Egyptin arkielämää.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KUrpitsatalo Kurpitsatalon on muistitietojen mukaan rakentanut Leppänen pojalleen v Silloin hän rakensi taloon alakerran, jossa on keittiö, kaksi.
Advertisements

Luku Antiikin Kreikan maanviljelijät ja kauppiaat, s. 52–58
Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.
Seniori Turussa – miten haluat asua Kommenttipuheenvuoro Pekka Paatero  Motto: Pekka P. 72v. Vanhana turkulaisena haluan asua kotona maksoi mitä maksoi.
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
Pilkku Kotilainen, Liedes, Luttinen, Meriläinen.  Pääsääntönä on, että virkkeen lauseet erotetaan toisistaan yleensä pilkulla.  Päälause erotetaan sivulauseesta.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Suomi 2B Häät Millaiset ovat traditionaaliset häät sinun kotimaassa/kulttuurissa? Milloin häitä juhlitaan? Ovatko häät kirkossa vai maistraatissa.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 2/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Kiinalainen keittiö.
Egyptin kirjoitustaito, käsityöt ja taideteokset.
Iso keltainen talo on yksi Utön vanhimmista luotsitiloista. Niitä on yhteensä neljä.
PYRAMIDIT. HAUTAMONUMENTTI PYRAMIDEJA RAKENNETTIIN HAUDOIKSI FAARAOILLE. FAARAOT MUUMIOITIIN ENSIKSI JA SITTEN NE LAITETTIIN HAUTAAN. FAARAOIDEN USKOTTIIN.
Kissa Onni Salminen.
Kuvaruutuvideot Tommi Saksa, 2008, HAMK.
Hyvää elämää maaseudulla
“Vesi - ennen, nyt ja tulevaisuudessa” Tapio S
Tuotteen dokumentointi
Koko kurssia koskeva seurantatehtävä
Hindulaisuuden synty ja oppi
Taitavat Roomalaiset rakentajat
Maalta kaupunkiin s
Korkeakulttuurit ja Egypti
OIVA - ohjauksen interventioilla vaikuttavuutta läpäisyn tehostamiseen
Ydinviestit Ihmiset pärjäävät paremmin arjessa, kun heillä on riittävät voimavarat toimia ja ottaa vastuuta elämästään. Ammattihenkilöt tarvitsevat mahdollisuuden.
Aurinkokunta.
Imurasiakäynnistysletkun kahvan asennus
Pyramidit Lähteet:Slackman, Michael: In the Shadow of a Long Past, Patiently Awaiting the Future The New York times SLAVES DIDN'T BUILD PYRAMIDS:
Ruokatrendit.
Mikromuovi.
Intian uskonto hindulaisuus
Suomi 1B Torstai 18. elokuuta 2016 Helsingin juhlaviikot
Petteri Manninen Tyylit Testi Petteri Manninen
Etelä-Suomi.
ILMAKEHÄ.
Internethuijaukset Opinnäytetyö © Hans Lindström 2007.
Neekeriorjuus Tehnyt: Miro Ja Nelli.
Suomi 2A
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Kenguru-kilpailu.
1. Algoritmi.
Innovatiiviset rakennusmateriaalit
Kosmetiikan kemiaa Aino ja Miia 9F
Nuoren kohtaaminen ja tukeminen siirtymävaiheissa
Piirtäminen harrastuksena
Lämmön johtuminen ja eristäminen
Keskiajan feodaaliyhteiskunta
Title Layout Subtitle.
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT
Mikä tai mitä on Youtube?
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Avoin rajapinta Espoon kaupungin internet-sivuille
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Auktoriteettirakenne
Olet todella väsynyt ja turhautunut……
haahuilusta opintosuoritukseksi
perusteet Peruskiinteistö 3D-kiinteistö
III KE SKIAJAN EUROOPPA
Luku Antiikin Kreikan maanviljelijät ja kauppiaat, s. 52–58
Kaveritaidot.
Tapahtuman otsikko Tapahtuman päivämäärä Tapahtuman kellonaika
Innovatiiviset rakennusmateriaalit
Lämpö ja infrapunasäteily
Näkökulmia kuvien ja tehtävien avaukseen: jokilaaksot
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Harjoitus 1, tehtävä 4c) 0, 2,3, 1, 4, 5, 6, 7 ack 1 ack1 ack1 ack4 ….. ack 8 ack 9 ack10 8 ja 9 koska ikkunaan mahtuu 10, 11, ... Koska ikkunaan.
Moninainen kulttuurialan kolmas sektori
Esityksen transkriptio:

Egyptin arkielämää

Asuminen Kaupungit suurentuivat yleensä tietämättä ja joskus oli vaikea muuttaa eri paikkaan koska uusi kaupunki saattoi olla monen kilometrin päässä. Kaupunkien kehittely oli harvinaista. Egyptiläiset tekivät talonsa savitiilestä, kaisloista ja puusta. Sen takia niitä ei ole jäänyt tähän aikaan niin paljon. Siltä ajalta on jäänyt kuitenkin paljon kuvia ja tekstiä joista saatiin paljon tietoa asumuksista.

Kodit Kodeissa oli 1-3 kerrosta. Normaalilla ihmisellä oli vain yksi makuuhuone, varakkailla ihmisillä saattoi olla monta makuuhuonetta. Joissain taloissa oli kellareita. Kodeissa ikkunat peitettiin matoilla. Ikkunat olivat pieniä ja ne olivat talon yläosassa. Päivisin ikkunat pidettiin kiinni että oltiin suojassa auringolta ja pölyltä. Egyptiläiset yrittivät estää monella eri tapaa käärmeiden, hyönteisten ja rottien pääsyn sisälle.

Arki Egyptiläiset peseytyivät takapihan koristellussa altaassa tai kylpyhuoneissa. Suihku oli jossain kodeissa kivilaatta ja sen päällä ihminen kaatoi päälleen vettä. Vessa oli hiekalla täytetty astia. Tarpeet hoidettiin siellä. Yleensä syötiin matolla tai pienen pöydän ja pienten tuolien ääressä.

Yhteiskuntapyramidi Egyptissä ihmisillä oli eri arvot eli he tekivät erilaisia asioita jotkut olivat Faaraoiden orjia, jotkut viljelivät maata ja niin edespäin. Ylempänä on Faaraot, Faaraot ovat Egyptin hallitsijoita. Toiseksi ylimpänä on Faaraoiden vartijat, vartijat suojelivat Faaraoita. Seuraavaksi on maalaajat ja hieroglyfien kirjoittajat, maalaajat maalaavat tapahtumia. Seuraavaksi on patsaiden veistäjät ja ruukkujen tekijät. Sitten on maanviljelijät, maanviljelijät viljelevät maata. Yhteiskuntapyramidissa alimpana on työmiehet ja orjat.