Monialainen ja verkostomainen työ Ohjaamoissa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mielenterveys- ja päihdeasiakas terveyskeskuksessa - Palvelumuotoilulla parempia palveluita riskiryhmille päätösseminaari Salon avoterveydenhuollon.
Advertisements

Työnimi työpaikkakouluttajan verkkoalustalle Tredun toiminnassa olevan verkkoalustan jatkojalostaminen ja avaaminen valtakunnalliseen käyttöön. Toteutetaan.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
Tiina Markkula Verkkoterkkari –hanke (Terke) Merja Saukko Lasten ja nuorten verkkososiaalipalvelut- (Vespa) hanke (Sosvi) Sosiaalinen media ja verkko nuorten.
Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys- hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus ja opetusklinikoiden vastuuhenkilöiden tapaaminen Helsingissä.
KÄYTTÄJÄKOKEMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN NEUVONTAPALVELUIDEN UUDISTAMISESSA Asiakaslähtöinen kunta, Heli Rantanen,
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
TERVETULOA!.  Opettajat: - Marjo Miettinen, 1.luokka ja vararehtori - Erika Heikkilä, 2.luokka - Elisa Konttila, 3.luokka - Eemeli Räihä, 4.luokka -
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå KUULEMISTILAISUUS JA JATKOTYÖSTÖ NUORTEN KUULEMINEN PORVOOSSA.
Case-esimerkit Tutorleiri 2014 Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta.
Väkivaltatyö Etelä-Pohjanmaalla 1) Väestötaso 2) Ammattilaiset 3) Päättäjät Kehittämissuunnittelija Veli-Matti Saarinen.
HYVINVOINNIN PALVELUTARJOTIN Kuva: Esko Pääskylä Kotiin tilattavat palvelut kaiken ikäisille Hyvinvoinnin.
Nuorten arvioita kuntapalveluista Tulossa: Gretschel, Anu & Kauniskangas, Eija (maaliskuu 2012) Nuoret kuntapalveluja arvioimassa – peruspalvelujen arvioinnin.
Yhteistyöpäivät Helsinki
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Reformi haltuun OKM.
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
TESSU OHJAAMOJEN TUKENA
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
1. Millä tavoin tämä osa-alue parantaa hyötyä asiakkaalle?
Opojen työelämäjaksot
Opetustoimi osana Jyväskylää
Aikuissosiaalityö moniammatillisessa päihde- ja mielenterveystyössä Monialaisen yhteistyön asiakaslähtöinen palvelumalli PPPR hankkeen päätösseminaari.
TYÖKYKYKOORDINAATTORITOIMINTA TYÖTERVEYS WELLAMO OY:SSÄ
Monialainen yhteispalvelu
YHDESSÄ VOIMISTUEN – laadukasta sosiaalityötä lappilaisille 1. 10
Henkilöstö kilpailutekijänä
Monitoimijainen yhteistyö Haastatteluiden yhteenveto Hanko
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Työkokous - palkkatuki ja sen vaikuttavuus
Sosiaalialan tehtävärakenne
Valtakunnallisen ELO-ryhmän puheenjohtajat ja sihteerit kokous Verkko-Ohjaus Marko Kilpeläinen.
Tervetuloa Innopajaan
näkökulmia toimistotyön organisointiin ja kehittämiseen
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
Yhteistyössä mukana TYP ja työkykypalvelu – vastavuoroinen toiminta
Ammatillinen tutkinto urheilijoille
Osaamisperusteisuuden ja asiakaslähtöisyyden edistäminen / Ratkaisujen hakeminen kokeilutoiminnalla, ml. digitaalisuus
Kela ammatillisen kuntoutuksen kokeilu Pähee OTE
RAI-välineiden arviointi Rovaniemen omaisten työryhmässä
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
KP OTE Opinnoista töihin
OTE maakunnassa -Polut kuntoon
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
SePPO-osahanke Keudassa Lahti
Tiirismaan vesopäivät
Tervetuloa Innokylään!
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Mitä jokaisen ammattilaisen tulee osata ja tietää nepsystä?
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
RAPIAT-työryhmä. Asiakasprosessin kuvaus (rajapinta-asiakkaat)
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
[‎15.‎5.‎ :27] Katariina Kontu:
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Monialainen ja verkostomainen työ Ohjaamoissa Jaakko Helander, Anne Leppänen, Mervi Pasanen, Päivi Pukkila, Auli Sesay & Simo Uusinoka

Monialaisuus ja sen toteutuminen? Ohjaamossa työskentelee nuoriso-ohjaajia, sosiaalityöntekijöitä, opinto- ohjaaja, työvoimaneuvoja, ammatinvalintapsykologi ja terveydenhoitaja. Lisäksi verkostossa ovat mukana KELA, 4H-yhdistys sekä rekrytointiyritys. Miten Ohjaamo on onnistunut aidon monialaisen yhteistyön rakentamisessa? Ohjaamon muodostaa työpari, kaksi nuorisotekijää, ja Ohjaamo on auki heidän päivystäessään kaksi kertaa viikossa oppilaitoksen aulassa. Miten Ohjaamo-mallissa toteutuvat monialaisuus ja matalan kynnyksen palvelut? Ohjaamon asiakkaista iso osa tarvitsee apua koulutukseen liittyen. Tämä havaittiin Ohjaamossa, jonne rekrytoitiin opinto-ohjaaja koulutuksen ja uraohjauksen asiantuntijaksi. Miten Ohjaamoiden tulisi vahvistaa monialaista osaamistaan?

