Unettomuus Inka ja Milga.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ylipaino on yksi keskeisimmistä terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Selvitä suomalaisten ylipainon syntyyn vaikuttavia tekijöitä sekä.
Advertisements

Unen määrä ja laatu Tuomas Saarela 3D.
Univaje.
UNI ja PARKINSONIN TAUTI
Uni ja vuorotyö Samira,Krista ja Sumaya
Voimavaroja arkeen, vuorokausirytmi osana hyvinvointia
Stressi Stressi on elimistöön kohdistuvaa fyysistä tai psyykkistä, ympäristöstä tulevaa tai sisäsyntyistä kuormitusta.
Liikunnan puute Runsas suolan käyttö Runsas alkoholin käyttö Stressi
Vireystilan säätely Ulkoiset tekijät Biologiset tekijät
Maahanmuuttaja mielenterveyspalveluissa
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet eli tule-sairaudet
S. 152 – I7e8NrYHE Uni s. 152 – I7e8NrYHE.
Kävelyn ja pyöräilyn terveyshyödyt Päivittäisten liikkumistarpeiden, kuten työmatkojen, suorittaminen pyörällä tai kävellen tuottavat huomattavia etuja.
Vaikuttavat suuresti väestön terveyteen s
Hyvinvointia työstä.
Univaikeudet.
YLIOPISTOJEN 26. TYÖSUOJELUPÄIVÄT Päihteet puheeksi ja
Lukion vanhempainilta
Mielenterveyden häiriöt
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Käsitteet Terveysliikunta = liikkuminen, jolla on myönteisiä vaikutuksia terveyteen - Suositus: 5 päivänä viikossa 30 min liikuntaa kohtuullisella teholla.
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Diabetes.
Masennus eli Depressio.
UNIHÄIRIÖISTÄ Veikko Karskela Riittääkö uni? Kolmannes suomalaisista kokee nukkuvansa riittämättömästi. Yöuni on lyhentynyt puolitoista tuntia.
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Osteoporoosi.  Osteoporoosi, joka tunnetaan yleisemmin nimellä luukato, on sairaus jossa luun tiheys ja rakenne on heikentynyt ja se saa luun murtumaan.
Mielenterveyden Häiriöt. Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai.
UNI Unen rakenne 1. Vaihe >kevyt, lähes hereillä, 2. vaihe uni syvenee, 3-4. hidasaaltouni, syvä uni, josta siirtymä 2. vaiheen kautta REM-uneen, jossa.
Hurtig TE1 Uni ja lepo. Tehtävä Tee vihkoosi mind-map aiheesta: Unen terveysvaikutukset.
Pysy hyvässä työvireessä TOUKOKUU. ISTOCK Jätteenkuljettajat tuntevat väsymystä työpäivän aikana Näin jäteautonkuljettajat vastasivat kyselyssä ”Improving.
Ahdistuneisuushäiriöt vanhuusiässä Karjalatalo Avauspuheenvuoro Geriatrian ja psykiatrian el Eeva Hölttä.
( TE3 NÄKÖKULMIA TERVEYTEEN Hurtig
UNIHÄIRIÖT. Yleistä Kun uneen liittyvät vaikeudet kestävät viikkoja tai kuukausia, voidaan puhua unihäiriöistä Syynä voi olla esim. huolet, ahdistus ja.
Henkisen hyvinvoinnin häiriöt 1,5 % väestöstä sairastuu vuosittain 20% suomalaisista sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Sukupuolierot melko suuret.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Uni –lääkkeistä parhain Hurtig LEVON VIIKKORAPORTTI Oliko unen määrä sopiva koko viikon? Olitko jossain vaiheessa viikkoa väsynyt? Voisitko.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Mielenterveyden häiriöt
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Pysy hyvässä työvireessä
Mielenterveyden häiriöt
TE1 Uni ja lepo Hurtig
Kohonnut verenpaine.
Tuki-ja liikuntaelinten sairaudet
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Uni, lepo ja rentoutuminen
VIREYSTILA.
kysymyksiä Mikä on diabetes?
UNI JA LEPO.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
1.1 Motivaatio, tunteet ja tiedonkäsittely vaikuttavat toimintaan
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
16 Persoonallisuushäiriöissä piirteet ilmenevät äärimmäisissä muodossa
8 Riippuvuus.
Tuki-ja liikuntaelinsairaudet
Opintopsykologi Katja Hietanen
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
Opintopsykologi Katja Hietanen
Esityksen transkriptio:

Unettomuus Inka ja Milga

Unettomuus tarkoittaa sitä että ei kykene nukkumaan tarpeeksi Se voi ilmetä vaikeutena nukahtaa iltaisin, vaikeutena pysyä unessa tai liian aikaisena heräämisenä Yleensä ihminen nukahtaa jo noin 30 minuutissa ja on yön aikana valveilla vajaat puolituntia Unettomuudesta kärsiväksi voidaan todeta jos kärsii unen saamisesta tai unessa pysymisen vaikeudesta vähintään kolmena yönä viikon aikana

Yleisyys Unettomuus on hyvin tavallinen vaiva Vähintään joka kolmas aikuinen kärsii unettomuudesta vuoden aikana ja joka kymmenes on kärsinyt unettomuudesta yhtäjaksoisesti ainakin kuukauden ajan Unettomuuden on todettu olevan yleisempää naisilla ja iäkkäillä Unettomuus aiheuttaa väsymystä sekä altistaa masennukselle, ahdistushäiriöille ja alkoholin liikakäytölle

Altistavia tekijöitä Elämäntavat -unirytmi, liiallinen kofeiini tai alkoholi, vähäinen fyysinen aktiivisuus, epäsäännölliset työajat, kasvava ärsykkeiden määrä Pyykkiset sairaudet -masennus, ( huolet,murheet, tunnevaihtelut, kriisit) Fyysiset sairaudet -sairauden aiheuttama elämänmuutos, sairauden oireet, kipu Uniapnea ja levottomat jalat- oireryhtymä ovat yleisiä vaivoja unettomuuden taustalla Pitkäaikainen unilääkkeiden käyttö voi myös aiheuttaa unettomuutta

Unettomuus vaikuttaa myös elämään kokonaisvaltaisesti Unettomuus vaikuttaa myös elämään kokonaisvaltaisesti. Fyysisten sekä psyykkisten vaikutusten lisäksi unettomuus aiheuttaa monille sosiaalisia haittoja. Unettomuus vaikuttaa myös fyysiseen terveyteen. Unettomuudesta aiheutuvan univajeen on todettu altistavan diabetekselle, sepelvaltimotaudille, kohonneelle verenpaineelle, ylipainolle sekä sydän- ja verisuonisairauksille.