TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Advertisements

Kirjallisuus osana suomen kielen oppimista Pedagoginen tietoisku
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Kirjoitusvirhe, esim. ”? ” puuttuu = -2p  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
TAITOTASO 5 = TAITAJAN TAIDOT
Suomen kielen syötöksen ja käytön kartoitus
Lukemaan ja kirjoittamaan opettaminen 1.luokalla
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli
Kielitestaus ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnassa
Lähellä kaupungissa Verkkopalvelu kaupunkiympäristön teemojen opiskeluun Virpi Hirvensalo, TY, maantieteen ja geologian laitos
Valtakunnallinen kielikoe
TAITOTASO 3 = KYNNYS- ELI KESKITASO
SUOMEN OPETUKSESTA TOISENA KIELENÄ
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
A-englanti Oppilaat: -Yhteensä ( ), noin 6 % ikäluokasta poikaa, tyttöä -Kolme neljästä teki läksyjä alle puoli tuntia -Kouluarvosanojen.
FIPSU Eettisyyttä ja edunvalvontaa -seminaari FM, VTK Johanna Komppa suomen kielen ja viestinnän lehtori Metropolia AMK, Terveys- ja hoitoala.
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
kielten keskus Säädösten ymmärtämistä selvittävä kysely- ja haastattelututkimus Vesa Heikkinen & Aino Piehl Säädöskielihankkeen.
Kirjoitettua ja puhuttua kieltä. Lue oppikirjasta s  Tee Särmä-tehtävät tehtävävihkon sivulta 49.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
Suomalaisen koulujärjestelmän kieliopinnot
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
SLOP150 Tekstiseminaari 4 op KL, 28 t kontaktiopetusta + 20 tuntia itsenäistä työskentelyä.
Lukivaikeus.
2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson
Kieliopintojen tavoitteet Perusopintoihin kuuluvien pakollisten kieliopintojen tavoitteet on määritetty ammattikorkeakouluopinnoista annetussa asetuksessa.
Venäjän tunteja suunnittelemaan ”Punainen lanka” ”Luontevia siirtymiä” ”Helppouden tuntua” - Takana paljon suunnittelutyötä.
3. luokan englanti Vanhempainilta
AINEKOHTAISIA OPISKELUOHJEITA
MAT PÅ SVENSKA. TAVOITTEET oppilas yritetään saada innostumaan ruotsin kielestä arkipäivän tilanteiden ja kielenkäytön avulla oppilas oppii hahmottamaan.
Ulla Lappalainen1 Suomi toisena kielenä -opetuksesta Mistä kielitaito koostuu? Mitä suomi toisena kielenä -opetus tarkoittaa? Suomi äidinkielenä.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Kieliopinnot KyAMKissa Svenska? Ja, tack! English? Yes, please!
Tervetuloa kurssille Suomi 3A! Sanna Rämö
ABI-INFO SYKSYN ENGLANNIN YO-KOE. SYKSYLLÄ KIRJOITTAVAT VAHVAT OSAAJAT.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
L ASTEN JA NUORTEN KIELELLINEN ERITYISVAIKEUS S PECIFIC LANGUAGE IMPAIRMENT SLI Petra Suonio 2012.
ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS KAUHAVAN LUKIOSSA
Puhumista, kuuntelemista, lukemista, kirjoittamista?
Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi
Vinkkejä englannin kirjalliseen kokeeseen
Kotoutumiskoulutus verkossa
TIEKARTTA TÄHÄN PÄIVÄÄN
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Tutkielman teko-ohjeet
3.c
Työelämän tekstejä sähköposti.
Englanti 8. lk LV – 2017.
Englannin valinnainen lisäkurssi
Kurs 4 i svenska språket! VÄLKOMNA TILLBAKA efter jullovet
Tavoitteet ja arviointi
ENA4 Aihepiireinä ja pohdittavina teemoina: yhteiskunta ja sen eri rakenteet, asuminen, perhe ja perhesuhteet, lieveilmiöt ja rikollisuus, Suomi ja suomalaisuus.
Videoesitelmät FIBS 5 kevät 2016.
3. luokan englanti Vanhempainilta
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
3. luokan englanti Vanhempainilta
Liikesaksan perusteet II
Liikesaksan perusteet I
14. Hyvä ohjelmointitapa.
Selkokieli.
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Kieli ja lukeminen alkuopetuksessa
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
OPETTAJANA MAAHANMUUTTAJIEN PARISSA
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Valmistavan opetuksen arviointi
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
Esityksen transkriptio:

TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV. 2016 - 2017 9. LUOKAN ENGLANTI TAVOITTEET JA SISÄLTÖ LV. 2016 - 2017

AIHEPIIRIT 1. Luonto ja globaali yhteistyö 2. Opiskelu ja työelämä Teemat 1. Luonto ja globaali yhteistyö 2. Opiskelu ja työelämä 3. Kulttuuri

KULTTUURITIETOA Afrikka Intia Uusi-Seelanti Skotlanti Irlanti Suomi Englanninkielinen maailma Afrikka Intia Uusi-Seelanti Skotlanti Irlanti Suomi

