Oppijan verkkopalvelu eHOPS

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS Ryhmä 3 Hanna Autere ja Juhani.
Advertisements

Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
Opintohallinnon kehittämispolku <Organisaatio> X. X
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe ja TARJONTA tietovaranto Avoinyliopisto.fi – palvelukonsortion johtoryhmä Ulla Angervo, Opetushallitus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
Opintopolku.fi tilannekatsaus
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Kansallinen opintohallinnon viitearkkitehtuuri Ari Luostarinen 1.
HOPS –projekti Tavoite ja hyödyt: kansallinen opetuksen ja koulutuksen järjestäjästä riippumaton palvelu oppijalle tukemaan opintoihin kiinnittymistä,
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
PAJAOPINTOJEN OPINNOLLISTAMINEN ETELÄ-KYMENLAAKSON AMMATTIOPISTO – RANNIKKOPAJAT -osana Ekamin yksilöllisiä opintopolkuja on suunniteltu työvaltaisen opiskelun.
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Joustavuutta oppimiseen Tavoitteet: -verkoston yhteiset tavoitteet joustavat opintopolut osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen -AmisURA-hankkeen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman Tarkistaminen 1. vuoden keväällä Opintopolun rakentaminen - Opiskelija - Ryhmänohjaaja/opinto-ohjaaja - Työpaikkaohjaaja.
EHops-palvelu kansallisessa viitekehyksessä Diasarjan tuottanut Jukka Söderdahl Winnova.
Ritva Kareketo kouluttaja
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
Tilannekatsaus Toteutuksessa ollaan n. kaksi kuukautta jäljessä 7.9. aiottu ensimmäisen asiakasdemotilaisuuden ohjelma muutettu tukemaan hankkeen.
Opintopolku.fiOpintopolku.fi – elinikäisen oppimisen tukena Opetushallitus.
Käki-projekti, e-hops esittely Käki-projekti eHOPS-esittely
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO OPISKELIJAVALINTOJEN KEHITTÄMINEN Jyväskylän yliopiston opintoasiainpäivät Tuula Maijanen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi T odennetun O saamisen R ekisteri TOR Opintopolku ja Oppijan palvelut infotilaisuus Päivi Sassi, OPH.
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Opetus- ja koulutusyhteistyöhön liittyvä korkeakoulujen tietojärjestelmien yhteentoimivuuden kehittäminen ja arkkitehtuurityö – HAHMOTELMAA
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ePerusteet Ops-työkalukoulutus Lukio 02/2016.
Kehitystyön pohjana toimivan AIPAL- sovelluksen esittely Joonas Pesonen
Kehitä taitojasi sihteerinä ja hae sihteerin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen! TALOUSHALLINNON AMMATTITUTKINTO kirjanpitäjä, palkanlaskija.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Aikuisten uraohjaajien erikoistumiskoulutus
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
VERTUe - Ohjaten ja vertaistukien ammattilaiseksi 11/2016 – 12/2017
Ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoitus vuosi >
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 32/011/
Läpäisyn tehostamisohjelman tulokset
Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Osaamisen näytön prosessi
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Oppijan palvelut Ajankohtaista Opintopolusta
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 2017
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Näkökulmia opintohallinnon prosessiin, opintohallintojärjestelmiin, TUTKE 2 toimeenpanoon ja Oppijan palveluihin– Case Koulutuskeskus Salpaus SePPO-hankkeen.
KOSKI-palvelu Esitys 3/2018.
Tilannekatsaus
Ammatillisen koulutuksen ops-työkalu ja toimintaympäristö / liittymät
Ajankohtaista KPEDUssa ja ammatillisessa koulutuksessa
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Osaamisperusteisuus todeksi – käytäntöjä ja työkaluja
Valtionavustukset 2014 ammatillisen peruskoulutuksen tukena
EOps jaos
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Opetussuunnitelma -> oppisopimus
Esityksen transkriptio:

Oppijan verkkopalvelu eHOPS Koulutuskeskus Salpaus Aloituskokous 5.2.2015 Oppijan verkkopalvelu

eHOPS-palvelun kuvaus eHOPS-palvelu tukee oppijaa jo opintoihin hakeutumisen vaiheessa. Opintojen aikana tukityökalu opintojen suunnittelussa, aikatauluttamisessa, opintojen etenemisen seuraamisessa ja tutkintojen loppuun suorittamisessa. Antaa tukea sekä vastuuttaa oppijaa itsenäiseen tiedon hankintaan ja yksilöllisen opppimispolun suunnitteluun ja rakentamiseen sekä oman ohjaustarpeen arviointiin. Tukee yksilöllisiä ja joustavia oppimispolkuja, opiskelun henkilökohtaistamista sekä osaamisperustaista opiskelua. Koulutuksenjärjestäjän ja opintojen ohjaajan kannalta tukee opintojen etenemisen ja tutkintojen läpäisyn seurannassa ja tehostamisessa. 18.9.2018 Alatunnisteteksti

