Kukkakaali Brassica oleracea var. botrytis

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Härän selykset 120g naudan sisäfileepihvejä mustapippuria, suolaa
Advertisements

Savuhaukimousse 200 grammaa Lämminsavustettua haukea
CYCNOCHES, CATASETUM Suku: CATASETINAE. Cycnoches – joutsenorkidea ’Swan Orchids’ Nimi tulee kreikan kielen sanasta ’Kyknos’ joutsen, ’Auchen’ kaula Noin.
Vitamiinit ja kivennäisaineet
Tuohitähti.
Mustikkatrio.
JUOMASEKOITUKSEN VALMISTUKSEN PERIAATTEITA
Haapa Kuvauspaikka: Koulunpiha Kuvauspäivä:
KEMIKAALIN AIHEUTTAMAT VAARATEKIJÄT 2
Juolukka Tuntomerkit: Juolukka on varpu, joka voi kasvaa jopa metrin korkeaksi, mutta tavallisemmin 30–50 cm korkeaksi. Yleensä kasvusto on helposti huomattavissa.
HOMMA HALTUUN –luento Terve –kampanja
ORKIDEAYHTEISTILAUS KARGE 2013
Arvoituksellinen vihannes
Tero Tolvanen Luomuneuvoja ProAgria Etelä-Savo
Esittää.
Ravintoaineet ja niiden merkitys ihmiselle
S Ruoka ja terveys s
Ravinto ja lepo Daniela Lönnqvist Vivacore
Kala - paras luonnollinen D -vitamiinin lähde D –vitamiinin saanti Finravinto 2007 tutkimuksen mukaan suomalaiset saivat lähes puolet D-vitamiinista.
KASVIKSET.
S ysteemianalyysin Laboratorio Sosiaalifoorumi Tommi Kauppinen TKK Vegaanitko oikeassa? Kotimaisten elintarvikkeiden materiaalipanokset ja niiden.
Kilpailu- ja turnausmatkojen ateriarytmi, Välipalat ja Tuoteselosteet
Liikunta ja ravinto Tuomas Sallinen.
Väinö Niskanen1 Kirjolohikeitto 5 annosta. Väinö Niskanen2 Kirjolohikeiton raaka-aineet kirjolohta ½ kg perunaa ½ kg porkkanaa 200 g sipulia 200 g purjosipulia.
© Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio
Ravitsemuksen ABC Kuopion Reippaan Voimistelijat Ry
Urheilevan nuoren ravitsemus
6. Luonnon happamoituminen
Kalasta ruokaa.
Palkokasvit, soija ja kuivatut pavut
Reaktioita ruoanvalmistuksessa
VAIHTOEHTOJA MARJOJEN LANNOITUKSEEN Marjat ja pellon peruskunto Suonenjoki Eeva Leppänen Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistys ry
APILANNURMEN LANNOITUS Etelä-Savo Juha-Antti Kotimäki.
Ravitsemuskertomus Ravitsemuskertomukset ◦ Vuodesta 1995 alkaen ◦ Uusin vuodelta 2003 (5. järjestyksessä) ◦ Päätulokset Suomessa tehdyistä ravitsemuksen.
Muut tekijät sydänterveyttä edistävässä ruokavaliossa.
KE3 Hapot, emäkset ja ympäristö. 19. Liuos voi olla hapan, neutraali tai emäksinen Aineet voidaan luokitella happamiin, emäksisiin ja neutraaleihin aineisiin.
KASVIEN VESI- JA RAVINNETALOUS
KASVIEN VESITALOUS ELÄVÄ KASVI HYVIN VESIPITOINEN: KESKIMÄÄRIN % MEHEVÄT LEHDET, HEDELMÄT YLI 90 % TUORE PUU 50 % SIEMENET %
Ravintoaineet Proteiinit Hiilihydraatit Rasvat Vitamiinit Kivennäisaineet Suositeltava määrä saadaan syömällä monipuolista ruokaa ! 12. Ravitsemus.
Nepalilainen Ruoka- projekti Aino vitikainen. ruokaProjektin Esittely Projektini aloitin tutkimalla Nepalilaista ruokakulttuuria ja tekemällä siitä lyhyen.
Juomat aktiivisen elämäntavan tukena -opetuspaketti asiantuntijat Leena Valta ETyo ja Anna Ojala ETM.
Ihmisen ravinto.
Ateriapalvelun tyytyväisyyskysely Tulokset 2016 (vert.2015)  Kyselyyn vastasi 117 asiakasta (120) – Miehiä 42 vastaajaa (54) – Naisia 69 vastaajaa.
KASVIEN RAVINNETALOUS  16 alkuainetta, jotka välttämättömiä kasvin kasvulle ja kehittymiselle makro- ja mikroravinteet tarve erilainen eri kasveilla ja.
Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini.
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
Opetuspaketin sisältö
Solu ottaa ja poistaa aineita
Maissin mahdollisuudet Pohjois-Savossa Kasvi-Taito –hanke
RAVINTO Elmo & Leevi Syksy -16.
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
Kaikki hyöty irti viljavuusanalyysistä.
Viinitarhan lannoittaminen perustamisen ja kasvun aikana
Kivennäisaineet Pinja, Laura, Ella.
15. Hiilihydraatit ovat hiilen, hapen ja vedyn yhdisteitä
My Home . By:Ines.N.
KASVIEN RAVINNETALOUS
Lupiini Lupinus polyphyllus
Nuuska
LAULUJOUTSEN.
Ruokailuun sekä painon seurantaan ja laihtumisen ehkäisemiseen tulee kiinnittää huomiota jo sairauden alkuvaiheista lähtien Alussa ruokahalun laskemisen.
Saarni.
LEHMUS.
5. KASVIT JA LEVÄT 7. BIOLOGIA.
Viljamarkkinoiden tulevaisuusnäkymät, syksyn hintataso
Harava Vanha työkalu Tehty aivan aluksi kokonaan puusta
Unelmien liikuntapäivä
Viljat.
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
Vanhan Porvoon ruskistettu voi ja pinjansiemen jäätelö 5,5 L
Esityksen transkriptio:

