on vuodelta 2009 Aikaisempi vuodelta 2006 Useimmat kunnat eivät ole päivittäneet kuntastrategiaa tällä valtuustokaudella.
TURKU 2029 Pohjoisen Itämeren kiinnostavin kaupunki.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
PIRKANMAAN AVOIN KUITU – YHTEISTYÖ Suunnitelma Marja-Riitta Mattila-Nurmi.
Timo Katajainen Tampere Kummiyritystoiminta Liedossa.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Kuntastrategian tarkistaminen
Näin me sitä Lapissa tehdään Helena Kangastie Aikuiskoulutuksen kehityspäällikkö Rovaniemen ammattikorkeakoulu OHJAUS SUOMESSA 2010-SEMINAARI Valtakunnallisen.
Henna Liiri Maakunnallinen kasvufoorumi.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Seurastrategian lyhyt suunnittelutyökirja urheiluseuroille
Kempele-sopimuksen arviointi
Strategia ja SHVK aikajanalla 
Seutuverkot syysseminaari
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
Toimialajohtaja Marita Lehikoinen
Osuustoiminnan kehittäjät - Coop Finland ry
Kasva ja Opi Lempäälässä
Yhteinen tavoitteemme
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros Joensuu
Miksi ja miten järjestöyhteistyötä maakunnassa ja kunnissa?
Viestit kansalaisille, ammattilaisille ja päättäjille
Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu 7. 11
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
TE-toimiston yrityspalvelut
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
PAIMION – SAUVON KANSANTERVEYSKUNTAYHTYMÄ STRATEGIA
Kaikkien osapuolien yhteinen ohjelma yhteydenpitoon sekä hyvinvointialan tekoälyn ja robotiikan kehittämiseen.
Esityksen transkriptio:

Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025 Hyväksytty kunnanvaltuustossa x.x.2018 Juupajoen kuntastrategia on kunnan kehittämissuunnitelma vuoteen 2025 saakka. Se koostuu neljästä päämäärästä, jotka meidän on saavutettava menestyäksemme. Lisäksi strategia sisältää toimenpiteitä ja tavoitteita, joissa meidän on onnistuttava jo kuluvalla valtuustokaudella. Strategia ohjaa kunnan toimintaamme, kun pidämme sitä esillä arjessa ja sitoudumme siihen. Strategia on päätöksenteon selkänoja. Houkutteleva asuinpaikka Houkuttelemme Juupajoelle uusia asukkaita ja luomme hyvän arjen edellytykset Elinvoimaiset palvelut Johdamme palveluja fiksusti ja järjestämme ne verkoston tuella Kukoistava yhteisö Luomme uudenlaista yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia saattamalla toimijoita yhteen Vahvat yritykset Tuemme elinkeinoelämää ja luomme edellytyksiä uudelle yritystoiminnalle

Mitä teemme yhdessä vuoteen 2021 mennessä? Houkutteleva asuinpaikka Markkinoimme Juupajokea. Markkinoinnin ydinsisältönä ovat mm. asumismahdollisuudet (edulliset suuret tontit, koulut, tiedekasvatus, kyläasuminen) sekä hyvät liikenne- ja tietoverkkoyhteydet. Asukkaiden houkuttelemiseksi varmistamme yhteyksien kehittämisen edunvalvontatyöllä (mm. kiskobussiyhteys, VT9 ja kantatiet, tietoliikenneyhteydet). Elinvoimaiset palvelut Laadimme palvelujen kehittämisohjelman. Ohjelmassa ratkaistaan mm. mitä palveluita järjestämme mitkä kumppanit ovat mukana ja mikä osa palveluista tuotetaan itse miten hyödynnämme sähköisiä palveluita ja kehitämme henkilöstön tietoteknisiä valmiuksia millainen on palveluverkkomme ja miten varmistamme palvelujen saatavuuden Kukoistava yhteisö Vahvistamme kunnan roolia mahdollistajana ja koordinaattorina: kunnan tehtävänä on saattaa yhteen eri toimijoita kaikkia osapuolia hyödyttävään yhteistyöhön. Suunnittelemme yhdessä keinot, joilla voimme tukea paremmin kolmannen sektorin toimintaa. Koska kuntalaiset ovat halukkaita kehittämään Juupajokea yhdessä, luodaan uudenlaisia mahdollisuuksia osallistumiselle ja vaikuttamiselle. Vahvat yritykset Juupajoen vahvuus on vireä elinkeinoelämä. Menestyksen edellytyksenä ovat etenkin toimivat liikenneyhteydet: raideyhteys ja valtatie 9 välityskyky. Teemme aktiivista työtä liikenneyhteyksien kehittämiseksi ja säilyttämiseksi. Suunnittelemme, miten Juupajoelle voisi houkutella nykyisten yritysten yhteistyökumppaneita ja edistää uuden yritystoiminnan syntymistä. Aloitamme suunnitteluhankkeen selvittääksemme tehdaskiinteistön elävöittämistä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Kuntastrategiaa toteutetaan kunnan talousarvion ja -suunnitelman avulla. Lisäksi laadimme tarkemmat suunnitelmat tavoitteiden toteuttamiseksi kuluvalla valtuustokaudella tehtävineen, vastuineen ja mittareineen. Tavoitteiden toteutumista ja strategian onnistumista arvioidaan vähintään kerran vuodessa tilinpäätöksen yhteydessä. Strategia on laadittu yhteistyössä BDO Oy:n kanssa.