Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet"— Esityksen transkriptio:

1 KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet
Opetus perustuu kaikille yhteisiin kotitalousopintoihin, jolloin tiedot ja taidot syvenevät ja oppilaiden itsenäisyys ja vastuu kasvaa. Opittuja tietoja ja taitoja sovelletaan, pyritään luovuuteen ja kriittiseen ajatteluun. Seitsemännellä luokalla oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden kurssin kahdeksannelle tai kaikki kolme kurssia Arviointi: Valinnaisaineen taito- ja taideaineena kotitalous arvioidaan osana kaikille yhteisiä kotitalouden opintoja. Ei erillistä arviointia väli- tai lukuvuositodistukseen

2 Kahdeksannella luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta
yhden kurssin yhdeksännelle sekä hygieniapassikurssin pitkä valinta jatkuu… Seuraavissa dioissa on lisää tietoa jokaisesta kurssista: Tarkemmin tuntien sisällöt sovitaan yhdessä, jokainen pääsee vaikuttamaan siihen, mitä tunneilla tehdään Kuvissa on aiemmilla kursseilla valmistettuja ruokia Jos haluat tarkempaa esittelyä, ota yhteyttä ja kysy rohkeasti.

3 Kahdeksasluokkalaisten ajatuksia
Millaista valinnaisen kotitalouden tunneilla on ollut? ” mukava mieli” ” on mukavaa” ” herkullisia leivoksia” ” saa itse vaikuttaa, mitä tehdään” ” oppii syömään ja maistamaan erilaisia makuja” ” saa syödä..” ” oppii ruoanvalmistuksen hyödyllisiä taitoja” ” oppii tärkeitä taitoja omaan kotiin”

4 Kahden tunnin valinta kahdeksannella luokalla
Rutiinia ruoanvalmistukseen Kalenterivuoden juhlat Perhejuhlat Suomalainen keittiö Eurooppalaiset keittiöt

5 Lapin herkkuja suomalaisesta keittiöstä

6 Tunnetko kalenterivuoden juhlia?
….entä perhejuhlia……. ….jos kiinnostut näistä aiheista, tehdään niitä enemmän….

7 Jatkuu 9:llä luokalla…….
Tuttuja ja tuntemattomia ruoka-aineita monipuolisesti valmistettuna ja tarjoiltuna Ruokaohjeiden muuntelu Helppoa ja edullista kotiruokaa Vastuulliseksi aikuiseksi Aasia, Afrikka, Amerikka Vieraana juhlassa -

8 Kotitalouden yhden tunnin valinnat kahdeksannelle ja yhdeksännelle luokalle

9 Kotitalouden leivontataitoja syventävät opinnot (1 tunti) 8:lle luokalle
Vahvan perusosaamisen kautta, opitaan uusia sovelluksia eri käyttötarkoituksiin. Taitojen harjaannuttua keskiössä on muotoilu, koristelu ja suunnittelu.

10 Opetellaan… Voit itse vaikuttaa siihen mitä leivotaan! - sämpylät ja pullat - patongit - hiivaleivät ja rieskat - piirakat, kakut ja tortut - pikkuleivät Arviointi: Valinnaisaineen taito- ja taideaineena kotitalous arvioidaan osana kaikille yhteisiä kotitalouden opintoja. Ei erillistä arviointia väli- tai lukuvuositodistukseen. Voit koota itsellesi sähköisen reseptikansion tai kiinnostaako sinua kirjoittaa leivontablogia Valitse, jos tykkäät leipoa tai haluat oppia lisää leipomisesta!

11 Ruoanvalmistuksen ja leivonnan tehokurssi 1 tunti yhdeksännelle luokalle
Arviointi: Kohdistuu oppimiseen ja työskentelyyn luova ja yritteliäs asenne. Halutessasi voit koota sähköisen reseptikansion omaan kotiin n

12 Ruoanvalmistusmenetelmät
Sähköinen reseptikansio omaan kotiin! Ruoanvalmistusmenetelmät …keittäminen ….paistaminen pannulla tai uunissa laatikkoruokia kastikkeita pataruokia keittoja jälkiruokia Leivonnaisia! Mieti, Hyvä valinta tulevaisuuteen! Voit vaikuttaa sisältöön, suunnitellaan yhdessä

13 Tervetuloa kotitalouteen!

14 Kahdeksannella luokalla voi valita 1 tunnin Hygieniapassikurssin yhdeksännelle luokalle
Arviointi: opiskelutehtävien suorittaminen, hyväksytysti suoritettu hygieniapassitesti tai kurssikoe

15 TAVOITTEET Opiskelu kurssilla antaa valmiudet suorittaa hygieniaosaamistestin (hygieniapassi) Helpottaa nuorten sijoittumista kesätöihin Jos valitset jatko-opinnoissa ammattialan, jossa vaaditaan hygieniapassi, suoritettu todistus hygieniaosaamisesta luetaan korvaavaksi opiskeluksi.

16 TERVETULOA! Toteutus teoriaopetusta
harjoituksia sähköisissä oppimisympäristöissä tehtäviä mahdollisuuksien mukaan yritysvierailuja elintarvikealan yrityksiin ja keittiöihin / ruokakauppoihin TERVETULOA!


Lataa ppt "KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google