10.1.2003 Taakan siirto Varsinainen kulkuväylä oli sinne varastoitujen tavaroiden takia ahdas. Vuokratyöntekijänä yrityksessä työskentelevä 27-vuotias.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MOOTTORIKELKKAILU Moottorikelkkasafari on suosittu retkeilymuoto silloin, kun on tarve liikkua maastossa usean kelkan ryhmässä. Ryhmäkelkkailu poikkeaa.
Advertisements

Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
ITÄ-SUOMEN RAKENNUSALAN TYÖTURVALLISUUDEN EDISTÄMINEN 2012 JA TYÖTURVALLISUUSKILPAILU Tilaajan/rakennuttajan mahdollisuudet hyvälle työturvallisuustyölle.
Tuella palkatun siirtäminen muun työnjärjestäjän tehtäviin
Uuden työntekijän perehdyttäminen
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Turvallisuussuunnitelma 2010 RA-SK Oy Marko Lahtinen.
TYÖNHAKUTAIDOT, -TAVAT JA -KANAVAT
HENKILÖSTÖPALVELUYRITYKSET JA VUOKRATYÖ
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
Työsuojeluvastuut.
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
Omavalvontasuunnitelma
Varhain tehtävät ratkaisut keventämään työkuormitusta
Kaivomestari TYÖPAIKKAOHJAUS. TO REPLACE AN IMAGE: Click on the image and delete then click on the photo icon. Select your photo and insert.
Lautanippujen varastointi Kokenut trukinkuljettaja varastoi lautanippuja päällekkäin. 32-vuotias avustaja asetti aluspuita trukin.
Tiedoston nimi Rakennusmies löytyi hukkuneena rakennustyömaan montusta, jossa uppopumppu TOT 29/1997.
TURVALLISUUDEN JOHTAMISEN VASTUUT JA TEHTÄVÄT Pertti Salo SK Protect Oy toimitusjohtaja Protect yhteistyökumppaneiden miniturvallisuusseminaari
1 Korjaustyötä tehnyt kuorma-autonkuljettaja jäi kuorma-auton lokasuojan ja pyörän väliin TOT-raportti 28/90.
Putkinippujen purkaminen perävaunusta Niput oli lastattu perävaunun lavalle vinoon. 27-vuotias kokematon varastomies avusti merkinnäyttäjänä.
Huoltokorjaamon työntekijä menehtyi palovammoihin työvaatteiden sytyttyä palamaan TOT-raportti 9 / 08.
Kuorma-auton renkaan paineistus Rengasliikkeen asennushallissa koeponnistettiin käytettyä rengasta pinnoituskelpoisuuden selvittämiseksi.
1 Rengas räjähti ja paineisku heitti asentajan betonilattialle TOT-raportti 3/97.
Taakan lastaus ajoneuvoon Trukin haarukoilla oli kiinnittämätön säiliön vaippa (paino 3,2 tn). 31-vuotias kuljettaja poistui trukista.
1 Kuljettaja putosi sellutehtaan ostohakkeen autopurkauspaikalla ritilän läpi hakkeen purkaustaskuun ja ruhjoutui ruuvipurkaimeen TOT-raportti.
Putkimiehen haalarit syttyivät palamaan hänen yrittäessään sammuttaa polkemalla hiomakipinästä syttynyttä rättiä TOT-raportti 7/01.
Tiedoston nimi Kuorma-auton kääntyväkattoinen kapelli osui 20 kV:n sähkölinjaan TOT 17/2000.
Tiedoston nimi Vintturin köysi sinkosi puukepin työntekijän päähän junanvaunuja siirrettäessä sellutehtaan ratapihalla.
Tiedoston nimi Muurarin apulainen putosi 5 metrin matkan rakennuksen läpivientiaukosta TOT-raportti 24 / 98.
1 Kuorma-auton kuljettaja jäi levynipun ja lavan väliin ollessaan lavalla ottamassa vastaan ja sijoittamassa trukin tuomia kipsilevynippuja.
Pyöräkuormaajan kuljettaja putosi työtasolta pestessään koneen jäähdyttäjää TOT-raportti 8 / 08.
Asentaja putosi rakennuksella ritilätason luiskahdettua TOT-raportti 17/97.
