Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää."— Esityksen transkriptio:

1 Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.
Mars

2 Mars Mars on neljäs planeetta auringosta. Se on saanut nimensä roomalaisen sodanjumalan mukaan. Mars on kooltaan pienempi kuin maa.

3 Elinkelpoisuus Ihminen ei voisi elää Marsissa, vaikka siellä onkin vettä kahdessa eri muodossa eli höyrynä ja jäänä. Siellä on myös hyvin ohut kaasukehä eli ilmakehä. Siinä on suurin osa hiilidioksidia ja loput typpeä. Marsissa on myös hyvin pieni painovoima sekä kylmää. Marssissa oli kerran laajoja meriä, koska tulivuorten kaasuista oli syntynyt paksu ilmakehä. Nykyään Mars muistuttaa kuitenkin maamme aavikoita. Marsin korkein tulivuori on Olympus mons ja levein Alba betera.

4 Lisää Marsin ympäristöstä ja sen tutkimisesta
Marssissa on kraattereita, kuivuneita joen uomia, syviä laaksoja, hiekkadyynejä ja pilviä. Marssia on tutkittu monilla miehittämättömillä luotaimilla. Sinne on myös suunniteltu miehitettyä lentoa, mutta se ei ole mahdollista pitkän matkan takia vuoteen Mars on ollut lähimpänä Maata 27. elokuuta Silloin etäisyys oli km.

5 Lisää kuvia miehittämättömistä Marsiin lähetetyistä luotaimista

6 Marssin kaksi kuuta Deimos on Marsin kuu. Se on hyvin pieni. Se on halkaisijaltaan 12,6 km. Nimi deimos tarkoittaa kauhua. Phobos on Marsin toinen kuu. Se kiertää Marsia alle 6000 km korkeudessa. Minkään muun aurinkokuntamme planeetan kuun ei tiedetä kiertävän planeettaa lähempänä. Phobos on halkaisijaltaan 22,2 km leveä. Sen nimi tarkoittaa pelkoa.

7 Marssin kuitten kiertoradat tarkemmin

8 Lähteet Wikipedia


Lataa ppt "Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google