Skanssin monitoimitalon tarveselvitys

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
Advertisements

OJANIITTUTALON MONITOIMIJAHANKE - MONIPUOLINEN OSAAMISKESKUS 2016.
Perusopetuksen toimintakulttuurin kehittämishanke (OKM) Puolalan lähikoulun luokat
Valmistavan opetuksen lisätarve 2016, perusopetus perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
Jouni Paakkinen Perusopetuksen päätelaiteprojekti.
Health City – innovatiivinen palvelukorttelialue 2.
Lähtötilanne Kaupungin verorahoituspohja (verotulot + valtionosuudet) on tuoreimman ennusteen mukaan hiukan heikentynyt, mutta se ei ole pääsyy säästötarpeeseen.
TIEDOTUSTILAISUUS Rakokiven koulun rakennushanke Nastolan valtuustosali Susanna Kulonen, rehtori Sivistystoimiala.
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI
Joustava koulupäivä – koulupäivän rakenteen uudistaminen
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2013
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Sivistystoimialan ajankohtaiskatsaus helmikuu/2017
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Perusopetus Rehtorikokous
Laurentiustalon tarveselvitys
Erikoisluokkatoiminta
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Kiekun infotilaisuus klo 9.00–10.30
ALUESUUNNITTELU Miksi alueita suunnitellaan?
Lehtisaaren koulun sisäilmasto-oirekysely
12§ Vuosityöajan lyhentäminen
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Osallisuuden jälkiarviointi: case __________________________________
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Kortepohjan koulun sisäilmasto-oirekysely
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Perhe täyttää päiväkodin päivähoitohakemuksen.
Akaan hyvinvointikeskus Infotilaisuus Jaakko Leinonen
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
AVI:n hankepäivä Lahdessa
Esityksen nimi / Tekijä
Yliopistojen intrapäivä
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
KESKI- SUOMEN PELASTUSLAITOKSELLA VUONNA 2013 KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
Toimintoanalyysin syventäminen – lyhyt kuvaus hankkeesta
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
Valtionosuusuudistus - Turku
Osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen / Ratkaisujen hakeminen kokeilutoiminnalla, ml. digitaalisuus
Päivähoidon palveluverkkoselvitys
X-breikki: LIIKKUVA AMIS SAKU ry.
Suviniityn päiväkoti ja neuvola hankesuunnitelman päivitys
Osallistu työpajaan: Puistolan, Heikinlaakson ja Tapulikaupungin -ohjelma Alkusanat Puistolan, Heikinlaakson ja Tapulinkaupungin koulujen, päiväkotien.
TYKY-TOIMINTA 2014 Esityksen alaotsikko Esittäjän nimi.
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Viestinnän työkalupakki
Kalajoen viiden tähden koulureitit
Toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset - Vapaa-aikatoimiala
Oulujoella on perhekeskus
Toimenpiteet, joita toimintoanalyysin perusteella esitetään tarkemmin selvitettäviksi – Vapaa-aikatoimiala Esittäjän nimi.
Suunnittelu Vain hyvällä suunnittelulla päästään vapaaehtoistoiminnassakin tuloksiin. Suunnittelun perustana on tilanteen analysointi. Analyysin jälkeen.
Ajanhallinta opiskelussa
Esimerkki yrityksen arvonmäärityksestä ja rahoitus-instrumenttien suunnittelusta pääomasijoitusta varten 1. päivä: Liiketoimintasuunnitelman läpikäynti,
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
”Projektin nimi” -projekti
Tervetuloa! Kouluvuosi [Vuosi].
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma
Pohjois-Porin monitoimitalo
Hankkeet Kaanaan alueelle vaikuttavia hankkeita:
Ajankohtaiskatsaus AYYE 5/2019 Marianne Honkasaari
Näyttöpinta-alan laajennus virtuaalitodellisuuden keinoin
Näkökulmia kunnalliseen nuorisotyöhön
Koulutulokkaiden aamu Maunulan ala-asteella Tervetuloa
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri
Esityksen transkriptio:

Skanssin monitoimitalon tarveselvitys Tuomas Koskiniemi 8.11.2017

Lähtökohta Itä-Skanssin ja Skanssin Keskuspuiston kaavoitus on käynnissä Alueelle tarvitaan kaupungin palveluja, joista on jo vuonna 2013 laadittu tarveselvitys. Tarveselvityksessä arvioitiin, että vaiheittain toteutettuna alueelle tarvitaan kaksi koulua ja jopa neljä päiväkotia, vapaa-aikatoimialan palveluiden osalta ennustettiin tarvetta kirjasto- ja nuorisotilalle sekä liikuntatiloille. Vuoden 2013 jälkeen on niin strategiaa kuin kaavallisia suunnitelmia tarkennettu ja väestöennusteita päivitetty, joten myös tarveselvitys on päivitettävä. Turun kaupungin vuoden 2017 talousarviossa oli mukana kaupunginhallituksen talousarviolausekkeena, että ”Tehdään vuoden 2017 aikana tarveselvitys Skanssin monitoimitalosta”.

