Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Amerikanpitbullterrieri

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Amerikanpitbullterrieri"— Esityksen transkriptio:

1 Amerikanpitbullterrieri

2 Yleistietoa & nyrkkisääntöjä
Amerikanpitbullterrieri(APBT) on perinteikäs vanha koirarotu. Kirjallinen sukupuu puhdasrotuisella APBT:lla ulottuu yleensä 1900-luvun alkuun. APBT tunnetaan myös nimellä Pit Bull. Tulevat yleensä paremmin toimeen ihmisten kanssa, kuin muiden koirien. Nyrkkisääntöjä: Jos olet epävarma, koiralla ei ole papereita tai koira on Venäjältä, Virosta tai Suomesta on koira sekarotuinen. Jos olet varma aitoudesta ja koiralla on BFKC:n, ADBA;n, SDR:n tai UKC:n rekisteripaperit, on kyseessä aito Pit Bull.

3 Ulkonäkö Keskikokoinen, Voimakasrakenteinen ja lihaksikas, hieman korkeuttaan pidempi koira. (vaihtelee yksilöiden välillä) Yksi tunnusomainen piirre APBT:llä on melko leveä ja voimakas pää. Lyhyt turkki. Kaikki värit ja väriyhdistelmät. Häntä on melko lyhyt. Korvat voivat olla luonnolliset tai typistetyt.

4 Luonne Rauhallinen, mutta innostuu helposti ja on muutenkin hyvin leikkisä. Nauttii ihmisen läheisyydestä. Urheilullinen koirarotu ja tarvitsee paljon aktiviteettejä, sekä liikuntaa. Ystävällinen ja avoin, sopii lemmikiksi tai/ja yleiskoiraksi. Sitä ei ole jalostettu ihmisen tai omaisuuden suojeluun, joten se ei sovi kovinkaan hyvin vahtikoiraksi. Rodun puolustajien mielestä pitbullien huonoon maineeseen ovat syypäänä vastuuttomat koiranomistajat ja sensaatiohakuinen media.

5 Lähteet Kuvien lähde: Google, kuvahaku
Tekstilähteitä: pitbullyhdistys.fi ja wikipedia.org


Lataa ppt "Amerikanpitbullterrieri"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google