Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu 7. 11

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu 7. 11"— Esityksen transkriptio:

1 Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus 2014-2020 Iltakoulu 7. 11
Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu klo Maa- ja metsätalousministeriö

2 Maaseudun EU-osarahoitteinen tuki vuosille 2014-2020
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa –2020 on käytettävissä: Yritys- ja kehittämishankkeita varten 621 miljoonaa euroa julkista rahoitusta (EU-osarahoitteinen). Vajaa puolet rahoituksesta arvioidaan toteutuvan yritysrahoituksena. Yritysrahoitusta ei ole kiintiöity erikseen, vaan sen osuus riippuu alueellisesta ja paikallisesta päätöksenteosta. The Investment Plan for Europe - Juncker Plan.

3 Pk-yritysten uudistuminen ja kasvu maaseutualueilla
Maaseudun yritysrahoituksella on tärkeä merkitys maataloustuotteiden jalostusasteen nostamiselle maaseudun yritysrakenteen monipuolistamiselle uusien yritysten ja työpaikkojen luomiselle sekä kansainvälistymiselle.

4 Pk-yritysten innovaatiot maaseutualueilla
Eurooppalaisella tasolla Manner-Suomi on vahva innovaatioissa. Tiedevetoisen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (STI) ohella maaseudulla korostuu kokemusperäinen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta (DUI).

5 Yritysrahoitusta maaseutualueille - 95 % Suomesta on maaseutua
Tähän mennessä 96 miljoonan euron tuilla on saatu aikaan miljoonan euron investoinnit maaseudulla toimivissa suomalaisyrityksissä. Yksityistä rahoitusta investoitu kaikkiaan 247 miljoonaa euroa. Yritysrahoitukselle toteutetaan sekä kansallisia että EU:n strategisia tavoitteita, kuten esimerkiksi: biotalousstrategian, matkailustrategian ja ruokapoliittisen selonteon sekä uusiutuvan energian lisäämisen strategisia tavoitteita.

6 Maaseudun hanketoiminta CASE: Finnish Food Innovations -ohjelma
Finnish Food Innovations 2016–2018 on valtakunnallinen tiedotusohjelma edistää elintarvikevientiä tuotekehityksen keinoin. Suunnattu elintarvikealan mikro- ja pk- yrityksille. Ohjelmaan osallistunut 150 yritysten edustajaa ja 100 asiantuntijaa. Yli 200 uutta vientituoteideaa, joista 40 jatkoselvityksessä. Toteutettu Fact finding –matka Ruotsiin, Japaniin, Espanjaan, UK:hon ja Saksaan

7 Maaseudun hanketoiminta CASE: Laajakaistahankkeet
Kotitalouksista vain 52 % nopean laajakaistayhteyden piirissä. Laajakaistahankkeita on rahoitettu maaseutuohjelmasta 42 kpl. Laajakaistainvestointeja tuetaan maaseutualueilla, joilla yhteyksiä ei markkinaehtoisesti rakenneta. Lisäksi maaseutuohjelmasta tuetaan hankkeita, joilla kehitetään digitalisaation edistämistä ja sähköisesti toimivia palveluja. osto/teemat/laajakaista/

8 Maaseudun hanketoiminta CASE: Maatalouden innovaatiot
European Innovation Partnership - EIP Maaseudun innovaatioryhmät alkutuotannon uudistajina. Hankkeessa ratkaistaan tunnistettu ongelma ja saatetaan innovatiivinen ratkaisu käytäntöön. Innovaatioryhmässä yrityksiä, asiantuntijoita ja alkutuotantoyrityksiä. Tulokset julkaistaan Suomessa ja EU:ssa.  Innovation Union – A Europe 2020 Initiative to Research and Innovation.

9 Paikalliset Leader-ryhmät maaseudun taloudellisen toiminnan vahvistajina
Leader syntyi EU:ssa vuonna 1991. Yritys- ja hanke-rahoitusta mahdollista hakea Leader-ryhmistä (54 kpl). Leader-ryhmät toteuttavat paikallisia strategioita. EU-lainsäädännön mukaan Leader- rahoitus on vähintään 5 % maaseutuohjelman EU:n rahoitusosuudesta

10 Alueet kasvun vauhdittajina – Promoting Growth in All Regions (OECD)

11 Maaseutualueet tuovat tuloja Suomelle EU:sta


Lataa ppt "Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu 7. 11"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google