Mitä Kiinassa syödään? 中国人吃什么.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Digikurssin niksinurkka Reija Satokangas HERKULLISIA KUVIA?
Advertisements

Unitutkimus.
KASVIKSET.
RINGETTEPELAAJAN RAVINTO
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Väinö Niskanen1 Kirjolohikeitto 5 annosta. Väinö Niskanen2 Kirjolohikeiton raaka-aineet kirjolohta ½ kg perunaa ½ kg porkkanaa 200 g sipulia 200 g purjosipulia.
Suomalaiset ravintosuositukset
Lehmätutkimus - Väitetään että lehmät tuottavat enemmän maitoa, kun niille soitetaan musiikkia. -
 Huipulle tähtäävän urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun ja lepoon -> Urheilija pysyy terveenä, jaksaa harjoitella,
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen.
Ateriapalvelun tyytyväisyyskysely Tulokset 2016 (vert.2015)  Kyselyyn vastasi 117 asiakasta (120) – Miehiä 42 vastaajaa (54) – Naisia 69 vastaajaa.
Aloitusluento TIES341 Funktio-ohjelmointi 2 Kevät 2006.
Koskelo JIMI TURKKA  Osoite: Ysitie 3399, Suonenjoki  Omistaja: Jukka leskinen  Perustettu: 1961  Kilpailevat yritykset ovat: ABC Pitkälahti,
Hygieniaosaaminen Terhi Kinnunen Elintarvikehygienia  = toimet, joilla varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuus ja puhtaus pellolta pöytään 
JAPANILAINEN KEITTIÖ. Ruoka Japanilaisen keittiön ruokapöytä on karu, mutta yksinkertainen, Vaikka ruoka on yksinkertaista saa senkin näyttämään täydelliseltä.
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
Kiinalainen keittiö.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
14. Aminohapot ja valkuaisaineet  Aminohapon rakenteessa on sekä aminoryhmä -NH 2 ja karboksyyliryhmä –COOH  Aminoryhmä on yleensä liittynyt karboksyyliryhmän.
Matkailukalastuksen haasteet -haastettelutuloksia
Ilma.
Yhdessä mukana – projekti Setlementtiliitto Satu Lintunen
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Jenna Muhonen ja Oona Koskela
RAVINTO Elmo & Leevi Syksy -16.
RAVINNON MERKITYS KIEKKOJUNNULLE(1
Opettajaopinnot kahdessa aineessa
VARIAN RUOKALISTA VK MA TI KE TO PE LOUNAS KASVISRUOKA
Syöpää aiheuttavia elintapoja
Rintasyöpä.
Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki
KOULUJEN RUOKALISTA VK MA TI KE TO PE LOUNAS KASVISRUOKA
Mikromuovi.
Suomi 2A 2. tunti.
Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti
Nuuska
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Suomi 1B
IdeaPaja Easy Livin’ Challenge with.
Psyykkinen terveys.
KOTITALOUS VALINNAINEN / LISÄKURSSI
Monialainen yhteispalvelu
Kaakkurin koulun valinnaisaineet
KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet
OSA IV SÄÄSTÄMINEN JA TALOUDEN SUUNNITTELU
Osallisuus Yhteisissä keittiöissä
Itä-Suomen kokemusseminaari -kysely 2014
Suoramyynnissä mahdollisuus
Lihavuus laskuun –ohjelma indikaattoreiden valossa eri alueilla
Auktoriteettirakenne
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
SYÖPÄSAIRAAN RAVITSEMUS.
Tuokio possujen elämästä Ilmajoen Kampuksen sikalassa
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
Osallisuus Yhteisissä keittiöissä
Tapahtuman otsikko Tapahtuman päivämäärä Tapahtuman kellonaika
Lämpö ja infrapunasäteily
Paris Seduction Tuotetiedot Tuottaja: Les Grands Chais de France Maa: Ranska Alkoholiprosentti: 115% Rypaletyyppi: Sauvignon Blanc %, Sokeripitoisuus:
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
NUOREN JÄÄKIEKKOILIJAN RAVINTO
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
Kulttuurishokki ja henkilökohtainen hyvinvointi
Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Brut Millésime 2008
Perlage Pinot Grigio delle Venezie
Ravitsemussitoumus-toimintamallin julkistamistilaisuus
Arthur Metz Roseal Pinot Noir Rosé
ILMOITUS ERITYISRUOKAVALIOSTA YSAO SAKKY
Esityksen transkriptio:

