Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miten itse laadin trukkiturvallisuuteen liittyvää aineistoa?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miten itse laadin trukkiturvallisuuteen liittyvää aineistoa?"— Esityksen transkriptio:

1 Miten itse laadin trukkiturvallisuuteen liittyvää aineistoa?
Opas kalvojen laatimiseen

2 Koulutuskalvojen rakenne Power Pointissa
Jokaisen kalvon muistiinpanosivulle kirjoitetaan tarkemmin tietoja tapahtumasta. Muistiinpanosivun (Notes page) saa näkyviin avaamalla valikkorivin Näytä (View) alta komento Muistiinpanosivut (Notes Page)

3 Yleistä koulutusaineiston rakenteesta ja käsittelystä
Jokainen tapausesimerkki on kolmiosainen: 1. Tapahtumakuvaus 2. Tapaturmaan vaikuttaneet tekijät 3. Vastaavien tapaturmien torjunta Vastaavasti voi rakentaa kohdeyrityksen työtilanteista samanlaisen kuvasarjan ottamalla digitaalikameralla kuvia, jolloin täytyy tehdä kuviteltu tapahtuman eteneminen ja siihen vaikuttavat tapaturmatekijät ja vastaavan tilanteen torjuntakeinot. PowerPoint muodossa kalvot ovat vapaasti muokattavissa oman tarpeen mukaisesti. Se on jopa toivottavaa! Tekstiosia voi ”ajastaa” eli ylävalikon SlideShow alta valita Slide animation, jolloin esityksessä voi tuoda tekstejä eri aikaan näkyviin. PowerPoint Notes Pages käyttöönotto: Näytöllä: ylävalikosta valitaan View/Näytä, josta valitaan näytölle muoto Notes Page/ Tekstiä voi vapaasti muokata kalvo-osasta sekä tästä alhaalla olevasta notes pages -osasta Tulostus: Tiedoston voi tulostaa normaaleina kalvoina valitsemalla tulostusmuodoksi Slides Kun tulostetaan myös tämä alaosa, on ensin ylävalikosta File kohdasta Page Setup/Sivun asetukset valittava sivun muoto portrait/pysty kohdassa Notes, handouts & outlines/ Tulostusmäärityksissä valitaan vielä muodoksi mitä tulostetaan Notes pages

4 Otsikoksi työ, mitä ollaan tekemässä
Työtilanteen kuvausta lyhyesti pääkohdittain Kuka loukkaantui Trukinkuljettajan ja mahdollisen muun menehtyneen tai loukkaantuneen ikä Trukinkuljettajan ja mahdollisen muun menehtyneen tai loukkaantuneen työkokemus Tähän kuva työtilanteesta Mihin koulutuksessa esille tulevaan asiaan tapaus liittyy, esim. Henkilönostot trukilla tai Turvallisten työtapojen käyttö jne. Tilanteen virhetoiminta Tunnistetieto, esim TOTxx/vv Tapahtumakuvaus kertomus mitä tilanteessa oltiin tekemässä ja miten tapahtuma eteni. TOT-raportista lyhennelmä kohdasta tapahtumakuvaus. Trukinkuljettajan ja mahdollisen muun uhrin ikä. Trukinkuljettajan ja mahdollisen muun uhrin sekä muiden tilanteessa mukana olleiden työkokemus. Mitä tapahtui - tuodaan esille sen jälkeen kun on edellisten tietojen pohjalta mietitty mitä voisi tapahtua

5 Tapaturmaan johtaneet tekijät
Kuva työtilanteesta, lisäksi tapaturma-tekijöihin liittyviä suurennoksia, mikäli niitä on mahdollista saada Poimitaan tähän otsikkotasolla muistiinpanosivulla olevasta tekstistä kaikki tilanteeseen vaikuttaneet tapaturmatekijät myös valvontaan, koulutukseen yms. liittyvät asiat. Kannanotto työmenetelmän turvallisuuteen! Mihin koulutuksessa esille tulevaan asiaan liittyy, esim. Henkilönostot trukilla tai Turvallisten työtapojen käyttö jne. Tilanteen virhetoiminta Tunnistetieto, esim TOTxx/vv TOT-raportista poimitaan tilanteeseen liittyvät tapaturmatekijät. Tässä osassa ne voivat olla kuvattuna selkeästi eli ”aukikirjoitettuna” myös valvontaan, koulutukseen yms. liittyvät asiat Kannanotto valitun työmenetelmän turvallisuudesta.

6 Vastaavien tapaturmien torjunta
Tähän kuva, jos on saatavissa kuva hyvästä tavasta tehdä tai asianmukaisista laitteista yms. Tähän otsikkotasolla muistiinpanosivulla olevasta tekstistä keinot ja asiat, joilla vastaava tapaturma olisi voitu välttää Mihin koulutuksessa esille tulevaan asiaan liittyy, esim. Henkilönostot trukilla tai Turvallisten työtapojen käyttö jne. Tilanteen virhetoiminta Tunnistetieto, esim TOTxx/vv TOT-raportista vastaavien tapaturmien torjuntakeinoja, myös organisatoriset asiat aukikirjoitettuna.


Lataa ppt "Miten itse laadin trukkiturvallisuuteen liittyvää aineistoa?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google