AUTTAMISSYSTEEMIT ASIAKKAIDEN JA PERHETERAPEUTTIEN SILMIN

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Advertisements

Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen.

STARTTI PAREMPAAN ELÄMÄÄN!
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Hyvää asiakaspalvelua!
| | Osaamisen kehittäminen vanhuspalveluissa Tahkovuori Aija Hietanen ahietanen.vuodatus.net © Savonia-ammattikorkeakoulu.
Verkkovälitteinen asiakastyö Prosessien mallinnus.
HYVÄ MONIKULTTUURINEN KOHTAAMINEN Juha Parkkinen
OLEMISEN TEOLOGIA JA PEDAGOGIIKKA
TULOSOHJAUKSEN JA TILIVELVOLLISUUDEN TILA Ylijohtaja Marjatta Kimmonen VTV
Kuntapajaseminaari Kuntarajat ylittävä yhteistyö, case Jyväskylä – Muurame - Jämsä -Harri Halttunen, hankepäällikkö-
Mika Väyrynen tuottaja
A SIAKASPALVELUKOULUTUS Antin kalvot M ITEN KEHITTÄÄ ASIAKASPALVELUA ? Kehittämistä voi lähestyä kahdesta suunnasta 1. Organisaation Miten luomme.
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
2. Markkinoiden käyttäytyminen
Palvelun muotoilu, Workshop
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
Päihde- ja mielenterveystyö kuntoutujan näkökulmasta
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
Alueellinen kalataloushallinto uudistui – mikä muuttui?
Perusopetuksen arvoperusta ja arvokeskustelut
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
Kaija Ray: Siirtymät sujuviksi Antti Maunu: Yhteisöjen aika Kommenttipuheenvuoro Petteri Ora Petteri Ora1.
Moraalin kehitys (L.Kohlberg) Oikein vai väärin? Moraali kehittyy vaiheittain ajattelun kehittymisen mukana: 1.yksilön oma näkökulma 2. yhteisön lait ja.
Valonöörit Sisäisen motivaation käsikirja. Sisäinen ja ulkoinen motivaatio Ulkoinen motivaatio reaktiivista Ulkoinen motivaatio reaktiivista Sisäinen.
Pirjo Rauhala, Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? 1 Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? Alustus Suomen virtuaaliyliopiston.
Julkistus Aineistot:
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Vertaisoppiminen I Mirja Määttä.
Hyvinvoinnin integroidut toimintamallit
Perhekumppanuus – Hyvinvointia vaikuttavasti
Kantasairaala-hankkeen kehittämispäivä Johdon terveiset
Ikuisia kysymyksiä erityisesti uskonnot vastaavat näihin, mutta myös monet ideologiat kaikissa uskonnoissa tai ideologioissa ei vastauksia kaikkiin kysymyksiin.
Kintas – Sosiaalisen kuntoutuksen toimintamalli nuorille aikuisille mielenterveys-kuntoutujille Jarmo Salonen, Eveliina Oksa, kokemusasiantuntija Virve.
Roni Nukarinen Sosionomi (AMK) (perjantaina )
Fenomenologia.
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Mitä on Avoin ja mukaanottava yhteisöllisyys
TOIKE-hankkeen toimintamalli ja nykytila Polut hoitoon ja kuntoutukseen -kokeilujen OTE7 vertaisoppimispäivät Tampere Kärkihanke: osatyökykyisille.
Tutkiva ja dialoginen orientaatio opetusharjoittelun lähtökohtana
Oikea palvelut oikeaan aikaan
Asiakaskuuntelut palveluiden kehittämisessä yöp
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
Kuntoutusverkosto KUVE:n 12.kokous Säätytalo
Somalialaisten naisten toimintaryhmä Osmos 2010 kevät / SYKSY
Lapsen oikeuksiin ja tietoon perustuva toimintakulttuuri
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
Sosiaaliohjaaja Heini Leskinen
Auttajat ulapalla Vapaaehtoisten koulutusristeily
JOHTAMISEN KETJUN PERUSTEET
Arvioinnista arkipäivää
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
Työikäisten kuntoutus
Henkilökohtainen budjetointi
Palveluohjaus hyvän kohtaamisen varmistaminen
ON PAREMPI NIMI KUIN ASIAKASOSALLISUUS
Satakunnan polut hoitoon ja kuntoutukseen Kärkihanke: Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) / STM Vertaisoppimispäivät Oulu
Työhönvalmennuksen prosessi
Jatkettu väliraportin ja nykytilan työstämistä.
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
SNL:N VIESTINTÄ LIITON HYVÄKSYMÄT PAINOTUKSET: 1) Naisten Äänen jatkuvuus ja 2) tasa-arvon toteuttaminen MITÄ MITEN MISSÄ ULKOINEN VIESTINTÄ SISÄINEN.
, Antti Mäki ja Outi Tasala
Dialogisuus asiakastyössä
Esityksen transkriptio:

AUTTAMISSYSTEEMIT ASIAKKAIDEN JA PERHETERAPEUTTIEN SILMIN 12.-13.11.2015 HELSINKI SUOMEN PERHETERAPIAYHDISTYKSEN SYYSPÄIVÄT

MISSÄ HYVINVOINTI JA MIELENTERVEYS SIJAITSEVAT MISSÄ HYVINVOINTI JA MIELENTERVEYS SIJAITSEVAT? ENTÄ MITEN DIALOGINEN IHMISKÄSITYS VAIKUTTAA EDELLISEEN KYSYMYKSEEN

sisäinen maailma toiminnan maailma ulkoinen maailma

DIALOGINEN IHMISKÄSITYS ELÄVÄT OLENNOT JA PROSESSIT OVAT DIALOGISIA ELÄVÄT OLENNOT JA PROSESSIT OVAT KOKONAISUUKSIA ELÄVIEN OLENTOJEN KOHTAAMINEN ON AINUTKERTAISTA INHIMILLISET PROSESSIT OVAT KOKO AJAN LIIKKEESSÄ INHIMILLLISIÄ PROSESSEJA TULEE KOHDATA JA KUVATA ELÄVINÄ ELÄVIÄ OLENTOJA JA INHIMILLISIÄ PROSESSEJA EI VOI KOSKAAN TÄYSIN HALLITA

AUTTAMISTYÖN VAIKUTTAVUUS JA DIALOGIA TOIMIMMEKO NIIN, ETTÄ IHMISTEN TOIMIJUUS VAHVISTUU? TULEEKO ASIAKKAIDEN ÄÄNET KUULLUIKSI? ONO TUEN TAI AVUN PERUSTANA TILANTEIDEN JA IHMISTEN AINUTKERTAISUUS, VAI MIKÄ? ENTÄ MITEN EDELLISIIN YHDISTETÄÄN SE, MITÄ YHTEISKUNNASSA KESKIVERROSTI PIDETÄÄN IHMISILLE HYVÄNÄ JA OIKEANA?

VAIKUTTAVUUS JA DIALOGISEN ORGANISAATION IDEAT EI TEHDÄ ASIOITA, JOITA ASIAKAS EI HALUA TAI TARVITSE TEHDÄÄNKÖ OIKEITA ASIOITA JA TEHDÄÄNKÖ HYVIN? YMMÄRRYS ASIAKKAISTA ON HEIDÄN KANSSAAN TYÖSKENTELEVILLÄ PÄÄTÄNTÄVALTAA TULISI SIIRTÄÄ ASIAKASTYÖTÄ TEKEVILLE MITEN HALLINTO TUKEE ASIAKASTYÖTÄ TEKEVIÄ? MONIAMMATILLISTEN TIIMIEN TOIMIVUUTTA ON KEHITETTÄVÄ ERIKOISTUNEISSA PALVELUJÄRJESTELMISSÄ ASIAKKAIDEN ON OLTAVA OMIEN PROSESSIENSA OMISTAJIA