Paperirullien lastaus rekka-autoon
Sähköasentaja sai sähköiskun noustessaan vaihtamaan sulaketta vaihteenlämmitysmuuntajaan TOT 13/2006 Tätä TOT 13/2006-kalvosarjaa voidaan hyödyntää esim.
Miten itse laadin trukkiturvallisuuteen liittyvää aineistoa?
Trukilla työskentely rakennustyömaalla
Laituritasolla ollut maalari jäi risteilijästä pudonneiden lasien alle
Sahatyöntekijä jäi haketta lastaamassa olleen pyöräkuormaajan alle
Metallimies puristui kuoliaaksi kuljetinrungon noston yhteydessä
Johtoasentaja sai sähköiskun maakaapelin 0-johtimesta
Ahtaaja jäi puutavaranippuja kuljettaneen pyöräkuormaajan alle
Kuorma-autonkuljettaja puristui tukijalan ja hydrauliputkien väliin
Kuorma-auton perävaunun renkaan paineistus
Asentaja jäi liikkeelle lähteneen nosturin ja kannatinpalkkien väliin
Minä kuljettajana.
Lastaus kuorma-autoon
Perävaunun purkaminen
Puutavaranippujen purkaminen junavaunusta
Nostotyössä mukana ollut toimitusjohtaja putosi 11 metrin korkeudelta lattialle TOT-raportti 35 /
Pylväsjalustojen siirto
Kattopinnoitetyöntekijä putosi 22 m sisäänpäin avautuneesta savunpoistoluukusta TOT-raportti 16/
Tehdastyöntekijä puristui viilukuljettimen nieluun
Sahan työntekijä puristui rimatornin ja kannatinpilarien väliin
Kuorimotyöntekijä puristui kuitupuunippujen väliin nostotyön aikana
Putken asennustyö Yrittäjä asensi paineilmaputkea teollisuushallin seinään nosto-oven yläpuolelle noin viiden metrin korkeuteen. Yrittäjä (putkiliikkeen.
Teräsaihioiden purkutyö satamassa
Kuorman hakeminen Trukilla peruutettiin varastossa.
Sähköasentaja jäi liikkeelle lähteneen nosturin rakenteiden väliin
Porraselementin lastaus
Joonas Tuomivaara Työsuojeluvaltuutettu
Opastuskilven vaihto 36-vuotiasta työntekijää kuljetettiin trukin haarukoilla pihan poikki. Tarkoituksena oli vaihtaa opastuskilpi uuteen. Trukinkuljettajan.
Trukin kuljettaminen tehtaan pihalla
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Sahatyöntekijä ruhjoutui pudottuaan tukkipöydän alapuoliselle kolakuljettimelle TOT-raportti 11 /
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
TYÖTURVALLISUUS.
Trukin palautus lastauslaiturin varastoon
Korjaustöiden vuoksi ylösnostettu kuorma-auton ohjaamo putosi autoilijan päälle TOT-raportti 24/95 TOT-raporteissa kuvataan kuolemaan johtanut työpaikkatapaturma.
Taakan kuljettaminen Trukilla kuljetettiin kahta laatikkoa päällekkäin - toinen laatikko haarukoilla, toinen tukivarsilla. Kuljettaja oli 56-vuotias.
