RUUAN TERVEYSVAIKUTUKSET

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KANSANTERVEYS TERVEYSTIETO 2011.
Advertisements

SIKAKIN KYLLÄSTYY YHTEEN RUOKAAN, ENTÄ SIE??
Esittää.
Vegaani Elämäntapa, jossa vältetään kaikkia tuotteita, joissa on eläinperäisiä aineksia tai joiden tuottamisessa on loukattu eläinten oikeuksia elämään,
Voiko tyypin 1 diabeetikko sairastua tyypin 2 diabetekseen?
Ravintoaineet ja niiden merkitys ihmiselle
Rasvat - ei niin pahaa ettei hyvääkin
S Ruoka ja terveys s
Ravinto ja lepo Daniela Lönnqvist Vivacore
Kala - paras luonnollinen D -vitamiinin lähde D –vitamiinin saanti Finravinto 2007 tutkimuksen mukaan suomalaiset saivat lähes puolet D-vitamiinista.
Ilmastovastuullinen ruokakaappi ja ravitsemus Päivi Mattila
HYVÄÄ OLOA SYÖMÄLLÄ HYVÄÄ!
Urheilijan ravitsemus
© Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Marjojen terveysvaikutukset - koostumus: ravintoaineet ja polyfenolit - esimerkkejä terveysvaikutuksista Riitta Törrönen, dosentti, yliopistotutkija.
ORAVA.
Jääpalloilijan ravinto
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Diabetes.
Sydän- ja verisuonitaudit
NEOLIFEBAR Hedelmä- ja pähkinä – välipalapatukka.
Kaisa Lahti 2B & Ira Ekholm 3A
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
Suomalaiset ravintosuositukset
Erilainen ruokavalio – oma valinta Hurtig
Paranitko lääkkeistä huolimatta? Helena Puistola Sairaanhoitaja-terveydenhoitaja, Terveystieteiden maisteri.
Kotitalous: ravitsemus  Suomalaisten ravitsemussuositukset – Valtion ravitsemusneuvottelukunta vuodesta 1954  A- ja D-vitamiinin lisääminen margariineihin.
6. RAVINTOAINEET HALTUUN
Keski-Pohjanmaa / Kainuu / Oulunkaari / Lappi Syö muistaaksesi! ravinto osana aivoterveyden edistämistä Lähteet: Satu Jyväkorpi, Syö muistaaksesi, Suomen.
Hurtig TE1 Ruoka ja terveys. Ravitsemussuositukset tiivistettynä - Suositusten tavoitteena on väestön hyvä ravitsemus ja kansanterveyden edistäminen.
2. SyDÄN- ja verisuonitaudit
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
PROMOOTIO JA PREVENTIO, VÄESTÖSTRATEGIAT
Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?
Sairaudet ja niiden ehkäisy Yleisesti kansanterveydestä.
Metabolinen oireyhtymä. MBO eli metabolinen oireyhtymä tarkoittaa tilaa jossa henkilöllä on samaan aikaan useita terveydelle haitallisia tiloja yhtä aikaa.
7. Syö hyvin TERVEYSTIETO 7. Terveellinen ruokavalio Monipuolinen ruokavalio edistää terveyttä ja hyvinvointia. 1. Mitä syön? Valitse monipuolisesti ruokapyramidin.
Uni –lääkkeistä parhain Hurtig LEVON VIIKKORAPORTTI Oliko unen määrä sopiva koko viikon? Olitko jossain vaiheessa viikkoa väsynyt? Voisitko.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Navigaattori Kunpa uni tulisi. Navigaattori 3 Unettomuus Aivojen ”unikeskus” ei pysty voittamaan ”valvekeskuksen” liian suurta aktiivisuutta.
VATSAKIPU JA RUUANSULATUSVAIVAT. YLEISTÄ VATSAVAIVOISTA OHIMENEVÄT VATSAKIVUT OVAT IHAN NORMAALEJA JOKAISELLA IHMISELLÄ JOIDEN TAKIA EI KANNATA MENNÄ.
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet Tuki-ja liikuntaelinsairaudet
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Eerik, Aku, Maiju ja Riina
5 Ravinto Energiaravintoaine Suojaravintoaine
SYÖMISHÄIRIÖ Janne, juho, pate ja nico.
5. Mitä kansanterveydellä tarkoitetaan
Alkoholin haittavaikutukset
Verensokerin säätely Veren glukoosi on pääasiallinen solujen energianlähde Elimistömme pyrkii pitämään verensokerin mahdollisimman tasaisena Säätely tapahtuu.
Onko meillä syytä olla huolissaan?
Metabolinen oireyhtymä
Kasviöljyt ja ravinnon kuitupitoisuus
kysymyksiä Mikä on diabetes?
Syöpää aiheuttavia elintapoja
MBO eli metabolinen oireyhtymä
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Terveyskunto ja sen osa-alueet
Ravintoaineet Hiilihydraatit pilkkoutuvat ruuansulatuksessa glukoosimolekyyleiksi. Verenkierron kautta glukoosi imeytyy soluihin. Soluhengityksessä glukoosi.
Gluteeniton ruokavalio/FODMAP-ruokavalio
Ruoka (ravinnon tuotanto + nälänhätä)
NINGXIA RED Koko kehoa ravitseva uute.
3-04 Ravitsemus.
Ruokaoppia.
Painavaa asiaa kolesterolista ja sydänterveydestä
Esityksen transkriptio:

RUUAN TERVEYSVAIKUTUKSET Janne, Juho, Pate ja Nico

Vaikutus terveyteen Ruokavaliolla voidaan vaikuttaa neurologisiin sairauksiin, kuten Dementiaan ja Alzheimeriin. Ruokavalio voi vaikuttaa mm. veren kolesteroli ja sokeriarvoihin, sydän ja verenkiertoelimistön sairauksiin, tyypin 2 diabetekseen ja metaboliseen oireyhtymään. Luonnollisesti oikeilla ruokavalinnoilla voidaan vaikuttaa suoliston terveydentilaan, ummetukseen, närästykseen ja ärtyneeseen suoleen. Myös nivelvaivat ja ruokavalio voivat liittyä yhteen muutenkin kuin ylipainon kautta tapahtuvana niveliin kohdistuvana rasituksena.

Ruuan terveysvaikutukset Ruuan terveysvaikutukset ovat suurimmat silloin, kun teollisesti prosessoitua ruokaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vain täysjyväviljassa on tallella kaikki kivennäis- ja hivenaineet sekä vitamiinit. Marjat pitäisi syödä marjoina eikä hilloina tai soseina, koska marjojen käsittely laskee niiden vitamiini- ja flavonoidipitoisuuksia eli käytännössä mahdollisia terveysvaikutuksia Koska pähkinöiden ja siementen rasvahapot härskiintyvät helposti ja menettävät silloin tehonsa, pähkinät ja siemenet olisi hyvä syödä sellaisenaan.

Lähteet Peda.net Wikipedia