Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tulorekisterin vaikutus palkanlaskentaan

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tulorekisterin vaikutus palkanlaskentaan"— Esityksen transkriptio:

1 Tulorekisterin vaikutus palkanlaskentaan
Tulorekisteri on uusi, monen eri viranomaisen yhteinen tietokanta, joka kokoaa yhteen ansio-, eläke- ja etuustiedot. Siitä hyötyvät viranomaisten lisäksi myös työnantajat ja kansalaiset. Tulorekisteri helpottaa palkkojen ilmoittamista eri viranomaisille. Työnantajan ei enää tarvitse ilmoittaa samaa palkkatietoa jokaiselle taholle erikseen lähtien työnantajat ilmoittavat maksamansa palkat sähköisesti yhteen paikkaan: tulorekisteriin. Palkanlaskennasta suoraan ilmoittaminen edellyttää valtuutusta ja varmenteen noutoa. Viljelijä voi tunnistautua pankkitunnuksilla tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun. Palkkatietoilmoitus annetaan 5. päivän kuluessa palkanmaksusta Lisäksi seuraavan kuukauden 5.päivään mennessä annetaan Työnantajan erillisilmoitus, jossa ilmoitetaan sosiaaliturvamaksutiedot.

2 Työntekijät, henkilö- ja yhteystiedot
Palkanlaskenta –Tulorekisterin vaatimuksia Työntekijän tiedot Työsuhteen kesto (pakollinen) Työsuhteen tyyppi (pakollinen) Työehtosopimus Ammattiluokka (pakollinen) Lisätieto 1 Lisätieto 2 Sosiaaliturvaa koskeva todistus * Ulkomaalainen työntekijä

3 Työntekijät, Laskentatiedot
Palkanlaskenta –Tulorekisterin vaatimuksia Työntekijän Laskentatiedot –pakollisia tietoja Uutta: Sairausvakuutus ja Tapaturmavakuutus sekä Tapaturmavakuutus (sop.) Tapaturmavakuutuksen voi lisätä kolmen pisteen -painikkeen kautta Muutoksia: Eläkevakuutus ja Työttömyysvakuutus –valintoja lisätty

4 Työntekijät, verokortti
Vuonna 2019 myönnettävän verokortin tiedot muuttuvat Tulonsaajalla vain yksi verokortti, mikä perustuu vuosiansion määrään, ei enää erikseen päätoimen ja sivutoimen verokorttia Laskennassa käytetään verokortin vuosiansiotulorajaa Palkansaaja näyttää verokortin työnantajalle, sitä ei tarvitse enää luovuttaa Samaa verokorttia voi käyttää yhtä aikaisesti Palkansaaja velvollinen seuraamaan vuosiansiokertymää => lisäprosentin käyttö LUE MINUT sekä luettelo uuden Taloushallinnon uudet ominaisuudet eri moduuleissa.

5 Työntekijät, verokortti
Ulkomaalainen työntekijä Työntekijällä on suomalainen henkilötunnus, eli hän on hakeutunut progressiiviseen verotukseen Hänen asuinvaltionsa muu kuin Suomi LUE MINUT sekä luettelo uuden Taloushallinnon uudet ominaisuudet eri moduuleissa.

6 Linkkejä Tulorekisteri: Varmenne: www.tulorekisteri.fi
Varmenne: Katso ohje varmenteen hakemisesta ja noutamisesta palkanlaskentaohjelmaan  Katso video, kuinka varmenne noudetaan ohjelmaan kanavat/tekninen-rajapinta LUE MINUT sekä luettelo uuden Taloushallinnon uudet ominaisuudet eri moduuleissa.

7 Palkanlaskenta ja Kassone
LUE MINUT sekä luettelo uuden Taloushallinnon uudet ominaisuudet eri moduuleissa.


Lataa ppt "Tulorekisterin vaikutus palkanlaskentaan"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google