Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Asento! – Lepo! KPL 31.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Asento! – Lepo! KPL 31."— Esityksen transkriptio:

1 Asento! – Lepo! KPL 31

2 Hyvä ryhti Hyvä ryhti kertoo kehon tasapainoisesta kehittymisetä ja antaa samalla vaikutelman reippaasta olemuksesta. Kun seisomme, istumme ja liikumme tasapainoisessa hyvässä asennossa, tuki- ja liikuntaelimistömme ei rasitu liikaa.

3 Selkäranka Selkärangassa pitää olla loivat kaaret, kun ihmistä katsotaan sivulta päin. Lannerengas kaari saattaa muuttua liian suureksi tai pieniksi, lantiota kannattavien lihasten heikkouden tai kireyden vuoksi.

4 Kehonhuolto Kehonhuolto tarkoittaa virheasentojen ennalta ehkäisyä, lihasten tasapuolista vahvistamista sekä kuormittamisen ja levon vaihtelua. Parasta kehon huoltoa on ennaltaehkäysy, jolloin virhe asentoja ei edes pääse syntymään.

5 Ryhdistä hyvinvointia
Hyvä ryhti rakentuu alhaalta ylöspäin: 1. Jalkapohjat ovat tasaisesti lattiassa 2. Lantio ei ole kallistuneena eteen tai taakse 3. Vatsa- ja selkälihakset kannattelevat kehoa 4. Lantio, hartiat, pää ja niska asettuvat keskilinjaan

6 Ihmisen ryhti Ihmisen selkäranka on sopeutunut pystyasentoon. Ruutuaika on lisääntynyt ja koulussa istutaan liian pitkiä aikoja usein huonoissa asennoissa. Oikeankokoiset ja oikein säädetyt tuolit ja pöytä helpottavat hyvän istuma-asennon ylläpitoa.

7 Mistä hyvä ryhti kertoo?
Pitääkö selkärangassa olla loivia kaaria? Kyllä/Ei Tarkoittaako kehonhuolto virheasentojen ennaltaehkäisyä? Kyllä/Ei Hartiat, lantio, pää ja niska eivät asetu keskilinjaan. Kyllä/Ei Ihmisen selkäranka on sopeutunut pystyasentoon. Kylla/Ei


Lataa ppt "Asento! – Lepo! KPL 31."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google