Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hygieniaosaaminen Terhi Kinnunen 2014. Elintarvikehygienia  = toimet, joilla varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuus ja puhtaus pellolta pöytään 

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hygieniaosaaminen Terhi Kinnunen 2014. Elintarvikehygienia  = toimet, joilla varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuus ja puhtaus pellolta pöytään "— Esityksen transkriptio:

1 Hygieniaosaaminen Terhi Kinnunen 2014

2 Elintarvikehygienia  = toimet, joilla varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuus ja puhtaus pellolta pöytään  Henkilökohtainen hygienia  Elintarvikkeiden hygienia  Työtilojen hygienia

3 Elintarviketurvallisuusvirasto = Evira  Hallinnoi hygieniaosaamistestejä  Testin hyväksytysti suorittanut saa hygieniapassin ja –todistuksen  Jos olet yli 3 kk työsuhteessa työssä, jossa käsittelet pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita, tarvitset hygieniapassin.  Passi on voimassa toistaiseksi

4 Miksi elintarvikehygienian tiedot ovat erityisen tärkeitä lähihoitajalle?

5 Ruokamyrkytysten määrä on lisääntynyt – miksi?

6 1.Joukkoruokailussa syödään iso osa aterioista 2.Matkailu on lisääntynyt 3.Elintarvikkeiden kuljetusmatkojen pidentyminen 4.Elintarvikkeiden säilytysaikojen pidentyminen 5.Myynnissä paljon esikäsiteltyjä tuotteita: lihaa, kalaa, kasviksia 6.Säilöntäaineiden, suolan, sokerin määriä pyritään vähentämään 7.Elintarviketyössä on paljon kouluttamatonta väkeä 8.Työpaikoilla on kova työtahti 9.Pyrkimys taloudellisuuteen Ruokamyrkytysten määrä on lisääntynyt. Syitä:

7 Ruokamyrkytysten tavallisimmat syyt

8 1.Ruokien liian hidas jäähdytys 2.Liian lämmin säilytyspaikka 3.Liian pitkä säilytysaika 4.Liian pitkä tarjoiluaika 5.Ruoan riittämätön kuumennus 6.Saastunut raaka-aine 7.Työntekijän huono hygienia Ruokamyrkytysten tavallisimmat syyt

9  on tarkoitettu elintarvikehuoneistoissa (meijeri, teurastamo, einestehdas, sairaalan keittiö, kahvio, elintarvikemyymälä) noudatettaviksi  sovella niitä kotioloihin terveellä järjellä  ”ylihygienia” ei ole tarpeen kotioloissa Hygieniaosaamisen ohjeet


Lataa ppt "Hygieniaosaaminen Terhi Kinnunen 2014. Elintarvikehygienia  = toimet, joilla varmistetaan elintarvikkeiden turvallisuus ja puhtaus pellolta pöytään "

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google