Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Taitavat Roomalaiset rakentajat

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Taitavat Roomalaiset rakentajat"— Esityksen transkriptio:

1 Taitavat Roomalaiset rakentajat
Antiikin Rooma

2 Roomalaisten Akveduktit
Kuuluisimpia akvedukteista ovat roomalaisten tekemät. Niiden rakentaminen osoitti suurta insinööritaitoa ja niitä pidettiin keisarikunnan osoituksena. Vuoriston jäätiköiden sulamista vesien virtaus pääkaupunkiin varmistettiin satojen kilometrien kivisiltojen päälle ja joskus niissä oli useita kerroksia. Niiden osana oli myös tunneleita ja kallioleikkauksia.

3 Roomalaisten tiet Roomalainen tie eli via (la.) oli Rooman valtakunnan kasvun keskeisiä tekijöitä. Se mahdollisti armeijoiden nopeat liikkeet ympäri valtakuntaa. Suurimmillaan Rooman valtakunnan tieverkko oli kilometriä pitkä. Joitakin teistä on käytetty vuosituhansien ajan. Teiden ensisijainen tarkoitus oli mahdollistaa tavaroiden helppo liikuteltavuus paikasta toiseen. Sanonnan mukaan "kaikki tiet johtavat Roomaan". Tämä juontuu siitä, että roomalainen tieverkko oli suunniteltu vaikeuttamaan vastarintaa imperiumia vastaan. Useimmat tiet oli nimetty ne rakennuttaneen Kensorin mukaan. Vanhat tiet saattoivat olla nimettyjä myös niiden määränpään tai kulkualueen mukaan. Tie nimettiin uudelleen, jos Kensori teetti siihen mittavia parannuksia, kuten päällystämistä.

4 INSULA Insula tai roomalainen vuokrakasarmi oli Rooman valtakunnan kaupunkien keski- ja alemman luokan asukkaiden plebeijien asuintalo. Vuokratalojen saarta tarkoittava nimitys johtui katujen ympäröimien talojen ulkonäöstä lintujen perspektiivistä katsottuna. Insulat olivat heikosti suunniteltu ja mahdollisimman halvalla rakennettuja. Talot saattoi toisinaan sortua ja tulipalot niitä jatkuvasti.

5 Domus Domus oli Rooman valtakunnan rikkaan yläluokka, patriisien suosima kaupunkitalo. Domukset oli suuria ja ylellisiä yksi tai kaksikerroksisia rakennuksia yhden tai useamman sisäpihan ympärille. Tyyli on periytynyt etruskeilta. Toinen valtakunta kaupungeissa yleinen asuintalotyyppi oli insula, ala-ja keskiluokan pledeijien asuttama vuokrakasarmi.

6 KUVIa

7 Lähteet Ritari 5 Bruni Kokkonen, Komulainen, Lassi, Sainioi
Google kuvahaku Wikipedia

8 Tekijät Emil ja Daniil


Lataa ppt "Taitavat Roomalaiset rakentajat"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google