Esityksen transkriptio:

10.1.2003 Taakan siirto Varsinainen kulkuväylä oli sinne varastoitujen tavaroiden takia ahdas. Vuokratyöntekijänä yrityksessä työskentelevä 27-vuotias opiskelija veti trukin kuormalavahyllyjen ali. Trukin masto osui kuormalavahyllyn lisätukipalkkiin. Vanerilaatikko (650kg) putosi opiskelijan päälle. Ajo-ohjeet, Trukkiväylien suunnittelu, ajoväylien vaatimukset, Trukkiliikenteen säännöt ja ohjeet Rikkomus liikennejärjestelyjen noudattamisessa TOT 17/96 Trukkiliikenne oli suunniteltu hyllyn toiselle puolelle. Tämä kulkuväylä oli kuitenkin ahdas siihen varastoitujen tavaroiden takia, joten trukinkuljettaja käytti kuormalavahyllyjen ali menevää kulkureittiä. Hän oli aikaisemminkin käyttänyt kyseistä reittiä. Trukinkuljettaja oli itse asentanut kuormalavahyllyn ylätason alapuolelle lisätukipalkin. Asentamisen syy oli hyllyn epävakaus. Maasta käsin ohjattavaa trukin masto osui lisätukipalkkiin, kun sitä vedettiin hyllyn ali. Törmäys pudotti hyllyltä n. 650 kg:n painoisen vanerilaatikon trukkia kuljettaneen opiskelijan päälle. Opiskelija oli työskennellyt yrityksessä useita jaksoja vuokratyöläisenä ja hänellä oli kokemusta trukkien käytöstä. www.tvl.fi 10.1.2003 Trukkikoulutus

Tapaturmaan johtaneet tekijät 10.1.2003 Tapaturmaan johtaneet tekijät Tavaroita oli varastoitu kulkuväylälle. Kuormalevyhyllyyn oli asennettu uusi tukipalkki. Käytetty kulkureitti meni hyllyn ali. Hyllyjen alta oikaisevaa reittiä käytettiin yleisesti. Tiimin työturvallisuus-osaamista ei valvottu riittävästi johdon osalta. Ajo-ohjeet, Trukkiväylien suunnittelu, ajoväylien vaatimukset, Trukkiliikenteen säännöt ja ohjeet Rikkomus liikennejärjestelyjen noudattamisessa TOT 17/96 Kulkuväylä oli ahdas siihen varastoitujen tavaroiden takia, joten trukinkuljettaja käytti kuormalavahyllyjen ali menevää kulkureittiä. Reittiä käytettiin yleisesti. Kuormahyllyn epävakauden takia siihen oli juuri lisätty tukipalkki, johon trukin masto osui. Kuljettaja ei huomannut, että yleisesti käytetty oikaiseva reitti oli muuttunut liian matalaksi hänen itsensä asettaman tukipalkin takia. Kuljettaja työskenteli tiimissä, jonka johdossa ollut osastopäällikkö oli kesälomalla. Tiimiin ei ollut nimetty henkilöä, jonka tehtävänä olisi ollut huolehtia työturvallisuudesta. www.tvl.fi 10.1.2003 Trukkikoulutus

Vastaavien tapaturmien torjunta 10.1.2003 Vastaavien tapaturmien torjunta Kulkuväylien tulee olla riittävän leveitä ja merkittyjä. Kulkuväylät on pidettävä vapaina trukkiliikennettä varten. Työntekijän tulee noudattaa liikennejärjestelyjä. Vapaana seisovat kuormahyllyt on tuettava asianmukaisesti. Hyllystöille tulee tehdä asennustarkastus ja niiden kuntoa on seurattava jatkuvasti. Jälkikäteen hyllyihin ei saa asentaa ylimääräisiä osia. Tiimityössä tulee nimetä työturvallisuudesta vastaava henkilö. Työnantajan on huolehdittava myös vuokratyöntekijän työhön perehdyttämisestä ja opastamisesta. Ajo-ohjeet, Trukkiväylien suunnittelu, ajoväylien vaatimukset, Trukkiliikenteen säännöt ja ohjeet Rikkomus liikennejärjestelyjen noudattamisessa TOT 17/96 Työpaikalla on oltava selvät liikennejärjestelyt trukkiliikennettä varten. Työnopastuksessa tulee kiinnittää huomiota siihen, että trukkeja kuljetetaan ainoastaan merkittyjä kulkureittejä pitkin. Kulkuväyliä ei saa käyttää varastointitilana. Työntekijöiden tulee noudattaa liikennejärjestelyjä ja muita työnantajan ohjeita. Vapaana seisovat kuormahyllyt tulee tukea putoamisten ja kaatumisten estämiseksi. Hyllystö on pystytettävä oikein. Sille tulee tehdä asennustarkastus ja sen kuntoa on seurattava jatkuvasti. Kuormituskilvet on pidettävä näkyvillä. Hyllyihin ei jälkikäteen saa asentaa mitään rakenneosia. Työnantajan velvollisuuksiin kuuluu huolehtia kaikkien työpaikan työntekijöiden, myös vuokratyöntekijöiden, työhön perehdytyksestä ja opastamisesta. Tiimityön järjestäminen työturvallisuusnäkökohdat huomioiden edellyttää, että opetus, ohjaus ja valvonta järjestetään asianmukaisesti. www.tvl.fi 10.1.2003 Trukkikoulutus