MONIALAISTA YHTEISTYÖTÄ EDISTÄVÄT TEKIJÄT YHTEINEN AIKA ASENNEMUUTOS YHTEINEN KESKUSTELU AVOIN ILMAPIIRI TOISEN KUNNIOITTAMINEN RAJOJENYLITYS ASIANTUNTIJUUDEN RAJOJEN TUNNISTAMINEN ASIAKASLÄHTÖISYYS AUTONOMINEN TYÖOTE TASAPAINO ITSENÄISEN JA TIIMITYÖN VÄLILLÄ REFLEKTOINTI JOHTAMINEN JA KOORDINOINTI VUOROVAIKUTUKSEN MONIMUOTOISUUS YHTEINEN KÄSITTEISTÖ YHTEISET TAVOITTEET TYÖNJAKO YDINOSAAMINEN

Ohjaamossa työskentelee noin 10 henkilöä tällä hetkellä Ohjaamossa työskentelee noin 10 henkilöä tällä hetkellä. Toiminta on joustavaa monialaista yhteistyötä ja työntekijöillä on aikaa kohdata asiakkaita pareina tai tiimeinä, niin sanottuina solmuina. Ohjaamon toimintaa kuvataan useilla hienoilla dokumenteilla ja esityksillä. Henkilökunnan aikaa on käytetty runsaasti Ohjaamon ulkoiseen kehitystyöhön, jolloin oma sisäinen yhteistyö ei ole päässyt kehittymään. Tämä on aiheuttanut arvoristiriitoja, epäselvyyksiä ja kommunikaatio-ongelmia. Ohjaamon suunnittelu aloitettiin hyvissä ajoin ennen Ohjaamon avaamista. Toiminnan alkaessa työntekijät tunsivat toisensa ja heillä oli yhteinen näkemys Ohjaamon tavoitteesta ja toimintamallista.

MONIALAISTA YHTEISTYÖTÄ ESTÄVÄT TEKIJÄT LIIAN VAHVA ASIANTUNTIJAROOLI OMAT VAHVAT VASTUUKÄSITYKSET OMAT VAHVAT KÄYTÄNTEET JA TOIMINTATAVAT ERILAISET OPPIMISTYYLIT OMAN ALAN SÄÄDÖKSET JA NORMIT REVIIRIAJATTELU LUOTTAMUKSEN PUUTE PUUTTEET TIIMITYÖTAIDOISSA PUUTTEET VUOROVAIKUTUSTAIDOISSA PIENET RESURSSIT YHTEISTEN TYÖTILOJEN PUUTE

Ohjaamon työntekijällä on runsaasti asiakas- ja yrityskontakteja Ohjaamon työntekijällä on runsaasti asiakas- ja yrityskontakteja. Hän pitää työtään hektisenä ja työmääränsä isona verrattuna kollegoidensa tilanteeseen. Monialaisen yhteistyön kautta työntekijälle selviää myös muiden työntekijöiden työnkuva ja vastuualueet. Ohjaamon osa-aikaisella työntekijöillä on vallalla toivottomuuden tunne. Nuoret ovat heidän mukaansa masentuneita, ilman motivaatiota, suorastaan ”kotiin muumioituneita”. Hän pitää Ohjaamon asiakastyötä hyvin työllistävänä, sillä täytyy tehdä myös ”ne oikeat työt”. Ohjaamossa on pulaa ohjaukseen soveltuvista työtiloista. Ohjausta tehdään näin ollen esimerkiksi Ohjaamon aulasohvalla ja muissa yleisissä tiloissa.

Miten monialainen yhteistyö kehittyy?

Ohjaamon työntekijöille on varattu oma työhuone Ohjaamon työntekijöille on varattu oma työhuone. Asiakkaiden kanssa kuljetaan huoneesta toiseen yhdessä niin, että asiakas saa tarvitsemansa avun. Millä eri tavoin voidaan turvata Ohjaamoiden yhden luukun periaatteen mukainen toiminta? Asiakas tulee Ohjaamoon hakemaan apua CV:n laatimiseen. Ohjaustilanteessa tulee esiin selvittää asiakkaan työnhaun status. Ohjaaja konsultoi toisessa huoneessa työskentelevää TE-toimiston virkailijaa ja asia selviää saman tien. Miten konsultoiva työtapa toteutuu Ohjaamossa? Ohjaamossa asiakkaiden kanssa käydään ”ohjauskävelyillä”. Miten Ohjaamoissa on mahdollista toteuttaa ohjausta sovitusti osallistavin menetelmin?