VALTAKUNNALLISESTI ARVOKKAAT MAISEMA-ALUEET

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhteistyöryhmä maaseutupolitiikan tekijänä Pori Heli Siirilä Maaseutuasumisen teemaryhmä.
Advertisements

Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
PORIN KAUPUNGIN MAAPOLITIIKKA
Yliopistolaki ja kirjastojen kokoelmat ─ Näkökulmia ja kysymyksiä Harri Ahonen Suomen tieteellinen kirjastoseura, kokoelmatyöryhmä.
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Selvittäjän ja kuntien välinen työnjako. Kuntarakennelain tavoite • Elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne.
Ympäristövaikutusten arvioinnin tavoite
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
NELIÖT KOHDALLEEN KESTÄVÄSTI KAUPAN TAVOITTEITA TUKIEN?
Pirkanmaan Vuoden Kylä 2011: Kotala, Virrat.
Hanke 1 RAKENNEYLEISKAAVA Heinolan maankäytön tehostaminen yritysten ja asukkaiden näkökulmasta / HEINOLAN KAUPUNKI / A-KONSULTIT / WSP / SANTASALO Kuva:
Äänekosken kaupungin ympäristöpolitiikka vuoteen 2016 luonnos Kaupunginhallitus liite nro 4 (1/10) Opetuslautakunta liite nro 1 (1/10)
Hevoset ja kunta - rajapintoja. Hevoset ja yhteiskunta -hanke Hevosala Suomessa Hevosia (14 hevosta/1000 asukasta) Ratsastuksen harrastajia.
Sanomalehti mainonnassa
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Aluesuunnittelu ja kaavoitus maaseudulla
Ympäristöministeriö / Katri Tulkki / Kauppa yhdyskuntien kehityksessä1 Palvelurakenteen kehittämisen työkaluja.
Päätöksenteko yhdistyksissä
MAASEUTUPOLIITTINEN SELONTEKO MAASEUTUPOLIITTINEN KOKONAISOHJELMA ”Maaseutu – hyvinvoinnin lähde” Valmisteluprosessi ja.
Suomen arkeologisten kenttätöiden laatuvaatimukset – SALAVA Johanna Enqvist Museovirasto Maakuntamuseoiden teemapäivät Jyväskylässä 20.–
Apurahapäätösten vertailuperusteet
Takaisin kartalle – Seutukaupunkien kehittämismenetelmä Kommenttipuheenvuoro Paavo Salli Sastamalan seutukaupunki.
Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
Ajankohtaista toimeenpanon näkökulmasta Toimintaryhmien puheenjohtajien tapaaminen Tampere Kirsi Murtomäki ylitarkastaja Varainhoito-osasto.
Tuulivoima ja kestävä kehitys Jerker Johnson ”Kestävä kehitys on periaate joka läpäisee kaiken suunnittelun ” Pohjanmaan visio: Osallisuus Kilpailukyky.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
Väestömuutos Taajamat ovat kasvaneet 16,7 %, yli 73 % pohjois-savolaisista asuu taajamissa nyt Kylät (yli 20 asukkaan tiivistymät) ovat kasvaneet.
Toimitusjohtaja Matti Toivola Hoitotyön johdon päivät Helsinki Helsinki Congress Paasitorni Tiistai aamupäivän vaihtoehtoinen.
Työantajan näkökulmaa nuorten palkkaukseen ja oppisopimukseen TEM
LUONNONTUOTEALAN YRITTÄJYYS MENESTYKSEEN – pohjoiskarjalaisia näkökulmia Juha Rutanen, Irja Mäkitalo, Katri Kranni Luonnontuotealan teemaryhmä Aluetilaisuus,
Kuukkelihankkeen loppuseminaari Lapua Markus Nissinen Metsänomistajien liitto Länsi-Suomi Kuukkelihankkeen loppuseminaari Lapua Markus.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
+ Lainsäädännön haasteet Ammatillisen koulutuksen viennin edistämishanke (2015, OPH) Kirsi Koivunen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
Arvojulistus Julkisen elämän normeja. 1. Epäitsekkyys Viranomaisten tulee tehdä ratkaisunsa pelkästään yleistä etua tavoitellen. Viranomaisen ei tule.
Tulevaisuusseminaari - Kokemäenjoen vesistöalueen vesivisio
Th, TtM, kehittämispäällikkö Ulla Korpilahti
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
PRS-palvelun VN:n periaatepäätöksen valmistelu
Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
OMA –projektiryhmäläisten kanta – vuoden lisäaika reformin säädöksiin?
Tieteellinen tutkimus
Roni Nukarinen Sosionomi (AMK) (perjantaina )
Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
Ohjaamomallin kehittämässä
Mainiot maisemat -hanke
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
KRIITTINEN ELI KOMMENTOITU REFERAATTI
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Julkaisuneuvotteluiden tilanne
Maaseutuverkosto vartissa
Maaseutuohjelman tavoitteet nyt ja rahoitus tulevaisuudessa Kehittäjä Matchmaking –tapahtuma Marianne Selkäinaho Maa- ja metsätalousministeriö.
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle
Kelpoisuuslain nojalla annetut valtioneuvoston asetukset
Vesiosuuskunnat ELY- keskuksen näkökulmasta
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Tiekartta hyviin lähiöihin
Kriisiviestintä rikos- ja riita-asioiden sovittelussa
Maankäyttö- ja rakennuslaki
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Moninainen kulttuurialan kolmas sektori
Esityksen transkriptio:

VALTAKUNNALLISESTI ARVOKKAAT MAISEMA-ALUEET PÄIVITYSINVENTOINTI 2010-2014 Vuoden 1995 päätöksessä 156 aluetta, nyt esitetään 183 aluetta Vuoden 1995 päätöksessä vahvistettiin 156 valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta, joiden katsottiin antavan mahdollisimman laajan ja edustavan kokonaiskuvan suomalaisista maaseudun kulttuurimaisemista. Periaatepäätöksessä luotiin pohja myös maisemanhoidon rahoitusjärjestelmille sekä maisema-alueiden huomioon ottamiselle viranomaistyössä. Maisema-alueet ovat vakiintuneet 20 vuoden kuluessa osaksi suomalaista alueidenkäytön suunnittelua sekä kansallisesti, alueellisesti ja paikallisesti tärkeiksi identiteettitekijöiksi. Maisema-alueiden tavoitteena on myös ylläpitää ja edistää suomalaisen maaseudun elinvoimaisuutta, sillä laadukas ja kulttuurihistorialtaan arvokas maisema voi perustua vain paikallisesti toimiviin alkutuotannon elinkeinoihin. Ympäristöministeriö

KUNNAN LAUSUNTO-EHDOTUS ESIINNOSTETUT NÄKÖKULMAT JA EHDOT KANNANOTTO Valtakunnallisesti arvokkaan maisema-alueen status   Nykyisten elinkeinojen mahdollistaminen ja tukeminen ”Status ei saa estää maaseutuelinkeinojen ja maiseman kehitystä eikä vaikeuttaa nykyisten maatalouselinkeinojen harjoittamista”   Maisema-alueen rajauksen tulkinta ”Laajan rajauksen vuoksi tämä rajauksen suuntaa-antavuus on kunnan mielestä kaikkien rajauksia tulkitsevien tahojen tärkeä tiedostaa ja hyväksyä”   Vastuu maankäytön ohjauksesta ”Statuksesta ei saa seurata sellaisia kaavoitusvelvoitteita aluetta kohtaan, jotka eivät lähde kunnan omasta päätöksenteosta”  ”Lisävelvoitteet kunnan organisaatiolle sekä alueen asukkaille ja maanomistajille ym. toimijoille tulee pitää mahdollisimman vähäisinä ja ihannetilanne on, että niitä ei lainkaan tule”   Mahdolliset statuksesta aiheutuvat lisävelvoitteet

Maisemanhoidon opas – valmistunut 2016