Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ylipaino on yksi keskeisimmistä terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Selvitä suomalaisten ylipainon syntyyn vaikuttavia tekijöitä sekä.
Advertisements

SIKAKIN KYLLÄSTYY YHTEEN RUOKAAN, ENTÄ SIE??
Unitutkimus.
JUOKSUA HARRASTAVAN RAVITSEMUS
Vegaani Elämäntapa, jossa vältetään kaikkia tuotteita, joissa on eläinperäisiä aineksia tai joiden tuottamisessa on loukattu eläinten oikeuksia elämään,
Ravintoaineet ja niiden merkitys ihmiselle
Ravinto ja lepo Daniela Lönnqvist Vivacore
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Liikunta ja ravinto Tuomas Sallinen.
Suomen Suunnistusliitto
DIABETEKSEN ITSEHOITO
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
Kouluruoka Esityksen ovat tuottaneet
Urheilevan nuoren ravitsemus
Ruokavalio-ohjeet odottavalle äidille, jolla verensokerit ovat koholla
Kaisa Lahti 2B & Ira Ekholm 3A
Suomalaiset ravintosuositukset
Ravitsemuskertomus Ravitsemuskertomukset ◦ Vuodesta 1995 alkaen ◦ Uusin vuodelta 2003 (5. järjestyksessä) ◦ Päätulokset Suomessa tehdyistä ravitsemuksen.
 Huipulle tähtäävän urheilijan tulee kiinnittää ruokavalioon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun ja lepoon -> Urheilija pysyy terveenä, jaksaa harjoitella,
TOSITIETOA Kannabis. Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli.
Tervetuloa Tekesin asiointipalveluun! Palvelussa annetut tiedot tallentuvat suoraan Tekesin tietokantaan, mikä vähentää virheiden mahdollisuutta ja nopeuttaa.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimapyramidi. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimapyramidi  Rasva ja sokeri  Maitovalmisteet  Liha-kala  Kasvikset  Viljavalmisteet.
Ravintoaineet Proteiinit Hiilihydraatit Rasvat Vitamiinit Kivennäisaineet Suositeltava määrä saadaan syömällä monipuolista ruokaa ! 12. Ravitsemus.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
OVERdrive ™.  OVERdrive auttaa maksimoimaan kestävyyden kovissa fyysisissä suorituksissa, koska se lisää energiantuotantoa ja nopeuttaa suorituksista.
Juomat aktiivisen elämäntavan tukena -opetuspaketti asiantuntijat Leena Valta ETyo ja Anna Ojala ETM.
Ihmisen ravinto.
13. Karboksyylihapot, esterit ja rasvat. Karboksyylihapot  Ovat heikkoja happoja  Heikko happo ja vahva happo, mitä tarkoitetaan?  Vahva happo luovuttaa.
3 Terveystottumusten tutkiminen. Tutkimusmenetelmien arviointi Validiteetti eli pätevyys – Onko mitattu sitä mitä pitikin – Voi tutkia vertaamalla menetelmää.
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini.
ERITYISRUOKAVALIOT. Yleisimmät erikoisruokavaliot  Keliakia  Laktoosi-intoleranssi  Diapetes  Vegetarismi ja sen alalajit.
YLLÄPITÄJÄ Miten pääsen alakuun? …ja siitä sitten etiäpäin
Eerik, Aku, Maiju ja Riina
Tuotelaatu ja -turvallisuus TARKASTELUSSA Erityisruokavalioihin sopivat tuotteet Erityisruokavalioilla (dieetti) tarkoitetaan ruokavaliota, joka on tarkoitettu.
RAVINTO Elmo & Leevi Syksy -16.
KALANKASVATUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
TE1 Terveyden perusteet
Ruokaympyrä Elintarvikkeiden suhteelliset määrät.
Konferenssien käsittely
Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Syöpää aiheuttavia elintapoja
Kemikaaleja kaikkialla
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti
Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse
Mitä Kiinassa syödään? 中国人吃什么.
25. Noste Tavoitteet ja sisällöt Tiheys Noste
TV-sarjat & nettisarjat
Syö aivosi virkeiksi™ -tyhykoulutus
Pääkaupunkiseutu Varhaiskasvatuksen asiakaskysely TULOSTEN YHTEENVETO
Helsingin ulkomaalaistaustainen väestö vuonna 2017
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
Syömishäiriöliitto - SYLI ry
Suoramyynnissä mahdollisuus
ARVONLISÄVERO Heli Kortesalmi.
Rekrytointitarpeiden ennakointi (ART)
Punaisen Ristin kotimaan apu
Ruokaoppia.
TIETOSUOJA-OHJEET JOUKKUEILLE JA JAOSTOILLE
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
Valtionveronalaiset tulot kunnan asukasluvun mukaan 2016
Tulorekisterin vaikutus palkanlaskentaan
Broilerit ja kanat.
Julkaisun otsikko Väyläviraston julkaisuja x/2019
Julkaisun otsikko Väyläviraston tutkimuksia x/2019 Tekijän nimi.
Video.
Palveluasuminen Suomen Kuurosokeat ry:n kuntoutumis- ja asumispalvelut tuottavat kuurosokeille ja kuuroille suunnattua asiakaslähtöistä palveluasumista.
ILMOITUS ERITYISRUOKAVALIOSTA YSAO SAKKY
Esityksen transkriptio:

Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse Kotivara Ruokaa ja välttämättömyystarvikkeita, kun kauppaan ei pääse

Kotivara turvaa ja antaa joustonvaraa arkeen Sähkökatko Vesihuollon häiriö Päivittäistavarahuollon tai kuljetuslogistiikan häiriö Luonnononnettomuus Suuronnettomuus Sairastuminen Tartuntatauti, epidemia Syy voi olla suuri tai pieni. Mikä muu voi estää kotitalouden tarvikkeiden saantia? 29.5.2018

Kotivara on osa omatoimista varautumista Koostuu tavanomaisista elintarvikkeista Vaihtelee sisällöltään ruokatottumusten mukaan Sisältää myös astioita veden varastoimiseen, henkilökohtaiset lääkkeet, hygieniatarvikkeet, joditabletit sekä radion ja taskulampun paristoineen. Käytetään ja täydennetään jatkuvasti! 29.5.2018

Kotivara kootaan tarpeiden ja tottumusten mukaan 29.5.2018

Kotivara-esimerkki Aikuisen viikon tarve: Lisäksi tarvitaan: Perunaa 0,5 kg Ohraa ja makaronia Öljyä ja rasvoja Sokeria, hunajaa UHT-maitoa 1 l Juomia ja vettä 16 l Lisäksi tarvitaan: Viljatuotteita ja pähkinöitä 1,5 kg Maitoa ja maitotuotteita 1,3 kg Vihanneksia ja juureksia Hedelmiä ja marjoja 1 kg Lihaa, kalaa ja kananmunaa Herkkuja 29.5.2018

Väestön kotivara Lähde: Arjen ja asumisen turvallisuus 29.5.2018

Katso myös SPEK tutkii sarjan julkaisut: www.spek.fi/julkaisut