Työaika ja vapaat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TUKEA TYÖNANTAJUUTEEN Työehtosopimus ja palvelut työnantajille
Advertisements

1 Autoliikkeen aula Jussi Seppälä asentaja
Työaikalain soveltaminen, ylityö ja sen korvaaminen
Työaika, kustannukset Raimo Söder, Teme Tekijä
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info
Monenlaisia työkuvia Työajat hankalat a.  Päivittäinen työaika pääosin klo ja klo  Myös lauantait työpäiviä, 6-päiväinen viikko  Pitkä.
Työssäoppimisen ohjausjärjestelmä Pemolla
Vuosilomalain Muutokset 2013
Työaikapankki Infotilaisuus
Perhepäivähoitajia koskeva neuvottelutulos
PÄIVÄKODIN HENKILÖSTÖN TYÖAIKA Laadittu
Uuden työehtosopimuksen keskeinen sisältö Otaniemi
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Työaika Työajaksi luetaan työhön käytetty aika sekä aika, jonka työntekijä on velvollinen olemaan työpaikalla työnantajan käytettävissä.
Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
Miten menetellä ongelmatilanteissa
KVTES luku IV vuosilomalaista johtuvat muutokset 2013
FACILITATING FAMILY LEARNING ON WORK & LIFE BALANCE Project No: LLP LT-GRUNDTVIG-GMP Joustavien työaikajärjestelyjen keinoja ja mahdollisuuksia.
Itellan ylemmät toimihenkilöt ry VIESTINVÄLITYS- JA LOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUS Ja INFORMAATIOLOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN.
1 Tontinomistajan tehtävien ottaminen kunnalle Perusteet kunnossapidon osalta 8 § Oikeus 8 § 1 mom. Velvollisuus 8 § 2 mom. Kohtuuttomuus 19a § Perusteet.
TYÖSOPIMUS.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Lyhytkierto tam 37.
Maalaiskunta Tikkakoski Pph Maalaiskunta Palokan vuorohoito Maalaiskunta Ritoniityn Päiväkoti Ilta+la Jyväskylä Tapiolan Päiväkoti Jyväskylä Kultalakin.
MIKSI TYÖVUOROJEN LAATIMINEN ON HAASTAVA TEHTÄVÄ?
Vuorohoitojärjestelyt Jyväskylän kaupungissa
Omavalvontasuunnitelma
Verotuksen perusteet – Matkat
Virkavapaudet Yhteysopekoulutus Kirsi Contursi plm.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Työaikalaki (1996) Säännöllinen työaika 8 t/vrk 40 t/vk
Lakitieto TYÖTYÖSUOJELU. VÄHIMMÄISVAATIMUKSET Työsopimuslait kertovat minimivaateet, joita missään ei saa alittaa. Työsopimuslait kertovat minimivaateet,
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
VALTION VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS 2014 – 2017; KESKEISIÄ MUUTOKSIA Vero- ja tullivirkamiesliiton luottamusmiespäivät Jarmo Huotari VTML.
TYÖAJANSEURANTA JA TYÖAIKAPANKKI. Jaksotyöajan seuranta on Titaniassa, joten töihin tulo ja sieltä lähtö tapahtuu työvuorosuunnitelman mukaan Timecon.
Vakituiseen työhön voidaan ottaa henkilö, joka on täyttänyt 15 vuotta ja joka on suorittanut oppivelvollisuutensa. Oppivelvollisuus tulee yleensä suoritetuksi.
Pysy hyvässä työvireessä TOUKOKUU. ISTOCK Jätteenkuljettajat tuntevat väsymystä työpäivän aikana Näin jäteautonkuljettajat vastasivat kyselyssä ”Improving.
TYÖAJOISTA TU:N TYÖMARKKINATUTKIMUSTEN VALOSSA tutkija Petri Palmu TYÖAIKASEMINAARI
Produktio - ideointi käsikirjoitus - aikataulu 2016.
OAJ:n Kuopion paikallisyhdistyksen syyskokous
Työntekijän palkkaaminen
Pysy hyvässä työvireessä
LIITTOJEN NEUVOTTELUKIERROKSELLE 2017
KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄKERHO
TET =Työelämään tutustuminen
Poissaolot.
12§ Vuosityöajan lyhentäminen
Tilapäiset poissaolot
aikasanat sitten ago kuluttua / päästä after mennessä by
Arvio maan hallituksen 8. 9
Nuoret ja työlainsäädäntö
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
TET =Työelämään tutustuminen
Liikunta- ja nuorisopalvelut
TYÖAIKA.
Työaika.
TYÖAIKA-ASIOITA Työaikalain pääsisältö. TES:ssa voi olla huomattavia poikkeuksia. (Soveltamisalarajaus ks. TAL 2 §)
Valtion virka- ja työehtosopimus neuvottelutulos
Verotuksen perusteet – Matkat
VUOSILOMA.
Verotuksen perusteet – Matkat
10 HYVÄKSI KOETTUA KEINOA LOPPUUN PALAMISEN EDISTÄMISEKSI
Työaika.
Työaika.
Vuosiloman pituuden määräytyminen ja loman antaminen
Ajankohtaisia työsuojeluasioita palvelualoilla
Miten luon valtuuden uudistuneessa Valtuudet- käyttöliittymässä?
Esityksen transkriptio:

