Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Akaan hyvinvointikeskus Infotilaisuus Jaakko Leinonen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Akaan hyvinvointikeskus Infotilaisuus Jaakko Leinonen"— Esityksen transkriptio:

1 Akaan hyvinvointikeskus Infotilaisuus 15.11.2017 Jaakko Leinonen

2 Tilaisuuden ohjelma -Mitä Sote tuo tullessaan? Sote-projektijohtaja Jaakko Herrala, Pirkanmaan liitto Mitä uusi hyvinvointikeskus tuo tullessaan? Mitä palveluita sieltä saa? Perusturvajohtaja Elina Anttila ja johtava ylilääkäri Juhani Grönlund, Akaan kaupunki -keskustelu Alustavien luonnosten esittely tontin käytöstä ja toimintayksiköiden sijainnista rakennuksessa. Arkkitehti Sami Kytökorpi, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy keskustelu yleisöäänestys vaihtoehtoisista luonnoksista

3 Taustaa Valtuusto päätti toteuttaa Akaan hyvinvointikeskuksen uudisrakennuksena. Hallitus valitsi Harri Rantalan, Jouni Vaittisen ja Jaakko Leinosen ohjausryhmän jäseniksi. Kaupunginhallitus edellytti, että ohjausryhmä raportoi kaupunginhallitukselle säännöllisesti hankkeen etenemisestä. Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi hankkeelle poikkeusluvan Valtuusto varasi hyvinvointikeskukselle11,5 m€ määrärahan talousarvioon. Valtuusto laittoi vireille Akaan hyvinvointikeskuksen asemakaavan muutoksen, hyväksyi osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asetti sen nähtäville sekä hyväksyi Akaan hyvinvointikeskuksen asemakaavanmuutoksen luonnoksen ja asetti sen nähtäville. Valtuusto päätti , että kotihoito-yksikön toimitilat toteutetaan uuteen hyvinvointikeskukseen.

4 Tavoitteet Hankkeella halutaan turvata alueen asukkaiden monipuolisten sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuus. Tavoitteena on, että uudesta hyvinvointikeskuksesta saadaan tehokas, muuntojoustava ja aikaa kestävä täyden palvelun sote-keskus. Tavoitteena on, että hanke toteutetaan taloudellisesti kestävällä tavalla niin kaupungin kuin maakunnan kannalta. Tavoitteena on, että hyvinvointikeskus-hanke tukee asemanseudun jatkokehittymistä.

5 Missä ollaan nyt? -Hyvinvointikeskukseen siirtyvä toiminta on mallinnettu. Pohjatietoina mallinnuksessa olivat vuosien 2015 ja 2016 asiakasvirrat ja väestörakenne-ennusteet vuoteen 2030. -Tilaohjelma on laadittu hyödyntäen mallinnuksen tuloksia ja henkilöstötyöpajoja. -Kustannustiedon ylläpitämiseen ja -ohjaukseen on käytetty tavoitehintalaskelmia. -Hyvinvointikeskuksen sijoituspaikan kaavoitus on käynnissä. Kaavoitukseen ja toteutussuunnitteluun liittyvät selvitykset (pohjamaan rakennettavuus, pilaantuneisuus, melu- ja tärinä) on tehty. -Luonnossuunnittelu ja vaatimusmallin laadinta on työn alla.

6 Mitä seuraavaksi Hankkeen tarjousvalmistelu ja toteuttajan kilpailutus (kaksivaiheinen neuvottelumenettely). Toteutusmallina hankkeen kokoon mukautettu yhteistoimintaurakka (tarjousvalmistelun ja kilpailutuksen aikatarve n. ½ vuotta). Kehitysvaihe (toteutussuunnittelu yhdessä valitun toteuttajan kanssa) (kehitysvaiheen aikatarve n. ½ vuotta). Toteutusvaihe (rakennussuunnittelu ja rakentaminen) (toteutusvaiheen aikatarve min. 1½ vuotta). Hyvinvointikeskuksen käyttöönotto v

7 Lämpimästi tervetuloa!


Lataa ppt "Akaan hyvinvointikeskus Infotilaisuus Jaakko Leinonen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google