Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Konferenssien käsittely

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Konferenssien käsittely"— Esityksen transkriptio:

1 Konferenssien käsittely
Konferenssien luokittelusta vakiintuneella nimellä luovutaan. Poikkeuksen muodostavat tapaukset, joissa konferenssin taso poikkeaa julkaisukanavana toimivan sarjan (esim. Lecture Notes in Computer Science) tai kustantajan (esim. IEEE tai ACM) tasoluokasta. Ainoastaan paneeli 2 ja paneeli 9 arvioivat vakiintuneella nimellä listattavia konferensseja Julkaisutiedonkeruuseen ei näillä näkymin tule muutosta A4-tyypin julkaisuista kerättäviin tietoihin Lisätietoa: Julkaisukanavia koskevat muutokset päivitetään Julkaisufoorumin tietokantaan vuoden 2017 alussa Konferenssien nimen korvaaminen ISSN-keskuksesta löytyvällä sarjan nimekkeellä ja julkaisukanavatyypin muutos Yllä kuvattuja poikkeustapauksia lukuun ottamatta konferenssien poistaminen, mikäli ei ole omaa julkaisusarjaa (määritetään julkaisukanavana toimivan kustantajan tai sarjan id, toimitetaan tiedoksi korkeakouluille) Jos konferenssin julkaisulla ei ole ISSN- tai ISBN-tunnusta, poistetaan käytöstä. Myöskään julkaisukanavana toimivaa kustantajaa tai sarjaa ei tällöin pystytä määrittämään. VIRRAssa päättelysääntöjä sovelletaan vuoden 2016 julkaisuista lähtien (ilmoitusvuosi=2016, julkaisuvuosi=2016 tai 2015) VIRTAan jo siirrettyjen vuoden 2016 julkaisujen osalta julkaisukanava- ja tasoluokkatieto tyhjennetään. Näille julkaisuille ajetaan kanavat ja tasoluokitukset uusien päättelysääntöjen mukaisesti yhtä aikaa vuoden 2017 alussa.

2 B-, D- ja E-tyyppien julkaisukanavat
Julkaisufoorumin tietokanta sisältää tällä hetkellä julkaisukanavaa, joista manuaalisesti ylläpidettäviä kirjakustantajaa ja vakiintuneella nimellä listattua konferenssia Ainoastaan ISSN-tunnusta voidaan jotakuinkin luotettavasti käyttää mekaaniseen duplikaattitunnistukseen Ehdotus: Julkaisufoorumin tietokantaan luodaan uusi taulu, jonne voidaan ISSN-portaalista viedä ammatillisten ja yleistajuisten lehtien tiedot sekä automaattisesti VIRRAsta kirjakustantajien ja konferenssien tietoja. Voidaan myös viedä Julkaisufoorumin listalta poistettuja vakiintuneita konferenssinimiä. Tiedot eivät näy Julkaisufoorumin julkaisukanavahaussa. Taulusta siirtyy REST-rajapinnan kautta tietoa korkeakoulujen järjestelmiin, JUULIin ja amk-julkaisusyöttöpalveluun. VIRTA siis etsii julkaisukanavan tietoja sekä Julkaisufoorumin listasta että tästä uudesta listasta. Julkaisufoorumi ei vastaa tietojen ylläpidosta. Jatkokehityshankkeena voidaan pohtia tiedonkeruuhenkilöille käyttöoikeuksia tämän tietokantataulun sisällön muokkaamiseksi JUFO-portaalin kautta (HAKA-tunnistautuminen).

3 Toteutus Julkaisukanavat lisätään tauluun automaattisesti VIRTAan ilmoitettujen tietojen perusteella: Jos julkaisulle on ilmoitettu ISSN, jota ei ennestään löydy tietokannasta, luodaan uusi tietue, jonka tyypiksi merkitään ”lehti/sarja”. Täydennetään nimeke ja ISSN-tunnukset ISSN-keskuksen datasta. Määritetään tyypiksi SCIENTIFIC, PROFESSIONAL tai GENERAL sen mukaan, onko julkaistu B, D ja/tai E tyypin julkaisuja. Jos julkaisulla on kustantajan nimi, jota ei ennestään löydy tietokannasta, luodaan uusi tietue, jonka tyypiksi merkitään ”kirjakustantaja”. Nimi-kenttään kopioidaan VIRTAan ilmoitettu kustantajan nimi ja ISBN-kenttään merkitään VIRTAan ilmoitetun ISBN-tunnuksen juuri. Määritetään tyypiksi SCIENTIFIC, PROFESSIONAL tai GENERAL sen mukaan, onko julkaistu B, D ja/tai E tyypin julkaisuja. Jos julkaisulle on ilmoitettu konferenssin vakiintunut nimi, jota ei ennestään löydy tietokannasta, luodaan uusi tietue, jonka tyypiksi merkitään ”konferenssi”. Nimi-kenttään kopioidaan VIRTAan ilmoitettu konferenssin vakiintunut nimi. Lisäksi voidaan tallentaa konferenssin lyhenne, jos tätä tietoa kerätään. Määritetään tyypiksi SCIENTIFIC, PROFESSIONAL tai GENERAL sen mukaan, onko julkaistu B, D ja/tai E tyypin julkaisuja.


Lataa ppt "Konferenssien käsittely"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google