Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ARKIPÄIVÄN PSYYKKINEN VALMENNUS ESPOON JÄÄTAITUREISSA
Advertisements

Taitojen johdonmukaista, systemaattista, pitkäjänteistä opettelua ja harjoittelua. Fyysiset taidot Psyykkiset taidot Ainakin taitolajeissa psyykkinen.
Turun seurakuntayhtymä Valmennusraportti
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Matti Sipponen 1 Power taitoilta Kilpailun jälkeen – Pohdinta ja oppiminen.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa
Valmennusosaamisen malli
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
VOK-perusteiden taustalla oleva oppimiskäsitys ja rakenne Antti Kauppi Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Suomen Jääkiekkoliitto / Jukka Jalonen1 HUIPPU-URHEILUN VAATIMUKSET.
Hoitajan ja muistisairaan välisen vuorovaikutuksen tukeminen
Työluotsityö työterveyshuollossa – kokemuksia
Liikuntakasvatus / NU – 2010 JN. Harjoituksen rakenne lapsilla 1. Huomioi lapsi - keskustelutuokio - aloitusrutiinit - turvallisuuden tunne.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Urheilijan sijoittuminen työelämään Suomen Olympia-akatemia
Oppimisen tavoitteet ja osaamisen oivallukset SpiritUra -valmennuksessa Tavoitteeni - millaista muutosta tavoittelen valmennusprosessin tuloksena oman.
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
AIKUINEN OPPIJA.
Runo tekstitaidon kokeessa
Työssäoppiminen eli TOP
Terapeuttinen hevostoiminta voimaantumisen mahdollistajana Tietoisku Mielenterveysmessuilla Ilo Elää Hyvinvointipalvelut
Valmentajana kehittyminen
Koulussa elämää opettelemassa
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
Ops seminaari Askola.
TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet.
Kauppakatu 7 I KAJAANI I Päivi Partanen/Intotalo1© Makke Leppänen 2004 Vapauteen ja vastuuseen valmentaminen Päivi Partanen.
Helena Törmi ”Painavaa asiaa” Lapsen ylipainon ehkäisy, ylipainoon puuttuminen ja perheen tukeminen.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON VALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
VALMENTAJAN ITSEARVIOINTI Työkalupakki itsearviointiin.
VALMENTAJAN ITSEARVIOINTI
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Opettajasta/kouluttajasta (oppimisen) ohjaajaksi
HKV SISÄLTÖALUEET Suomen Jääkiekkoliitto / Kouluttajat.
Henkinen valmennus valmennuksen ja kehittymisen tueksi
VALMENTAMISEN ETIIKKA
3 Minuudessa on kaksi puolta
Millainen oppija sinä olet?
HKV DEMOHARJOITUKSEN OHJEISTUS
Oppiminen.
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Psyykkiset ja sosiaaliset ominaisuudet valmennuksessa
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
11–17-vuotiaiden psyykkinen kehitys
11–17-vuotiaiden psyykkinen kehitys
Arvioinnista arkipäivää
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Harjoituksen ohjaaminen
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Harjoituksen rakenne Valmentajakoulutus taso 1
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Volitioprosessi, tahdon!
Harjoituksen rakenne Valmentajakoulutus taso 1
Harjoituksen ohjaaminen
Ei voi löytää uusia maisemia ennen kuin uskaltaa lähteä liikkeelle.
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Harjoituksen ohjaaminen
Harjoittelun suunnittelu ja arviointi
Psykologi Vilhelmiina Välimäki
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Esityksen transkriptio:

Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa 1-taso

Valmennustilanne on aito käytännön harjoitus- ja/tai kilpailutilanne, jossa valmentaja toimii omien urheilijoidensa kanssa.  