Työaika ja vapaat

Työaika Säännöllinen työaika on enintään 112,5 tuntia kolmessa viikossa. Työntekijä on osa-aikatyöntekijä, jos hänen työaikansa on vähemmän kuin keskimäärin 112,5 tuntia kolmessa viikossa. Työvuoron tulee olla vähintään neljä tuntia pitkä ja enintään 10 tuntia. Työntekijän pyynnöstä tai suostumuksella aikaa voidaan lyhentää tai pidentää. Vuorokautinen työaika saa olla kuitenkin enintään 16 tuntia. Työvuorojen välinen lepoaika on vähintään 8 tuntia. Peräkkäisinä päivinä teetettyjen vähintään 10 tunnin työvuorojen väliin on jätettävä vähintään 10 tunnin lepoaika. Työvuoron pituuden ollessa yli 4 tuntia annetaan työntekijälle vähintään yksi kahvitauko. Jos päivittäinen yhdenjaksoinen työaika ylittää kuusi tuntia, työntekijälle on annettava kahvitauon lisäksi puolen tunnin mittainen lepoaika tai ruokailu. Työssäoloviikko alkaa maanantaina klo 00.00 ja päättyy sunnuntaina klo 24.00. Työvuorolista on laadittava etukäteen niin, että se asetetaan työntekijöiden nähtäville ilmoitustaululle tai muuhun vastaavaan paikkaan vähintään viikkoa ennen kolmiviikkoisjakson alkamista, ellei työpaikkakohtaisesti toisin sovita. Työvuorolistassa on oltava työnalkamis- ja päättymisajankohdat sekä vapaapäivät. Työvuorolistaa ei saa muuttaa ilman työntekijän tai työnantajan suostumusta. Työvuorolista pitää kirjoittaa muulla kuin lyijykynällä.

Vapaat Työvuorolistasta löytyy merkinnät X, V ja JP, jotka tarkoittavat lisävapaapäivää, viikkolepopäivää ja juhlapyhäpäivää. Lisävapaapäivä X voidaan antaa joko ansaintaviikon aikana tai muuhun vapaaseen yhdistäen saman kolmiviikkoisjakson aikana. Viikkolepopäivä V on annettava jokaisella täydellä työssäoloviikolla. JP-vapaaseen on oikeus työntekijällä, joka on työskennellyt vähintään yhden kokonaisen työvuoron kyseessä olevan juhla- tai pyhäpäivän sisältävällä viikolla. Jouluna ja vappuna ei ole pakko mennä töihin, sillä ne järjestetään vapaiksi, mutta halutessaan työntekijä voi pyytää ne työpäiviksi.