Palvelun toiminnallisuudet Toiminnallinen vaatimusmäärittely työstetty yhdessä Opetushallituksen, koulutuksenjärjestäjien edustajien sekä Cerion Oy:n kanssa Esihops – opintojen suunnittelu ja koulutusvaihtoehtojen tarkastelu ennen opiskeluoikeuden vahvistumista Opintopolun koulutustarjonnan kautta Opiskeluoikeuden vahvistuttua opintojen tarkempi suunnittelu ja aikatauluttaminen Oppija voi ilmoittautua esim. osaamisen osoittamiseen Oppija voi tarkastella ja valita vaihtoehtoisia opetusmuotoja Oppija voi asettaa suorituksille aikarajoja ja hälytyksiä Oppija voi kirjata oppimis-, ura- ja osaamistavoitteita Mahdollisuus lähettää viestejä ja tehdä merkintöjä rajoitetummilla käyttöoikeuksilla oppijan ja ohjaajan välillä 18.9.2018 Alatunnisteteksti

Palvelun toiminnallisuuksien kannalta eHOPS-palvelun yhteentoimivuus Oppijan muiden palveluiden kanssa sekä sujuva integrointi koulutuksenjärjestäjien opintohallintojärjestelmiin erityisen tärkeää. Käyttöönottavilta koulutuksenjärjestäjiltä edellytetään yhteistyötä ja järjestelmien yhteentoimivuutta KOHVI-viitearkkitehtuurin mukaisesti. Tavoitetilassa eHOPS-palvelun tulee tukea koulutuksen järjestäjää ja oppijaa yksilöllisten ja joustavien oppimispolkujen suunnittelussa ja toteutumisessa. Palvelun tulee (yhdessä kansallisten palveluiden ja paikallisten opintohallintojärjestelmien kanssa) mahdollistaa ja tukea opiskelun henkilökohtaistamista ja osaamisperusteista opiskelua. Tavoitetilassa oppijan nähtävä eHOPSissa koulutuksenjärjestäjän ns. realistinen koulutus/opetustarjonta: mikäli tutkintoon sisältyviä tutkinnon osia voi suorittaa myös muissa oppilaitoksissa, myös nämä on pystyttävä valitsemaan opiskelusuunnitelmaan. 18.9.2018 Alatunnisteteksti

Keskitetyn palvelun etuja Toteutuksen, kehittämisen ja ylläpidon kokonaiskustannukset paikallisesti / hajautetusti toteutettua ratkaisua edullisemmat Koulutuksen järjestäjät voivat integroitua palveluun oman aikataulunsa ja omien mahdollisuuksiensa mukaan Koulutuksenjärjestäjille (ja opiskelijoille) tasa-arvoisemmat mahdollisuudet ottaa palvelu käyttöön Hakeutumisvaihetta tukeva esihops järkevintä ja selkeintä toteuttaa keskitetysti osana Oppijan hakeutujan palveluita Integrointi muihin keskitettyihin palveluihin (kuten ePerusteet, Oppijan yleispalvelut, TOR) yksinkertaisempaa ja tehokkaampaa Kansallisen opintohallinnon viitearkkitehtuurin jalkauttaminen kentälle etenee keskitettyjen palveluiden käyttöönoton myötä Koulutuksen järjestäjien välisen yhteistyön lisääminen 18.9.2018 Alatunnisteteksti

eHOPS-palvelu osana kansallisia ja paikallisia palveluita Kuva:Jukka Söderdahl, WinNova Tutkinto Tutkinnon osa oppimisjakso 1 oppimisjakso n Koulutuksen järjestäjän koulutustarjonta ePerusteet Opintopolku.fi Oppija voi hyödyntää eHOPS-palvelua jo hakeutumisvaiheessa eHOPS Opiskeluoikeuden myöntämisen yhteydessä oppijan eHOPS kytketään koulutuksen järjestäjän opintohallintoon Opiskelija-rekisteri Haku- ja valintapalvelut Opetus ja opiskelu oppimisen arviointi Todennetun osaamisen rekisteri TOR Arviointi-tiedot Osaamisen arviointi Osaamisen tunnustaminen tunnistaminen ja tunnustaminen Osaamisen osoittaminen ammattiosaamisen näyttö tutkintotilaisuus muu arviointi Koulutuksen järjestäjän opintohallinto

Etenemissuunnitelma Vaatimusmäärittelyä / toiminnallisuuksia tarkennetaan keväällä yhteistyössä koulutuskeskus Salpauksen koordinoiman valtionavustushankkeen toimijoiden kanssa Oma työryhmä aiheelle eHOPS ja yksilölliset opintopolut Tavoitteena aloittaa palvelun tekninen toteutus viimeistään syksyllä 2015. Tavoitteena eHOPS-palvelun ensimmäiset käyttöönotot loppuvuodesta 2015? 3.11.2014 Alatunnisteteksti

eHOPS-palvelun toiminnallisen vaatimusmäärittelyn dokumentaatio löytyy Oppijan verkkopalvelun wikitilasta: https://confluence.csc.fi/display/oppija/eHops 18.9.2018 Alatunnisteteksti

Katri Lahikainen katri.lahikainen@oph.fi 18.9.2018 Alatunnisteteksti