Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomi 2A 2. tunti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomi 2A 2. tunti."— Esityksen transkriptio:

1 Suomi 2A 2. tunti

2 kpt ratikka Menetkö sinä kotiin _______ratikalla______ vai bussilla? Helsingin ___________________________ ovat vihreä-keltaiset. Mikä on ___________________________ oikea nimi? – Se on raitiovaunu. Minä seison pysäkillä ja odotan ____________________________ numero 2. (odottaa + P) Kun oikea ratikka tulee, minä nousen _________________________ ja maksan matkalipun. silta Käänny ensin vasemmalle ja aja sitten ________________________ (onto he bridge). Tällä isolla ________________________ menee juna. Mikä on tämän pitkän ________________________ nimi? On niin sumuista, että minä en näe ________________________.

3 kpt aurinko Minä rakastan ________________________ ja kesää! Kesällä istun rannalla _____________________________ (in the sun) ja syön jäätelöä. Ei ole hyvä katsoa ____________________________ (into the sun). Pidätkö sinä _________________________? märkä Pedro ja Hanna eivät halua nukkua _____________________ teltassa. Siksi he menevät hotelliin. Tänään sataa. Minun kengät ovat ihan __________________________. Sateen jälkeen menimme kävelylle ________________________metsään. __________________ metsässä oli kaunista, kun aurinko paistoi ja vesipisarat kimmelsivät.

4 Kpt correct solutions ratikka Menetkö sinä kotiin _______ratikalla______ vai bussilla? Helsingin ____ratikat______ ovat vihreä-keltaiset. Mikä on ____ratikan___ oikea nimi? – Se on raitiovaunu. Minä seison pysäkillä ja odotan ___ratikkaa_____ numero 2. (odottaa + P) Kun oikea ratikka tulee, minä nousen ___ratikkaan___ ja maksan matkalipun. silta Käänny ensin vasemmalle ja aja sitten ____sillalle___ (onto he bridge). Tällä isolla ___sillalla___ menee juna. Mikä on tämän pitkän ___sillan____ nimi? On niin sumuista, että minä en näe ___siltaa___.

5 Kpt correct solutions aurinko Minä rakastan ____aurinkoa____ ja kesää! Kesällä istun rannalla ___auringossa___ (in the sun) ja syön jäätelöä. Ei ole hyvä katsoa ____aurinkoon___ (into the sun). Pidätkö sinä ___auringosta____? märkä Pedro ja Hanna eivät halua nukkua ___märässä____ teltassa. Siksi he menevät hotelliin. Tänään sataa. Minun kengät ovat ihan ___märät____. Sateen jälkeen menimme kävelylle (for a walk) ___märkään___metsään (forest). __Märässä__ metsässä oli (was) kaunista, kun aurinko paistoi (shone) ja vesipisarat kimmelsivät (water drops glittered).

6 Kappale 8: Onnea uuteen kotiin
Kappale 8: Onnea uuteen kotiin! Kuuntele teksti internetissä ja kirjoita puuttuvat sanat. Listen and fill in the missing words. Tänään on lauantai, 3. syyskuuta. Illalla on Hannan ja Pedron tupaantulijaiset heidän _______________________ _________________________. Ystävät tulevat kylään kello 19. Päivällä Pedro ja Hanna _____________________________ ja sitten Pedro käy kaupassa. _______________________ Hanna tekee pastasalaattia ja lihapullia. Pedro ______________________ sitruunakakkua. Vieraat saapuvat vähän _____ seitsemältä. Ensin Hanna ja Pedro näyttävät uutta kotia ______________. Ystävät sanovat, että heistä asunto on _____________________________ ja mukava. Hanna ja Pedro saavat monta ___________________________: viinilaseja, kuohuviiniä, suklaata ja kukkia. Olga ja Veijo tuovat ruisleipää ja suolaa, __________________________ ne tuovat onnea uuteen kotiin. Alexin lahja on _________________________: hän antaa vessaharjan!

7 Sitten kaikki syövät lihapullia, salaattia ja ___________________________. He juovat olutta ja limua. Ruoka on ________________________ hyvää. Vieraat pitävät myös Pedron sitruunakakusta. Se on ___________________________, mutta myös hapanta. Hannan kaveri Janita haluaa reseptin. Ruoan jälkeen kaikki ______________________________ ja kuuntelevat musiikkia. Vieraat kysyvät, millainen Hannan ja Pedron lomamatka oli, ja Hanna _________________________ heille valokuvat Ahvenanmaalta. Kello 23 Hannan _________________________________________ lähtevät keskustaan. He haluavat diskoon. Muut vieraat ____________________ ____________________ vielä. Pedro ottaa kitaran kaapista ja _________________________ soittaa. Pian kaikki tanssivat ja laulavat. Juhlat jatkuvat myöhään ______________________.

8 Mitä sinä syöt aamulla yleensä?
Juotko aamulla kahvia? Mitä haluat syödä tänään lounaalla? Mitä sinä juot ruoan kanssa yleensä? Syötkö lihaa? Entä kalaa? Teetkö usein ruokaa? Mitä sinun jääkaapissa on nyt? Käytkö tänään kaupassa? Jos käyt, mitä ostat? Mitä ruokaa sinä tarjoat, jos sinulla on juhlat, esimerkiksi syntymäpäivä? Käytkö baarissa? Jos käyt, mitä juot? Juotko yleensä puna- vai valkoviiniä? Syötkö paljon karkkia tai suklaata?


Lataa ppt "Suomi 2A 2. tunti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google