Itä-Skanssi Skanssin Keskuspuisto

Ote Skanssin yleissuunnitelmasta Ote Skanssin yleissuunnitelmasta. Skanssin koululle osoitettu sijainti on merkitty punaisella ympyrällä.

Nykytilanne alueella Skanssi on uusi kehittyvä kaupunginosa. Se on nimetty kaupungin strategiseksi hankkeeksi (Kh 5.11.2012 § 509): Tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa vetovoimainen kestävän kehityksen periaattein toimiva monipuolinen asuinalue tarvittavine palveluineen, erityisesti koulu ja päiväkoti. Kaavoitus käynnissä; Itä-Skanssin kaava ja Skanssin keskuspuiston kaava Monitoimitalo Itä-Skanssin alueelle Keskuspuiston kaava-alueella huomioitu liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet Tavoitteena noin 7 000 – 8 000 uutta asukasta

Nykytilanne alueella / koulut Alueella sijaitseva Vasaramäen yhtenäiskoulu toimii tällä hetkellä kahdessa osoitteessa: Lehmustien yksikkö, Lehmustie 7, luokat 1. – 6. Syreenikujan yksikkö, Syreenikuja 1, luokat 7. - 9. ja VALMO Monitoimitalohankkeen myötä yläkoulu on tarkoitus siirtää Skanssiin, alakoulun jäädessä Lehmustielle. Lähtökohtaisesti Skanssin monitoimitalo on uuden alueen palvelutarpeisiin vastaava tilahanke, joka ei Syreenikujaa lukuun ottamatta korvaa mitään olemassa olevia tiloja. Syreenikujan kiinteistö kehitetään muuhun käyttöön (tontin kaavoitus asuinkäyttöön).

Nykytilanne alueella / päiväkoti Skanssin alueella ei toimi tällä hetkellä päiväkotia, joten tuleva päiväkoti ei korvaa mitään nykyistä toimitilaa. Skanssin alue kuuluu Haritun pienalueeseen, missä toimii tällä hetkellä kaksi kunnallista päivähoitoyksikköä. Näissä ei ole kapasiteettia uuden asukasmäärän tarpeisiin. Alueelle tarvittaisiin pieni päiväkoti jo nyt Tarve 4 ryhmän tiloille, noin 1.000 m2 Sopiva paikka olisi ns. Vallikadun jo rakentumaan lähteneellä kaava- alueella.

Tarve / monitoimitaloon sijoittuvat toiminnot Yhtenäiskoulu, 800 oppilasta 2 sarjainen alakoulu (noin 280 oppilasta) 7 sarjainen yläkoulu (noin 520 oppilasta), jos 5 sarjaa Vasaramäestä Aamu- ja iltapäivätoiminta, noin 60-70 lasta Koulun liikuntatilat (liikuntapainotteinen koulu) 3 osaan jaettava liikuntasali 2 peilisalia Päiväkoti, 192 paikkaa 8 ryhmää, joista 1 ulkoryhmä Kirjasto- ja nuorisotila Kouluterveydenhuolto

Sijoittuvat toiminnot Hankkeen laajuus samansuuntainen kuin Syvälahdessa (noin 800 oppilasta, suuri päiväkoti ja mahdolliset muut toiminnot) Vapaa-aikatoimiala harkitsee vielä millä laajuudella sen on tarkoituksenmukaista olla hankkeessa mukana (kirjasto- ja nuorisotila) Hyvinvointitoimialalla on tarve kouluterveydenhuoltotiloille. Keskusteluissa olleiden neuvola ja terveysasematilojen liittäminen hankkeeseen Sote-uudistuksen ja siitä aiheutuvasta epävarmuudesta johtuen ei ole mielekästä Muuta Rakennuskustannukset nousseet viimeisen kahden vuoden aikana 13 %, mikä vaikuttaa hankkeen hintaan merkittävästi Hinta-arvio hankkeen laajuudesta ja sisällöistä riippuen noin 30-40 M€

Aikataulu Tarveselvitys lautakuntakierrokselle 12/2017 KH alkuvuosi 2018 Kaavoitus noin 1 vuosi (2018) – varaus mahd. viivästyksiä varten Hankesuunnitelma 2018 1. vaiheen päiväkoti 2019 Allianssikehitysvaihe 2019-2020 Monitoimitalon toteutus 2021-2023.

Kiitos!