Kukkakaali Brassica oleracea var. botrytis Kasvin syötävä osa on kukinto, joka kasvaa kasvin latvaan. Uloimmat lehdet poistetaan, mutta jätetään yksi lehtikerros suojaamaan kukkakaalia. Kukkakaalin kukinnon päällä olevat lehdet ovat syötäviä. Kukkakaalin väri on useimmiten valkoinen, mutta on myös esimerkiksi vihreitä ja violetteja lajikkeita. Kukkakaali tuotiin Vähä-Aasiasta Eurooppaan 1500- luvulla ja Pohjoismaihin se on tullut noin 200-vuotta sitten. Todennäköisesti kukkakaali on kehittynyt parsakaalista. Viljelyala Suomessa kukkakaalin Etelä- ja Länsi-Suomeen keskittyvä tuotantopinta-ala on ollut nykyisin noin 500 hehtaarin tuntumassa ja vuosittainen kilomääräinen sato vaihtelee noin 4-5 miljoonaan kiloon. 60 hehtaarin alalla viljellään kukkakaalia teollisuuden tarpeisiin. Kasvutapa Kukkakaali muistuttaa rakenteeltaan parsakaalia, mutta sen kukinto on parsakaalia tiiviimpi. Kukkakaali on pystyvartinen kasvi, jossa on suuret vahvaruotiset lehdet. Näyttävän Romanesco-lajikkeen kukinnot ovat säännöllisiä ja kartiomaisia. Kukkakaali- vuohenjuustokeitto   Ainekset:  500 g tuoretta kukkakaalia  100 g tuorevuohenjuustoa  1 pieni kevätsipuli silputtuna 50 g voita  2 rkl vettä  4 dl maitoa  2 dl kermaa  Valkopippuria myllystä  Hyppysellinen suolaa  Irrota kukkakaalin nuput rangasta. Kuullota kattilassa sipulit ja pieneksi leikatut kukkakaalit voissa kuumiksi. Lisää vesi, maito ja anna kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla. Lisää kerma ja juusto sekoittaen. Anna kiehahtaa.  Laita halutessasi keitto tehosekoittimeen ja anna pyöriä samettisen tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla.  Tarjoile paahdetun tai pariloidun maalaisleivän kanssa. Sanna Vartiainen, Aino Kaunismaa, Laura Keulas  Ravintoarvot / 100 g rasva 11 % proteiini 31 % hiilihydraatti imeytyvä 37 % joista sokereita 35 % kuitu 18 % orgaaniset hapot 3 % kalsium 24 mg kalium 370 mg magnesium 15 mg natrium 25 mg suolat 63,7 mg fosfori 50 mg C-vitamiini 61,5 mg Karotenoidit 44 µg K-vitamiini 20 µg Kasvuaika Kylvö sisälle huhtikuun puolivälissä, voidaan istuttaa ulos ilman lämmettyä. Kukkakaalin kasvuaika on noin 50 päivää. Kukkakaalit jaetaan yksi- ja kaksivuotisiin sen mukaan , kuinka pitkän kylmäjakson ne vaativat tuottaakseen kukinnon. Kasvupaikka Suomen ilmastossa kukkakaali täytyy esikasvattaa sisällä. Kukkakaali tarvitsee runsaan kastelun, sillä sen juuret eivät yltä kovin syvälle. Tautialttiuden takia viljelykierto olisi suositeltavaa.