Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valonöörit Sisäisen motivaation käsikirja. Sisäinen ja ulkoinen motivaatio Ulkoinen motivaatio reaktiivista Ulkoinen motivaatio reaktiivista Sisäinen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valonöörit Sisäisen motivaation käsikirja. Sisäinen ja ulkoinen motivaatio Ulkoinen motivaatio reaktiivista Ulkoinen motivaatio reaktiivista Sisäinen."— Esityksen transkriptio:

1 Valonöörit Sisäisen motivaation käsikirja

2 Sisäinen ja ulkoinen motivaatio Ulkoinen motivaatio reaktiivista Ulkoinen motivaatio reaktiivista Sisäinen motivaatio proaktiivista Sisäinen motivaatio proaktiivista Kaikki tavoitteet eivät ole samanarvoisia! Kaikki tavoitteet eivät ole samanarvoisia! Päämäärien eteneminen vs. hyvinvointi Päämäärien eteneminen vs. hyvinvointi Ulkoinen motivaattori sisäisen rinnalla jyrää sisäisen alleen Ulkoinen motivaattori sisäisen rinnalla jyrää sisäisen alleen

3 Eksistentialistiset peruskysymykset 1)Miten pysyn elossa? 2)Mikä tekee elämästä elämisen arvoisen? Kaikki mitä teemme on vastausta näihin kysymyksiin Kaikki mitä teemme on vastausta näihin kysymyksiin ”Järkemme elää modernissa yhteiskunnassa, mutta tunteemme elävät edelleen laumaeläimen elämää.” ”Järkemme elää modernissa yhteiskunnassa, mutta tunteemme elävät edelleen laumaeläimen elämää.”

4 Ihminen, joka tietää miksi elää kestää lähes riippumatta siitä miten elää Kun ihminen unohtaa inhimillisen arvokkuutensa, hän ei ole muuta kuin eläin Viktor Frankl

5 Psykologiset perustarpeet

6 Itseohjautuvuusteoria Jako mieluummin ulkoisiin ja Jako mieluummin ulkoisiin ja sisäisiin perustarpeisiin Perustason jälkeen vain sisäiset lisäävät hyvinvointia Perustason jälkeen vain sisäiset lisäävät hyvinvointia Vastaisku behavioralismille Vastaisku behavioralismille Empirian tärkeys! Empirian tärkeys! Ympäristö voi lannistaa luonnollista proaktiivisuutta Ympäristö voi lannistaa luonnollista proaktiivisuutta Hyväntekeminen lisättäneen teoriaan Hyväntekeminen lisättäneen teoriaan Jaottelu aina jossain määrin yksinkertaistavaa Jaottelu aina jossain määrin yksinkertaistavaa

7 Case pitkä matikka – eli tyhjästä suorittajasta kohti valonööriyttä 1.Ketä asia palvelee? 2.Toteuttaako tämä unelmiani (enää)? 3.Miksi teen tätä? 4.Negatiivisten ja positiivisten vaikutusten suhde 5.Kiitänkö itseäni tulevaisuudessa tästä?

8


Lataa ppt "Valonöörit Sisäisen motivaation käsikirja. Sisäinen ja ulkoinen motivaatio Ulkoinen motivaatio reaktiivista Ulkoinen motivaatio reaktiivista Sisäinen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google