KIELIOPPIA Passiivi Paljoussanat (much – many) Infinitiivi (’tehdä’) Rakenteet Passiivi Paljoussanat (much – many) Infinitiivi (’tehdä’) Ing-muoto (’tekeminen’) Apuverbit ja korvaavat muodot (miten ilmaistaan, että jotain saa / voi / on pakko tehdä) Epäsuora kerronta (”Hän sanoi, että…) Konditionaali (tekisin, olisin tehnyt…) Adverbien vertailu (lujaa, lujemmin…) Artikkelit ja maantieteelliset nimet (The Thames – Lake Victoria)

VIESTINTÄTAITOJA Kokemuksista ja suunnitelmista kertominen Kirjoittaminen ja puhuminen Kokemuksista ja suunnitelmista kertominen Ehdottaminen ja sopiminen Työhakemus ja –haastattelu Mielipiteen ilmaiseminen Väittely Ohjeiden antaminen

ARVIOINTI 3 koetta (yksi jokaisesta teemasta) Kokeet ja muu näyttö 3 koetta (yksi jokaisesta teemasta) Kuullun ymmärtämisen ja luetun ymmärtämisen kokeita Valtakunnallinen koe huhtikuussa Suullisen kielitaidon koe Jatkuva näyttö (työskentely tunneilla yksin ja parin kanssa, kotiläksyt) Itsearviointi

Mitä tarkoittaa arvosana 8? Hyvän osaamisen tavoitteet englannin kielessä

HYVÄN OSAAMISEN TASO (8) Määritelty valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteissa Eurooppalaisen viitekehyksen mukaan taitotasot: Puhuminen ja kirjoittaminen A2.2 (Kehittyvä peruskielitaito) Kuullun ja luetun ymmärtäminen B1.1 (Toimiva peruskielitaito)

puhuminen ja kirjoittaminen Taitotaso A2 : Välittömän sosiaalisen kanssakäymisen perustarpeet ja lyhyt kerronta

Puhuminen Osaa esittää pienen, luettelomaisen kuvauksen lähipiiristään ja sen jokapäiväisistä puolista. Pystyy osallistumaan rutiininomaisiin keskusteluihin omista tai itselleen tärkeistä asioista. Voi tarvita apua keskustelussa ja vältellä joitakin aihepiirejä.

Puhe on välillä sujuvaa, mutta erilaiset katkokset ovat hyvin ilmeisiä. Ääntäminen on ymmärrettävää, vaikka vieras korostus on ilmeistä ja ääntämisvirheitä esiintyy. Osaa kohtalaisen hyvin tavallisen, jokapäiväisen sanaston ja jonkin verran idiomaattisia ilmaisuja. Osaa useita yksinkertaisia ja myös joitakin vaativampia rakenteita. Laajemmassa vapaassa puheessa esiintyy paljon virheitä perusasioissa (esim. verbien aikamuodoissa) ja ne voivat joskus haitata ymmärrettävyyttä.

Kirjoittaminen Selviytyy kirjoittamalla tavanomaisissa arkitilanteissa. Osaa kirjoittaa hyvin lyhyen, yksinkertaisen kuvauksen tapahtumista, menneistä toimista ja henkilökohtaisista kokemuksista tai elinympäristönsä arkipäiväisistä puolista (lyhyet kirjeet,muistilaput, hakemukset,puhelinviestit). Osaa arkisen perussanaston, rakenteet ja tavallisimmat sidoskeinot. Kirjoittaa yksinkertaiset sanat ja rakenteet oikein, mutta tekee virheitä harvinaisemmissa rakenteissa ja muodoissa ja tuottaa kömpelöitä ilmaisuja

lukeminen ja kuunteleminen Taitotaso B1: Selviytyminen arkielämässä

Kuullun ymmärtäminen Ymmärtää pääajatukset ja keskeisiä yksityiskohtia puheesta, joka käsittelee koulussa, työssä tai vapaa-aikana säännöllisesti toistuvia teemoja mukaan lukien lyhyt kerronta. Tavoittaa radiouutisten, elokuvien, tv-ohjelmien ja selkeiden puhelinviestien pääkohdat. Pystyy seuraamaan yhteiseen kokemukseen tai yleistietoon perustuvaa puhetta. Ymmärtää tavallista sanastoa ja rajallisen joukon idiomeja. Pitemmän viestin ymmärtäminen edellyttää normaalia hitaampaa ja selkeämpää yleiskielistä puhetta. Toistoa tarvitaan silloin tällöin.

Luetun ymmärtäminen Pystyy lukemaan monenlaisia, muutaman sivun pituisia tekstejä (taulukot, kalenterit, kurssiohjelmat, keittokirjat) tutuista aiheista ja seuraamaan tekstin pääajatuksia, avainsanoja ja tärkeitä yksityiskohtia myös valmistautumatta. Pystyy seuraamaan tuttua aihetta käsittelevän parisivuisen tekstin pääajatuksia, avainsanoja ja tärkeitä yksityiskohtia. Arkikokemuksesta poikkeavien aiheiden ja tekstin yksityiskohtien ymmärtäminen voi olla puutteellista.