Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja."— Esityksen transkriptio:

1

2 Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistot, jotka tuovat alueelle omaa osaamistaan ja vastaavat itsenäisesti omien alojensa opetuksen ja tutkimuksen järjestämisestä. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius tekee tiivistä yhteistyötä myös Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun sekä alueen elinkeinoelämän kanssa.

3 Yliopistokeskukset Vuoden 2004 alussa Suomeen perustettiin kuusi yliopistokeskusta: Kajaani, Kokkola, Lahti, Mikkeli, Pori ja Seinäjoki. Yliopistokeskukset on perustettu paikkakunnille, joilla ei ole yliopistoa, mutta joilla on useamman yliopiston paikallista toimintaa. Yliopistokeskukset toimivat sateenvarjo- organisaatioina, jotka koordinoivat yliopistojen aluetoimintaa. Tavoitteena on parantaa yliopistojen toiminnan näkyvyyttä alueilla. Synergiaetuja saavutetaan järjestämällä yhteisiä palveluja.

4 Yliopistokeskukset Yliopistokeskusten toivotaan verkottuvan alueellaan muiden koulutuksen järjestäjien ja elinkeinoelämän kanssa. Yliopistokeskukset toteuttavat erityisesti yliopistojen ns. kolmatta tehtävää: yliopistojen kuuluu edistää tarjoamansa koulutuksen ja harjoittamansa tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

5 Keski-Pohjanmaan kehittäjä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tehtävänä on Keski-Pohjanmaan aineellisen ja henkisen kasvun tukeminen koulutuksen ja tutkimuksen avulla. Toiminta-ajatuksena on tarjota tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa laadukasta yliopistollista aikuiskoulutusta, joka edistää yksilöiden, yhteisöjen ja alueen kehittymistä. Toiminnassa vaalitaan Anders Chydeniuksen elämäntyön perintöä.

6 Arvot Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen toimintaa ohjaavia arvoja ovat yliopistollisuus, (yksilöllinen ja alueellinen) tasa-arvo, innovatiivisuus ja yhteisöllisyys. Yliopistollisuus on nojautumista tieteellisyyteen ja koulutuksen ja tutkimuksen korkeaan laatuun sekä akateemisen perinteen kunnioittamista. Tasa-arvo nähdään pyrkimyksenä alueelliseen ja koulutukselliseen tasa-arvoon sekä tasa-arvoon työyhteisön sisällä. Innovatiivisuuden ja opiskelijalähtöisyyden kautta huolehditaan uudistumiskyvystä ja mahdollistetaan elinikäinen oppiminen. Yhteisöllisyys on jaettua asiantuntijuutta ja verkostomaista toimintatapaa.

7 Aikuiskoulutuksen laatuyksikkö Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on opetuksen laadusta palkittu aikuiskoulutuksen huippuosaaja. Kokkolan yliopistokeskus järjestää: –tutkintoon johtavaa koulutusta –avoimen yliopiston opintoja –täydennyskoulutusta –tutkimus- ja kehittämispalveluja. Kokkolan yliopistokeskuksessa opiskelee vuosittain noin 5000 opiskelijaa, työntekijöitä on lähes 100.

8 Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen koulutus- ja tutkimusalat: kasvatustieteet (Jyväskylän yliopisto) tietotekniikka (Jyväskylän yliopisto) yhteiskuntatieteet (Jyväskylän yliopisto) kauppatieteet (Vaasan yliopisto) lääketiede ja terveydenhoitoala (Oulun yliopisto) luonnontieteet, erityisesti kemia (Oulun yliopisto).

9 Tutkintotavoitteinen koulutus Kokkolan yliopistokeskuksessa luodaan aikuiskoulutusväyliä, joiden avulla akateemisia opintoja jo suorittaneet ihmiset voivat hakeutua uusiin ammatteihin: –opettajankoulutus (JY) –sosiaalityö (JY) –tietotekniikka (JY) –kauppatieteet (VY) –kemia (OY) –monitieteinen tohtorikoulutus (JY, OY, VY). Koulutuksen tasosta vastaavat yliopistokeskuksessa mukana olevat yliopistot, jotka myös myöntävät tutkinnot.

10 Tavoitteita Vuonna 2012 Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa on: yhdeksän professoria viisi maisteriohjelmaa, joista valmistuu 75 maisteria vuosittain monitieteinen tohtorikoulutus, josta valmistuu vuosittain 3 tohtoria monipuolinen ja laaja avoin yliopisto, jossa opiskelee vuosittain 2500 opiskelijaa laadukas, asiakaslähtöinen ja tutkimukseen perustuva palvelutarjonta tieto- ja viestintätekniikan avulla kehitetään ajan ja paikan suhteen joustavat tutkimus- ja opiskelumahdollisuuksia.

11 Visio Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on vuonna 2012: –laajasti verkostoitunut –alueen johtava, monialainen koulutus- ja tutkimuslaitos, jolla on vakiintuneet tehtävät suomalaisessa korkeakoulujärjestelmässä. Kokkolan yliopistokeskus tunnetaan erityisesti työelämälähtöisten ja joustavien koulutusmallien kehittäjänä.

12

13

14

15

16 Henkilöstö 2009

17 Rahoitus 2009


Lataa ppt "Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google