Mitä Kiinassa syödään? 中国人吃什么

Eri alueiden ruuilla on omia tyypillisiä piirteitä Kiinalainen ruoka voidaan karkeasti jakaa kahdeksaan eri typpiin Pohjoisessa syödään yleensä nuudeleita ja etelässä riisiä

饭 + 菜 = RUOKA 饭 fàn 菜 cài Nuudeli 面条 miàn tiáo Liharuoka 荤菜hūncài Riisi 米饭    mǐ fàn Riisinuudeli 米粉   mǐfěn  菜 cài   Liharuoka 荤菜hūncài   Vihanneksia 素菜sùcài

Ruokailutavat Yleensä kiinalaisessa ruokapöydässä on yhdessä kulhossa riisiä tai nuudeleita ja niiden lisäksi useampia liha- ja kasvisruokia Ruoka syödään puikoilla, minkä vuoksi liha tarjoillaan suikaleina Riisiä ja lihaa syödään vuorotellen, eikä niitä yleensä sekoiteta yhteen Kaikki ruoka-annokset katetaan keskelle pöytää ja jaetaan ruokailijoiden kesken On kohteliasta syödä koko lautanen tyhjäksi

家常菜式 tyypillisiä ruokia 面条 nuudelia 米饭 riisiä 红椒蒸排骨 höyrytettyä porsaan kylkeä ja chiliä 炒土豆丝 paistettuja perunasuikaleita ja lihaa

鱼香肉丝 蒜蓉炒青菜 蒸鱼 suikaloitua porsasta mausteisessa kastikkeessa höyrytettyä kalaa kevät-sipulilla ja inkiväärillä 芹菜炒肉丝 paistettua selleriä ja lihasuikaleita 蒜蓉炒青菜 paistettuja kasviksia ja valkosipulia

中式餐具 astioita 中式餐具,饭碗,汤碗, 盘子,汤勺 碗 riisikulho Kiinalaisia astioita: riisikulhoja, keittolautasia, lautasia ja keittolusikoita 筷子 syömäpuikot

Riisi Riisi keitetään erityisessä riisikeittimessä Keittimen ansiosta riisistä tulee tahmeaa ja sitä pystyy syömään puikoilla Myös paistettu riisi on suosittu ruoka Kuuluisin paistettu riisi -annos on  nimeltään  扬州炒饭 yangzhou chaofan 电饭煲   riisikeitin

Alempaa syömäpuikkoa ei liikuteta Alempaa syömäpuikkoa ei liikuteta. Se nojaa peukalon tyveen ja nimettömään. Ylempää puikkoa pidellään vähän kuin kynää. Sitä liikutetaan etusormen, keskisormen ja peukalon avulla.  

水果 hedelmiä 山竹 mangostani 芒果 mango 火龙果 pitaija 榴莲 durio 杨桃 karambola 石榴 granaattiomena 木瓜 papaija 水果 hedelmiä 莲雾 kellojambolaani

中式炊具 keittiövälineitä 中式炒锅 wokkipannu 电压力锅 sähköpaine- kattila 高压锅 painekattila

Erikoisuudet Ruokaillessa ei välttämättä juoda lainkaan Kiinassa maitoa juovat yleensä vain vauvat ja iäkkäät ihmiset Ravintoloissa syödään hyvin usein Luisia lihanpaloja arvostetaan, koska ajatellaan, että luun lähellä oleva liha on parhaan makuista Usein lihasta syödään myös osia, jotka suomessa jätetään syömättä, kuten rustoa ja nahkaa Ankanpäitä, ankankauloja ja kananjalkoja tehdään ruuaksi Kurkkua ja tomaattia syödään yleensä paistettuna eikä raakana