Erilaiset kehotyypit Kehotyyppejä on monia erilaisia ja siihen vaikuttavat geenit, elinympäristö sekä elintavat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Painonhallinta ja lihavuus
Advertisements

Ylipaino on yksi keskeisimmistä terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Selvitä suomalaisten ylipainon syntyyn vaikuttavia tekijöitä sekä.
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
Liikunnan ja kulttuurin PARAS –seminaari Kokkolassa
14. Erilaisia raamatuntulkintatapoja
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Lypsylehmien kuntoluokitus
Terveystieto 7.
Me ja muut: ryhmäilmiöistä
Ryhmä ja yhteisö Jokainen ihminen kuuluu useaan ryhmään
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Tietoisuus omasta kehosta.  antiikin Kreikassa ruumis oli hengen temppeli, josta oli pidettävä huolta – ”mens sana in corpore sano”  tavoitteena oli.
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
 Luu on elävää kudosta - sisältää soluja, verisuonia ja hermoja  uusiutuu jatkuvasti: hajottajasolut; osteoklastit > suolahapon avulla "syövät" luuhun.
Mikrohistoria Suuntaus syntyi 1970-luvulla Kuului ns. uuden suuntaukseen, jossa kyseenalaistettiin perinteisen historiankirjoituksen valtio- ja suurmieskeskeistä.
KILPIRAUHASEN VAJAATOIMINTA Hypotyreoosi Essi Järvelä & Roosa Kaivoluoto 2A.
8. Hormonit. Viestijärjestelmä Vaste kohdesolussa Hermosto Umpirauhaset: hormoneja Viestiaineita: o kudoshormonit o kasvutekijät.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
InfoWeb Mallisivuja Kuva- ja tekstiohjeistusta Tarja Helala, Viestintä 11 / 2013.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
2. VESI 7. BIOLOGIA. MITÄ VESISTÖT MEILLE MERKITSEVÄT? Eliöiden elinympäristö Juoma- ja kasteluvesi Ihmisten elinkeino (kalastus, matkailu) Liikennereitti,
3. ELÄMÄNKULKU JA TERVEYS TERVEYSTIETO 7. IKÄJANA  Asiantuntijaryhmät: Lapsuus 0-11v Nuoruus 12-18v Aikuisuus 19-64v Vanhuus 65  v  Perehtykää apukysymysten.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Biologiset motiivit HOMEOSTAASI HORMONITOIMINTA
TEOLLINEN YHTEISKUNTA
Humanismi.
 Luu elävää kudosta - sisältää soluja, verisuonia ja hermoja  uusiutuu jatkuvasti: hajottajasolut; osteoklastit > suolahapon avulla "syövät" luuhun.
VOIMAHARJOITTELU UINNISSA
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Kohonnut verenpaine.
Asento Kpl 23.
Terveyskulttuuri.
Amerikanpitbullterrieri
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
Syömishäiriöt 5.6.
venyttelyn fysiologia Altti Laitinen ja Johanna Rantala
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
AAAK kotiharjoitus 1 Palautus MyCourses perjantaina 23
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Syöpään vaikuttavat sisäiset tekijät
Hevosen metabolinen oireyhtymä Yleistyvä elintasosairaus
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 2: Hullunkuriset perheet Luovaa työskentelyä ihmissuhteiden vaikutuksesta.
Tekijät: Topias, Hilja ja Linda
Yhteiskuntafilosofia
11. Perinnöllisyys ja ympäristö
Isopanda.
Luku 13 – Raamatun tutkimus
Riippuvuudet ja niiden syntyyn vaikuttavia tekijöitä
Asento! – Lepo! KPL 31.
Kpl 31. Asento!-Lepo!.
Kielitietoisuus.
Alkuitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Yhteiskunnasta ja sen kehityksestä
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
Opintopsykologi Katja Hietanen
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
12. Luonnonvalinta.
Luovaa työskentelyä ihmissuhteiden vaikutuksesta
Kohti kaikenikäisten yhteisöä
Istuma- ja näyttöpäätetyö
Ergonomia Seisomatyö.
Itsearviontikyselyn tuloksia 2018
Kaveritaidot.
Esityksen transkriptio:

Erilaiset kehotyypit Kehotyyppejä on monia erilaisia ja siihen vaikuttavat geenit, elinympäristö sekä elintavat.

Yleistä Kaikkien ihmisten ruumiinrakenne on yksilöllinen. Esimerkiksi pyöreähkö kehotyyppiin kuuluva ihminen voi painaa enemmän kuin lihava ihminen, koska lihasmassa painaa enemmän kuin läski. Naisten epätasapainoinen hormonitoiminta on yleisin riski sille ,että ylipaino kerääntyy lanteille sekä reisiin. Vilkas kilpirauhasen toiminta ehkäisee lihomista, vaikka söisi epäterveellisesti. Jos kilpirauhasentoiminta on hidasta on aineenvaihdunta normaalia hitaampaa, joka altistaa lihomiselle. Hormonitoiminta vaikuttaa eri ihmisillä eri tavalla. Esim lihasten kasvattaminen samalla ohjelmalla on toisille helpompaa kuin toisille.

Kehotyypit Jokainen ihminen kuuluu johonkin kolmeen peruskehotyyppiin. Ektomorfi on rakenteeltaan hoikka ja kevytluinen, lantio usein hartioita leveämpi, huono ryhti sekä korostunut lannelordoosi. Huonoverenkierto ääreisosissa, itsekeskeinen sisäänpäinkäänteinen luonne . Mesomorfi on rakenteeltaan sopusuhtainen, hartiat lantiota levempi, lihaksikas sekä sporttinen, luonteeltaan kilpailu ja seikkailuhenkinen. Endomorfi on ruumiinrakelteeltaan isokokoinen ja raskasluinen. Vatsakas ja lyhet raajat, luonteeltaan sosiaalinen ja huumorintajuinen, mutta huomionkipeä. Tämä kehotyyppiluokitus on Sheldonin 1940-luvulla luoma somatotyyppiteoria

Lähteet: https://peda.net/siikalatva/siikalatvan- lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita1-1601152/4lt