Toiminnan luonne urheilijan polun eri vaiheissa Seikkailija – lapsuus Tekeminen, toiminta Elämyksellisyys Ilo Vapaus kokeilla Onnistumiset Jännitys tarinat Vuorikiipeilijä –aikuinen Päämäärätietoisuus Halu tehdä tarvittava Pitkäjänteisyys Usko tavoitteen saavutettavuuteen Omistautuminen Löytöretkeilijä – nuoruus Oman tien löytäminen, suunta, tavoitteet Vastuunotto, irtautuminen Kaikki mahdollisuudet auki Päämäärä hahmottumassa Elämykset Oivallukset onnistumiset

ARVIOINTI

ARVIOINTIKESKUSTELU ENNEN KÄYTÄNNÖN HARJOITUSTA: Valmentaja tuntee urheilijansa: Valmentaja kertoo urheilijoistaan, heidän ominaisuuksistaan, persoonallisuudesta ja erityspiirteistä. Valmentaja kuvaa, miten hän huomioi nämä valmennuksessa. Valmentajan voimavarat: Valmentaja kertoo itsestään valmentajana ja omista motiiveistaan valmentaa. Hän arvioi omaa ajankäyttöään, jaksamistaan ja sitä, miten valmentaminen sopii hänen elämäänsä. Hän arvioi sitä, miten urheilijat hänet näkevät ja kuvaa toimintaansa sidosryhmien kanssa. Valmentajan urheiluosaaminen: Valmentaja esittää tulevan harjoituksen suunnitelman, sen tavoitteet ja perustelut. Valmentaja arvioi, miten suunniteltu harjoitus sopii kohderyhmälle. Hän kuvaa, miten aikoo organisoida toimintaa. Valmentaja kertoo, miten urheilijoita osallistetaan harjoituksessa. Valmentaja kertoo, miten aikoo edistää oppimista ja miten hän on ennakoinut turvallisuuteen liittyvät asiat.  

ARVIOINTI KÄYTÄNNÖN VALMENNUSTILANTEESSA Urheilijoiden toiminta: Ovatko urheilijat innostuneita harjoittelemaan? Mitä harjoituksissa tapahtuu, syntyykö liikettä, levon ja rasituksen suhde, harjoitellaanko sitä mitä tavoiteltiin? Kysyvätkö urheilijat kysymyksiä, vastaavatko he kysymyksiin? Millainen on tunnelma? Onko urheilijoilla mahdollisuus vaikuttaa? Onko tekemisen vaihtoehtoja? Huomioidaanko erilaiset yksilöt? Syntyykö onnistumisen kokemuksia? Opitaanko? Ovatko haasteet sopivia? Saavatko urheilijat palautetta ja kannustusta? Onko harjoittelu turvallista?

ARVIOINTI KÄYTÄNNÖN VALMENNUSTILANTEESSA Valmentajan toiminta: Onko valmentaja innostunut valmentamisesta? Millaista on valmentajan ja urheilijoiden vuorovaikutus? Miten valmentaja rakentaa ilmapiiriä? Onko tekeminen monipuolista (taito, fys, psy, sos) Kysyykö valmentaja? Millaisia kysymyksiä? Kuunteleeko hän urheilijoita? Antaako valmentaja urheilijoille mahdollisuuksia vaikuttaa? Ottaako valemntaja haasteita? Millaista palautetta valmentaja antaa? Miten hän organisoi?  

ARVIOINTIKESKUSTELU VALMENNUSTILANTEEN JÄLKEEN Valmentaja kertoo mitä tapahtui ja miksi ? Valmentaja arvioi urheilijoiden oppimista ja sitä, miten ja mistä syistä oppiminen tapahtui? Valmentaja kertoo, mikä meni hyvin. Valmentaja arvioi tapahtuiko jotain odottamatonta: mitä tapahtui, miten hän toimi, miten hän toimisi jatkossa. Valmentaja kertoo mitä hän oppi itse. Valmentaja arvioi valmennustilanteen turvallisuutta. Valmentaja arvioi tavoitteiden toteutumista. Urheilijat arvioivat, millä mielellä olivat harjoituksissa.