Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ikuisia kysymyksiä erityisesti uskonnot vastaavat näihin, mutta myös monet ideologiat kaikissa uskonnoissa tai ideologioissa ei vastauksia kaikkiin kysymyksiin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ikuisia kysymyksiä erityisesti uskonnot vastaavat näihin, mutta myös monet ideologiat kaikissa uskonnoissa tai ideologioissa ei vastauksia kaikkiin kysymyksiin."— Esityksen transkriptio:

1 Ikuisia kysymyksiä erityisesti uskonnot vastaavat näihin, mutta myös monet ideologiat kaikissa uskonnoissa tai ideologioissa ei vastauksia kaikkiin kysymyksiin Maailman synty, rakenne ja tulevaisuus miten maailma on syntynyt ja milloin? onko tuonpuoleisuutta olemassa? onko selitys myyttinen? onko maailma ikuinen vai rajallisen ajan? Miten maailma loppuu? Kärsimys ja pahuus mistä pahuus ja vääryys johtuvat? onko pahuutta hyvyyden vastavoimana vai johtuuko pahuus ja kärsimys esimerkiksi tietämättömyydestä? jos on olemassa (hyvä) Jumala/jumaluus, miksi pahuutta on olemassa? Elämän tarkoitus onko yksilön omalla elämällä tarkoitusta vai onko yksilö kokonaisuuden mitätön osa? tapahtuvatko asiat kohtalonomaisesti? voiko ihminen löytää elämän tarkoituksen itse vai onko siihen annettu valmis vastaus?

2 Ikuisia kysymyksiä Mikä on oikein ja mikä väärin?
- mikä määrittää oikean ja väärän? - voiko sanoa yleispätevästi mikä on väärin? Mitä aika on? - onko aikanäkemys lineaarinen vai syklinen? Millainen jumalakäsitys on? - hyväksytäänkö jumaluuden olemassaolo? - millainen jumala on? - vaikuttaako jumaluus maailmaan? onko jumalakäsitys monoteistinen, polyteistinen, ateistinen, agnostistinen, panteistinen tai monistinen? Ihmiskäsitys - onko ihminen hyvä vai paha vai molempia? - voiko ihminen oppia hyväksi? - ohjaako ihmistä järki?


Lataa ppt "Ikuisia kysymyksiä erityisesti uskonnot vastaavat näihin, mutta myös monet ideologiat kaikissa uskonnoissa tai ideologioissa ei vastauksia kaikkiin kysymyksiin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google